Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

MSc Financial Technology

Πρωτοπορήστε με ειδίκευση στις αναδυόμενες τεχνολογίες

Το πρόγραμμα MSc in Financial Technology είναι ευρέως γνωστό ως FinTech. Επικεντρώνεται στην αναδυόμενη χρηματοοικονομική βιομηχανία που χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως blockchain, τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική μάθηση, για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, την ασφάλεια και τη διαφάνεια. Απευθύνεται σε διοικητικά στελέχη που επιδιώκουν να βρίσκονται συνεχώς στην αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας και ενδιαφέρονται για την επανάσταση της FinTech, η οποία προσφέρει ευκαιρίες καινοτομίας και στρατηγικών επιλογών. Στην διδασκαλία θα συμμετέχουν, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, διακεκριμένα στελέχη του χώρου της FinTech, που θα ενημερώνουν τους φοιτητές για τις εξελίξεις και τις προκλήσεις του κλάδου “από πρώτο χέρι” και θα αναλύουν μαζί τους σε workshops παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία. Συνδυάζοντας τόσο τη θεωρητική πλευρά όσο και τις εφαρμογές του FinTech, οι φοιτητές του τμήματος θα αποκτήσουν όλες τις προϋποθέσεις για καριέρα σε αυτόν τον αναδυόμενο, πρωτοποριακό τομέα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αρκετές εργασίες, τις οποίες οι φοιτητές θα ολοκληρώσουν είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, βάσει των οποίων θα κριθούν. Εάν επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο διδακτορικού.

MSc Marketing Advertising and PR inner

Το Τμήμα λειτουργεί σε συνεργασία με το πολυβραβευμένο Univercity of West London το οποίο έχει την ευθύνη της ύλης, των εξετάσεων και απονέμει τους τίτλους σπουδών.

Έναρξη:​

Οκτώβριος – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Ωράριο φοίτησης:​

Βραδινό καθημερινές​​

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Είναι σχεδιασμένο για επαγγελματικά στελέχη που θέλουν να πρωτοπορούν.

2

Προσφέρει τεράστιες χρηματοδοτικές και επενδυτικές ευκαιρίες, για τις οποίες όσο περισσότερη γνώση έχει κάποιος, τόσο περισσότερο μειώνει το ρίσκο.

3

Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως, με το προηγμένο σύστημα Blended Learning, σε περίπτωση που οι υποχρεώσεις του μεταπτυχιακού φοιτητή δεν επιτρέπουν τη διά ζώσης παρακολούθηση.

University of West London
Βραβεύσεις​
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, εφόσον διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα:

 • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
 • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
 • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
 • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Για τους υποψηφίους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα αγγλικά αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της αγγλικής γλώσσας, προσφέρονται εντατικά μαθήματα αγγλικών.

Ilias Pavlou

Υπεύθυνος Τμήματος​

Ηλίας Παύλου

Ο κύριος Ηλίας Παύλου σπούδασε τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε το πρώτο του πτυχίο στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Wollongong της Αυστραλίας. Συνέχισε τις τριτοβάθμιες σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της NSW της Αυστραλίας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στη Στατιστική. Αργότερα, ενώ εργαζόταν στην πόλη του Λονδίνου ως αναλυτής, ολοκλήρωσε ένα επιπλέον μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Birkbeck College.

Από το 2009 εργάζεται στο Business College of Athens

διδάσκοντας ποσοτικά μαθηματικά και ερευνητικές μεθόδους τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι Διευθυντής Προγραμμάτων σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο στους τομείς της Ναυτιλίας και τη Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών.

Πρότερα της διδακτικής του σταδιοδρομίας, ο Κύριος Ηλίας Παύλου εργάστηκε 15 χρόνια ως Αναλυτής (Research Analyst) σε πολυεθνικές εταιρίες τόσο στην Αυστραλία όσο και στο city του Λονδίνου.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in
Financial Technology
Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Financial Technology Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MSC MSc Financial Technology Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link