Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

BSc (Hons) Accounting & Finance

BSc (Hons) Accounting & Finance

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η λογιστική είναι μια βαρετή δουλειά  που ασχολείται με νόμους, εγκυκλίους και αριθμούς και έχει ως μόνιμο αξεσουάρ ένα “κομπιουτεράκι” με το οποίο κάποιος κάνει συνεχώς υπολογισμούς. Προφανώς, οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία επιχειρήσεων βασίζεται σε νόμους και οτιδήποτε αφορά οικονομικά στοιχεία περιλαμβάνει αριθμητικές πράξεις, αλλά η λογιστική δεν είναι μόνο αυτό. Τα χρηματοοικονομικά είναι μια επιστήμη πολύ ευρύτερη της λογιστικής.

Ο ειδικός στα χρηματοοικονομικά είναι αυτός που θα εξασφαλίσει κεφάλαια, θα αξιoλογήσει επενδυτικές αποφάσεις, θα διαχειρισθεί το χαρτοφυλάκιο, τις σχέσεις με τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρίες, το χρηματιστήριο αν η εταιρεία είναι εισηγμένη, θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους, θα προβλέψει την κατεύθυνση της αγοράς όσον αφορά τα επιτόκια, το πλαίσιο άντλησης κεφαλαίων, το οικονομικό μοντέλο της χώρας. Ο τομέας των χρηματοοικονομικών είναι ο ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες στη λειτουργία μιας επιχείρησης (οι άλλοι δύο είναι η παραγωγή και το marketing) και ο τρόπος που λειτουργεί μπορεί να κάνει για μια επιχείρηση τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και στην αποτυχία. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα επιχειρήσεων που, μολονότι είχαν πολύ καλό προϊόν και επιτυχημένο marketing, χρεοκόπησαν λόγω άστοχων αποφάσεων που πάρθηκαν στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ειδικά σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον, στο οποίο κεφάλαια μπορούν να μεταφέρονται από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο ειδικός στα χρηματοοικονομικά αποδεικνύεται πολύτιμος συνεργάτης κάθε επιχείρησης και το πρόσωπο που μπορεί να την οδηγήσει στις διεθνείς αγορές με επιτυχία. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι κάθε επιχείρηση έχει τις ιδιαιτερότητές της και κινείται σε διαφορετικό χρηματοοικονομικό “οικοσύστημα”, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο σημαντικό είναι ένα στέλεχος του χώρου να έχει διδαχθεί και να γνωρίζει σε βάθος την χρηματοοικονομική “προσωπικότητα” εταιριών με διαφορετική οργάνωση και λειτουργία: βιομηχανικών, εμπορικών, πρωτογενούς παραγωγής, προσφοράς υπηρεσιών, τραπεζών, χρηματιστηριακών, ασφαλιστικών ταμείων, δημόσιων οργανισμών κ.λπ.

Στην αγορά, ελληνική και ξένη, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες των χρηματοοικονομικών είναι περιζήτητοι, γι΄ αυτό και υψηλά αμειβόμενοι.

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες (χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι ή λογιστές) ως στελέχη επιχειρήσεων ή να συνεχίσουν για μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (Masters, PhD), κάνοντας όλα τα μαθήματα και τις εργασίες τους στην Ελλάδα (στα Αγγλικά), στο BCA.

BSc Hons Accounting Finance inner image

Χαρακτηριστικά του Προγράμματος 

 1. Εισάγει τους σπουδαστές στην οικονομική σκέψη. Αναφέρεται στο οικονομικό σύστημα, τη σπανιότητα των πόρων και τις οικονομικές επιλογές των οντοτήτων στην οικονομία. Περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά του μηχανισμού της αγοράς (ζήτηση και προσφορά) και εστιάζει στον καθορισμό των τιμών, το σύστημα της αγοράς, την παραγωγή και το κόστος. Περιγράφει διάφορες δομές της αγοράς (τέλειος ανταγωνισμός, μονοπώλιο, μονοπωλιακός ανταγωνισμός και ολιγοπώλιο).
 2. Μελετάει και την μικροοικονομία και της μακροοικονομία, αναλύοντας έννοιες όπως η παραγωγή, η ανεργία, ο πληθωρισμός, οι μισθοί, η κατανάλωση, οι επενδύσεις, η φορολογία, οι κρατικές δαπάνες, οι εισαγωγές, οι εξαγωγές, τα επιτόκια και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.
 3. Παρουσιάζει οικονομικά δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.
 4. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και αξιολόγησης, με σκοπό την όξυνση της δημιουργικότητας και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Επιπλέον, συμπληρώνεται με ομιλίες και σεμινάρια από στελέχη της αγοράς.
 5. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, οι οποίες έχουν διευκολύνει την εργασία του λογιστηρίου και έχουν δημιουργήσει πολύ αποδοτικά εργαλεία αξιολόγησης και οικονομικού ελέγχου.
 6. Προσφέρει τη δυνατότητα τελειοποίησης των Αγγλικών και εκμάθησης άλλων ξένων γλωσσών που θεωρούνται πολύτιμες από την αγορά εργασίας.
 7. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με το κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο University of West London που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού του, διενεργεί τις εξετάσεις και απονέμει τους τίτλους σπουδών.

Έναρξη:​

Οκτώβριος για το Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος για το Εαρινό Εξάμηνο

Διάρκεια:​

4 έτη για εγγραφές Οκτωβρίου ή Φεβρουαρίου ή
3 έτη για εγγραφές Οκτωβρίου ή Φεβρουαρίου όσον αφορά υποψήφιους με βαθμό απολυτηρίου minimum 15 και πτυχίο ​Αγγλικών

Τρόπος Διδασκαλίας:​

• On Site
• Online (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)
• Βιντεοσκόπηση Μαθημάτων (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)

Ωράριο φοίτησης:​

Πρωινό ή / και Βραδινό​

Γλώσσα:

Ελληνικά τα πρώτα δύο (2) έτη και
Αγγλικά τα τελευταία δύο (2) έτη
ή
Αγγλικά για το σύνολο των τεσσάρων (4) ετών

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Οι κάτοχοι BA AccountingFinance του University of West London διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διεθνή αγορά εργασίας, σύμφωνα με τους δείκτες απασχόλησης (EPI) της Υπηρεσίας Στατιστικής Ανώτατης Εκπαίδευσης (HESA) της Μεγ. Βρετανίας (2018): το 98% των αποφοίτων του UWL, έξι μήνες μετά την λήψη του πτυχίου τους εργάζονται ή συνεχίζουν μεταπτυχιακές σπουδές.

2

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και αξιολόγησης, με σκοπό την όξυνση της δημιουργικότητας και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των σπουδαστών. Επιπλέον, συμπληρώνεται με ομιλίες και σεμινάρια από στελέχη της αγοράς.

3

Το σταθερά υψηλό επίπεδο διδασκαλίας του UWL αναγνωρίστηκε με ασημένιο βραβείο από το Πλαίσιο Διδακτικής Αριστείας (Teaching Excellence Framework).

4

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Peter John, τιμήθηκε με το υψηλότερο παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ως Commander of the Order of the British Empire (CBE), απότη Βασίλισσα Ελισάβετ, το 2020, για το εξαιρετικό έργο και την υπηρεσία του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

5

Το πρόγραμμα παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών.

6

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές θα έχουν αρκετές ευκαιρίες να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε εταιρείες.​

University of West London
Βραβεύσεις​
Δράσεις Τμήματος
Αποδοχή στο 1ο Έτος
Αποδοχή στο 2ο Έτος


Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν Απολυτήριο λυκείου με βαθμό τουλάχιστον 12 ή IB Diploma ή αντίστοιχου βαθμού αποδεικτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως ενθαρρύνουμε όσους υποψήφιους έχουν Απολυτήριο με βαθμό μικρότερο από 12 να κάνουν αίτηση για αποδοχή στο 1ο έτος σπουδών, δεδομένου ότι στις περιπτώσεις αυτές λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια, όπως οι βαθμοί πάνω από 12 σε συγκεκριμένα σχετικά μαθήματα πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε προσωπική συνέντευξη προκειμένου, παράλληλα με τις παραπάνω βαθμολογίες, να συνεκτιμηθεί η ικανότητα τους να σπουδάσουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακοληθήσουν τα πρώτα 2 έτη των προγραμμάτων είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.  Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το 1ο έτος στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 5.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE)
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE)
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό C και άνω
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE)
 • Examination for the Certificate Competency in English (ECCE)
 • Pearson Academic: Με βαθμό 42, με τουλάχιστον 40 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 5.5 και  άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ


Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν αποδεκτοί απευθείας στο 2ο έτος σπουδών (Certificate Level), εφόσον είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου με βαθμό 17 και άνω.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακοληθήσουν τα πρώτα 2 έτη των προγραμμάτων είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το 2ο έτος σπουδών στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE): με βαθμό Pass και άνω.
 • Examination for the Certificate Competency in English (ECCE): με βαθμό Pass και άνω.
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6 και  άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ

International Baccalaureate Diploma Graduates

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αποδεκτοί κατευθείαν στο 2ο έτος σπουδών (Certificate Level), εφόσον είναι κάτοχοι International Baccalaureate Diploma με βαθμό τουλάχιστον 28 μονάδων και άνω και τουλάχιστον 15 μονάδες σε higher level.

Ilias Pavlou

Υπεύθυνος Τμήματος​​

Ηλίας Παύλου

Ο κύριος Ηλίας Παύλου σπούδασε τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε το πρώτο του πτυχίο στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Wollongong της Αυστραλίας. Συνέχισε τις τριτοβάθμιες σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της NSW της Αυστραλίας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στη Στατιστική. Αργότερα, ενώ εργαζόταν στην πόλη του Λονδίνου ως αναλυτής, ολοκλήρωσε ένα επιπλέον μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Birkbeck College.

Από το 2009 εργάζεται στο Business College of Athens

διδάσκοντας ποσοτικά μαθηματικά και ερευνητικές μεθόδους τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι Διευθυντής Προγραμμάτων σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο στους τομείς της Ναυτιλίας και τη Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών.

Πρότερα της διδακτικής του σταδιοδρομίας, ο Κύριος Ηλίας Παύλου εργάστηκε 15 χρόνια ως Αναλυτής (Research Analyst) σε πολυεθνικές εταιρίες τόσο στην Αυστραλία όσο και στο city του Λονδίνου.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
40 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
Cert HE

Certificate of Higher Education Accounting and Finance

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαικές μονάδες
Dip HE

Diploma of Higher Education Accounting and Finance

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 240 ακαδημαικές μονάδες
Ordinary degree

BSc Accounting and Finance

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 320 ακαδημαικές μονάδες
BSc

BSc (Hons) Accounting and Finance

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 360 ακαδημαικές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα προπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Bachelor, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς προπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι προπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του πτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​