Η μαγειρική σε γιοτ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά – όχι μόνο λόγω χώρου, προμηθειών και εξοπλισμού, αλλά και λόγω του life style των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών μιας θαλαμηγού. Έτσι, το σεμινάριο αυτό, που οδηγεί στη λήψη του Yacht Chef Certificate, έχει στόχο να προσφέρει, σε μάγειρες και chef, μια επιπλέον εξειδίκευση, η οποία θα τους είναι χρήσιμη στις επαγγελματικές τους επιλογές, καθώς, μάλιστα, το επίπεδο των αμοιβών στο yachting είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό της «στεριάς».
Το πρόγραμμα Yacht Chef περιλαμβάνει την κυρίως εκπαίδευση στην κουζίνα του yacht Klelia 1, καθώς και στην κουζίνα του Hotel School του BCA College. Επίσης προσφέρει και όλα τα «περιφερειακά» μαθήματα που απαιτούνται από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε ο απόφοιτος να διαθέτει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο εκπαίδευσης.
Μολονότι για τη συμμετοχή δεν απαιτείται πτυχίο από σχολή μαγειρικής, είναι αυτονόητο ότι το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε αρχάριους. Οι σπουδαστές πρέπει να έχουν ένα εύλογο επίπεδο γαστρονομικής εμπειρίας. Χρειάζεται, επίσης, να είναι δημιουργικoί, για να μπορούν να εκτελέσουν συνταγές που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις διατροφικές απαιτήσεις των επισκεπτών, ενώ θα εργάζονται σε περιορισμένο χώρο, με συγκεκριμένες πρώτες ύλες και χωρίς να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε προμηθευτές και σε φρέσκα υλικά. Στο σεμινάριο μαθαίνουν, επίσης, να υπολογίζουν τις ποσότητες των υλικών που θα χρειαστούν, πριν τον απόπλου, και να σχεδιάζουν μενού με ποικιλία, για αρκετές, ενδεχομένως, μέρες, από το πρωινό μέχρι το δείπνο.
Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το ίδρυμα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, Stelios Philanthropic Foundation.
Τα μαθήματα θα γίνονται στη θαλαμηγό Klelia 1, μήκους 44,7 μέτρων, που είναι λιμενισμένη στην Μαρίνα Ζέας, καθώς και στην Ξενοδοχειακή Σχολή του BCA College.
Το Klelia 1 είναι κατασκευασμένο το 1957 και ήταν το πρώτο κότερο του αείμνηστου Λουκά Χατζηιωάννου, πατέρα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.
Το Ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation προσφέρει 7 υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 σε ισάριθμους μαθητές του προγράμματος, στη μνήμη του Λουκά Χατζηιωάννου. Έτσι, 7 ταλαντούχοι μελλοντικοί Chefs, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, που θα επιλεγούν μεταξύ των ενδιαφερομένων (ζητήστε πληροφορίες από τη Γραμματεία του BCA), θα παρακολουθήσουν δωρεάν το σεμινάριο Yacht Chef.
Yacht Chef Certificate
Διά Ζώσης
150 διδακτικές ώρες και συμπληρωματικά τρίμηνη Πρακτική Άσκηση
8 ώρες την εβδομάδα
(πρακτική και θεωρητική διδασκαλία)
Το Yacht Chef Certificate προσφέρεται από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπεριέχει τόσο πρακτική, όσο και θεωρητική διδασκαλία μέσα από ένα δυναμικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό σύστημα experiential learning. Μετά την ολοκλήρωση των 216 ωρών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν μια 3μηνη πρακτική άσκηση σε Yachts, Superyachts ή σε Ξενοδοχεία 5 αστέρων.
Τρίμηνη Πρακτική Άσκηση
Τηλ: +30 210 7253 783
E-mail: seminars@bca.edu.gr
2 εβδομάδες
Επικοινωνία με τον πελάτη δοκιμαστικού μενού & οργάνωση διήμερου μενού
Θεωρητικό
Τρίτη 28/11/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Χαιρετισμός από τον Sir Stelios Haji – Ioannou στους Υποτρόφους του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος
Χαιρετισμός
Τετάρτη 29/11/23
16:00
Φιλανθρωπικό Ίδρυμα (Αλωπεκής 5 , Κολωνάκι , 106 75 , Αθήνα)
2 Ώρες
Επικοινωνία με τον πελάτη δοκιμαστικού μενού & οργάνωση διήμερου μενού
Θεωρητικό
Πέμπτη 30/11/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Θεωρητική επισκόπηση όλων των παραμέτρων ασφάλειας σκάφους
Θεωρητικό
Τρίτη 05/12/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Σταματία Φoινίτση
Στέλιος Βλησίδης
3 εβδομάδες
F&B Management & οργάνωση κουζίνας,
Σύγχρονα μηχανήματα και η χρήση τους
Θεωρητικό
Πέμπτη 07/12/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου,
Παύλος Σιμοτόπουλος
Πρακτική εφαρμογή οργάνωσης διήμερων μενού.
Πρακτικό
Τρίτη 12/12/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Πρακτική εξάσκηση με χρήση Σύγχρονων Μηχανημάτων
Πρακτικό
Πέμπτη 14/12/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Πρακτική εξάσκηση με χρήση Σύγχρονων Μηχανημάτων
Πρακτικό
Τρίτη 19/12/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
5* Service στο γιότ με ταυτόχρονη παρασκευή εδεσμάτων
Πρακτικό/ Θεωρητικό
Πέμπτη 21/12/23
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Κωνσταντίνος Τσατσαρής
Βασίλης Αθανασίου
5* Service στο γιότ με ταυτόχρονη παρασκευή εδεσμάτων
Πρακτικό/ Θεωρητικό
Τρίτη 09/01/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Κωνσταντίνος Τσατσαρής
Βασίλης Αθανασίου
1 εβδομάδα
ΗΑCCP και ασφάλεια Τροφίμων
Θεωρητικό
Πέμπτη 11/01/24
17:00 – 21:00
4 Ώρες
Σταματία Φoινίτση
Διατροφολογία, σημασία διατροφικών προτιμήσεων του πελάτη
Θεωρητικό
Τρίτη 16/01/24
17:00 – 21:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
4 εβδομάδες
Τεχνικές πάνω σε διεθνείς κουζίνες και παραλαγές τους σε ζαχαροπλαστική
Θεωρητικό
Πέμπτη 18/01/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Τεχνικές πάνω σε διεθνείς κουζίνες και παραλαγές τους σε ζαχαροπλαστική
Θεωρητικό
Τρίτη 23/01/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Παύλος Σιμοτόπουλος
Τεχνικές πάνω σε διεθνείς κουζίνες και παραλαγές τους σε μαγειρική 1
Πρακτικό
Πέμπτη 25/01/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Παύλος Σιμοτόπουλος
Τεχνικές πάνω σε διεθνείς κουζίνες και παραλαγές τους σε μαγειρική 2
Πρακτικό
Τρίτη 30/01/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Εργασίες πάνω σε πραγματικές συνθήκες εξομοίωσης του σκάφους και την λειτουργία του
Πρακτικό
Πέμπτη 01/02/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Τεχνικές πάνω σε διεθνείς κουζίνες και παραλαγές τους σε ζαχαροπλαστική
Πρακτικό
Τρίτη 06/02/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
2 εβδομάδες
Μοριακή κουζίνα και χρήση πάνω στο σκάφος
Πρακτικό
Πέμπτη 08/02/24
11:00 – 15:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Μοριακή κουζίνα και χρήση πάνω στο σκάφος
Πρακτικό
Τρίτη 13/02/24
10:00 – 14:00
4 Ώρες
Βασίλης Αθανασίου
Tεχνολογία τροφίμων
Θεωρητικό
Πέμπτη 15/02/24
17:00 – 21:00
4 Ώρες
Σταματία Φοινίτση
Barista & Coffee Workshops
in collaboration with Jacobs Douwe Egberts
Τρίτη 20/02/24
13:30
2 Ώρες
Κωνσταντίνος Κουσιούρης
Barista & Coffee Workshops
in collaboration with Jacobs Douwe Egberts
Πέμπτη 22/02/24
13:30
2 Ώρες
Κωνσταντίνος Κουσιούρης
Barista & Coffee Workshops
in collaboration with Jacobs Douwe Egberts
Τρίτη 27/02/24
13:30
2 Ώρες
Κωνσταντίνος Κουσιούρης