Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

BA (Hons) Hospitality and Tourism Management

Η Φιλοξενία είναι παντού

Η διοίκηση ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων είναι ένα επάγγελμα με πολύ ενδιαφέρον καθώς συνδυάζει επικοινωνία, διαχείριση ανθρώπων και τεχνολογία, έχει μεγάλη ποικιλία και εναλλαγές και, κυρίως, εξαιρετικές προοπτικές σε έναν τομέα που παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη. Παράλληλα, ο τουριστικός κλάδος βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας  και της καινοτομίας, αξιοποιεί τα ταλέντα, ανταμείβει τη δημιουργικότητα και έχει παγκόσμιο ορίζοντα. 

Το τμήμα Hospitality & Tourism Management του BCA συνδυάζει ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή και πρακτική εκπαίδευση με διδάσκοντες επιφανείς ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους επαγγελματίες των μεγαλύτερων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Η σπουδαστική εμπειρία των φοιτητών εμπλουτίζεται με πολλά projects, παρουσιάσεις εργασιών, προσομοιώσεις πρακτικών λειτουργιών εντός του Κολλεγίου, πρακτικές ασκήσεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα πέντε αστέρων, σεμινάρια, workshops και webinars, ώστε οι φοιτητές του, όταν πάρουν το πτυχίο τους, να είναι ήδη ολοκληρωμένοι επαγγελματίες, έτοιμοι να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Στο City Campus του BCA έχει δημιουργηθεί το μοναδικό στην Ελλάδα εκπαιδευτικό boutique hotel 5 αστέρων, ώστε οι φοιτητές να συνδυάζουν θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική κατάρτιση ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο. Το BCA δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση στο «πεδίο της μάχης» και υποστηρίζει έμπρακτα την άποψη πως ένας μάνατζερ για να είναι αποδοτικός πρέπει να γνωρίζει από πρώτο χέρι τον χαρακτήρα, τις απαιτήσεις και τις προοπτικές κάθε τμήματος που διευθύνει. Γι’ αυτό οι φοιτητές συχνά εξασκούνται πάνω σε «σενάρια» εργασίας που αποτελούν προσομοίωση των συνθηκών που θα συναντήσουν στο πραγματικό ξενοδοχείο. Το BCA έχει συνάψει συνεργασίες, προς όφελος των φοιτητών του, με εταιρείες οι οποίες προσφέρουν τεχνογνωσία και εκπαίδευση στο σύνολο των τομέων που μπορεί να κληθεί να διοικήσει ένα στέλεχος του ξενοδοχειακού management, από τα εξελιγμένα προγράμματα που χρησιμοποιούνται στο Front Office & Reservations μέχρι την τελετουργία του καφέ και τα μυστικά της δουλειάς ενός Barista Specialist. 

BA Hons Hospitality and Tourism Management inner image

Η ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου Bachelor από το συνεργαζόμενο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of West London ή από τα ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελβετίας Glion και Les Roches. Οι κάτοχοι BA Hospitality & Tourism Management του University of West London διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διεθνή αγορά εργασίας, σύμφωνα με τους δείκτες απασχόλησης (EPI) της Υπηρεσίας Στατιστικής Ανώτατης Εκπαίδευσης (HESA) της Μεγ. Βρετανίας (2018): το 98% των αποφοίτων του UWL, έξι μήνες μετά την λήψη του πτυχίου τους εργάζονται ή συνεχίζουν μεταπτυχιακές σπουδές. 

Επιπλέον, και το BCA προσφέρει στους φοιτητές άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας μέσω ενός δραστήριου δικτύου επαγγελματικών επαφών και αλληλοϋποστήριξης αποφοίτων και φοιτητών, ιδιαίτερα χρήσιμο για την επαγγελματική τους εξέλιξη. 

Χαρακτηριστικά του Προγράμματος  

 1. Οι καθηγητές του τμήματος είναι επιφανείς προσωπικότητες του χώρου με πλούσιο χαρτοφυλάκιο δημοσιεύσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, μακροχρόνια πείρα και άριστες σχέσεις με την αγορά εργασίας. 
 2. Η πρακτική άσκηση είναι αμειβόμενη και μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων που συνεργάζονται απευθείας με το BCA: Four Seasons, Intercontinental, Hilton, Marriott, Grand Hyatt, Radisson Blu, Wyndham, Nikki Beach, Grecotel, Aldemar, Ikos – Sani Resorts κλπ.  Έτσι οι σπουδές είναι σε άμεση σχέση με την αγορά και οι φοιτητές μπορούν να χαρτογραφήσουν τον μελλοντικό επαγγελματικό τους τομέα, γεγονός που τους βοηθάει καλύτερα στις επιλογές τους. Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των αποφοίτων μας έχουν προσληφθεί και έχουν σταδιοδρομήσει στους ανωτέρω ξενοδοχειακούς Ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
 3. Τα μαθήματα προσφέρονται τα 2 πρώτα έτη (Foundation, Certificate) και στις δύο γλώσσες (Αγγλικά-Ελληνικά) και έχει τη δυνατότητα ο φοιτητής/τρια να επιλέξει τη γλώσσα που επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα, ενώ τα 2 τελευταία χρόνια (Intermediate, Honours) τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά στα Αγγλικά. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος σπουδών, προσφέρεται η δυνατότητα τελειοποίησης της αγγλικής γλώσσας ή/και εκμάθησης άλλων γλωσσών των οποίων η γνώση αποτελεί απαραίτητο εφόδιο σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον, καθώς διευκολύνουν την επικοινωνία και την επίτευξη συμφωνιών. 
 4. Το κάθε τμήμα αποτελείται κατά μέσο όρο από 14 άτομα. 

Έναρξη:​

Οκτώβριο για το Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριο για το Εαρινό Εξάμηνο

Διάρκεια:​

4 Έτη για εγγραφές Οκτωβρίου ή Φεβρουαρίου ή
3 Έτη για εγγραφές Οκτωβρίου ή Φεβρουαρίου όσον αναφορά υποψήφιους με βαθμό

απολυτηρίου minimum 17 και κατόχους Proficiency​

Ωράριο φοίτησης:​

Πρωινό ή / και Βραδινό​

Γλώσσα:

Ελληνικά τα πρώτα 2 έτη και
Αγγλικά τα τελευταία 2 έτη
ή
Αγγλικά για το σύνολο των 4 ετών

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Οι φοιτητές του Hospitality & Tourism Management έχουν στη διάθεσή τους μια προσομοίωση ενός state-of-the-art boutique hotel  πέντε αστέρων, υψηλής αισθητικής που στεγάζεται μέσα στο City Campus του BCA για την πρακτική άσκηση και βιωματική εφαρμογή των διδαχθέντων. 

2

Το BCA College προσφέρει υψηλού επιπέδου γνώση, ακαδημαϊκά τεκμηριωμένη και επίκαιρη. Το 68% των Καθηγητών του BCA διαθέτει Διδακτορικό τίτλο σπουδών, διαθέτει πλούσιο χαρτοφυλάκιο δημοσιεύσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, σημαντική πείρα και άριστες σχέσεις με την αγορά εργασίας. Ενώ το 59% των Καθηγητών είναι ενεργά υψηλόβαθμα Διοικητικά Στελέχη Ελληνικών και Πολυεθνικών Επιχειρήσεων. 

3

100% συμμετοχή σε πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης (1η διάκριση στα Tourism Awards 2015) κατά τη διάρκεια των σπουδών σε ξενοδοχειακό περιβάλλον 5 αστέρων και σε άλλες κορυφαίες επιχειρήσεις στον τουριστικό κλάδο. Για τα εκτός Αθηνών ξενοδοχεία, προσφέρεται επιπλέον σίτιση και διαμονή. 

4

Συμμετοχή σε διαλέξεις καταξιωμένων στελεχών του τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά σεμινάρια, workshops, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε κορυφαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκθέσεις, συναντήσεις, events και σχετικές κοινωνικές δραστηριότητες. 

5

Πάνω από 90% απορρόφηση από την αγορά εργασίας, από το πρώτο κιόλας έτος μετά την αποφοίτηση. Διοργανώνονται κάθε χρόνο Career Fairs με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων (πέντε αστέρων) και ποικίλων επιχειρήσεων του κλάδου, στελέχη των οποίων συναντούν σε προσωπικά ραντεβού, φοιτητές και αποφοίτους του BCA. 

6

Το σύστημα φοίτησης Blended Learning είναι μια καινοτομία του ΒCA που αναβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών και διευκολύνει την καθημερινότητα των φοιτητών. Πρόκειται για τη δυνατότητα που προσφέρει το BCA ώστε μέρος των σπουδών να γίνεται εξ αποστάσεως. 

University of West London
Glion
Les Roches
Βραβεύσεις
Δράσεις Τμήματος
Αποδοχή στο 1ο Έτος
Αποδοχή στο 2ο Έτος


Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Το BCA College διαθέτοντας υψηλό επίπεδο σπουδών, έχει συνάψει articulation agreement με τα διεθνούς φήμης Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Les Roches και Glion, καθώς τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα μοιράζονται το ίδιο όραμα και την ίδια εκπαιδευτική φιλοσοφία με το κολλέγιο.

Το BCA σε συνεργασία με τα κορυφαίο πανεπιστήμια Les Roches και Glion, προσφέρει την επιλογή στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ξενοδοχειακών Σπουδών του BCA College να παρακολουθήσουν τα πρώτα δύο (2) ή τρία (3) έτη των σπουδών τους στο BCA (αυτό εξαρτάται από το αν οι φοιτητές έχουν εισαχθεί στο 1ο έτος ή απευθείας στο 2ο έτος του προγράμματος βάσει των προϋποθέσεων εγγραφής) και να ολοκληρώσουν το τελευταίο έτος σπουδών τους στην Les Roches ή την Glion στο εξωτερικό. Με αυτή την δυνατότητα οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το πτυχίο Bachelor είτε από την Les Roches είτε από την Glion.

Δείτε Περισσότερα


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν Απολυτήριο λυκείου με βαθμό τουλάχιστον 12 ή IB Diploma ή αντίστοιχου βαθμού αποδεικτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως ενθαρρύνουμε όσους υποψήφιους έχουν Απολυτήριο με βαθμό μικρότερο από 12 να κάνουν αίτηση για αποδοχή στο 1ο έτος σπουδών, δεδομένου ότι στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια, όπως οι βαθμοί πάνω από 12 σε συγκεκριμένα σχετικά μαθήματα πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε προσωπική συνέντευξη προκειμένου, παράλληλα με τις παραπάνω βαθμολογίες, να συνεκτιμηθεί η ικανότητα τους να σπουδάσουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακοληθήσουν τα πρώτα 2 έτη των προγραμμάτων είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.  Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το 1ο έτος στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 5.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE)
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE)
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό C και άνω
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE)
 • Examination for the Certificate Competency in English (ECCE)
 • Pearson Academic: Με βαθμό 42, με τουλάχιστον 40 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 5.5 και  άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν αποδεκτοί απευθείας στο 2ο έτος σπουδών (Certificate Level), εφόσον είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου με βαθμό 17 και άνω.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακοληθήσουν τα πρώτα 2 έτη των προγραμμάτων είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το 2ο έτος σπουδών στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE)
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE)
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό C και άνω
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE)
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6 και  άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ

International Baccalaureate Diploma Graduates

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αποδεκτοί κατευθείαν στο 2ο έτος σπουδών (Certificate Level), εφόσον είναι κάτοχοι International Baccalaureate Diploma με βαθμό τουλάχιστον 28 μονάδων και άνω και τουλάχιστον 15 μονάδες σε higher level.

Dr Konstantinidou 150x150

Υπεύθυνη Τμήματος​
Γενική Διευθύντρια BCA

Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Η Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο (DBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University. Είναι κάτοχος MBA με Distinction από το Kingston University και BA Honours First Class στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University. Παράλληλα έχει λάβει το πτυχίο BH Honours First Class Ανθρωπιστικών Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με πλήρη υποτροφία από το ΕΑΠ. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της πάνω στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο ΕΑΠ.

Έχει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο. Επί 23 συναπτά χρόνια έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Hydra (4 αστέρων, 300 δωματίων – 700 κλινών) με πολλές βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις.

Επιτέλεσε Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία “Time Share Hellas S.A.” για 3 έτη και συντέλεσε στην ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων/υπηρεσιών.

Για 21 συνεχή έτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας

Ακτή Πλέπι που συνέβαλε δραστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας και επί 8 έτη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Διαχειριστική Α.Ε.». Από το 2017 συνεργάζεται με το BCA College ως ακαδημαϊκό στέλεχος. Tο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Hospitality & Tourism Management του BCA, ενώ από το τέλος του 2019 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του BCA College.

Όσον αφορά το διδακτικό της έργο διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, έχει υπάρξει βασική ομιλήτρια σε συνέδρια και workshops ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το «Univeristy Degli Studio Guglielmo Marconi».

Έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι η εκπαίδευση ενηλίκων, οι νέες τάσεις του blended learning καθώς και ο τουριστικός και ξενοδοχειακός κλάδος.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
40 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
Cert HE Certificate of Higher Education Hospitality and Tourism Management Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαικές μονάδες
Dip HE Diploma of Higher Education Hospitality and Tourism Management Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 240 ακαδημαικές μονάδες
Ordinary degree BA Hospitality and Tourism Management Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 320 ακαδημαικές μονάδες
BSc BA (Hons) Hospitality and Tourism Management Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 360 ακαδημαικές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα προπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Bachelor, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς προπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι προπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του πτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link