MSc Applied Cyber Security

Master στην Εφαρμοσμένη Κυβερνοασφάλεια​

Δεν υπάρχει κλάδος της οικονομίας που να μην σχετίζεται με το διαδίκτυο. Όμως, παρότι η ψηφιοποίηση προσφέρει τεράστιες διευκολύνσεις στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων, εκθέτει την οικονομία και την κοινωνία σε κυβερνοαπειλές. Κρίσιμοι τομείς, όπως η άμυνα, η δημόσια διοίκηση, ο χρηματοοικονομικός κλάδος, οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία, εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις ψηφιακές τεχνολογίες και καθίστανται έτσι ευάλωτοι σε κακόβουλες ενέργειες με στόχο τραπεζικές καταθέσεις, ευαίσθητα δεδομένα, κυβερνητικές και βιομηχανικές πληροφορίες, προσωπικές πληροφορίες, στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης (PII), πνευματική ιδιοκτησία και προστατευμένες πληροφορίες υγείας (PHI).  Οι κυβερνοεπιθέσεις και τα κυβερνοεγκλήματα πολλαπλασιάζονται σε ολόκληρον τον κόσμο, με μεθόδους που εξελίσσονται διαρκώς. Η τάση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς όλο ολοένα και περισσότεροι υπολογιστές συνδέονται με το διαδίκτυο.

Η κυβερνοασφάλεια αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμ. 1 ζητούμενο του παρόντος και του  μέλλοντος και οι ειδικοί σ΄αυτόν τον τομέα είναι πολύτιμοι. Η αξία της αγοράς της Ε.Ε. στον τομέα της κυβερνοασφάλειας εκτιμάται σε περισσότερα από 130 δισ. € και αυξάνεται με ρυθμό 17% ετησίως. Η Ε.Ε. διαθέτει περίπου 60.000 εταιρείες κυβερνοασφάλειας. Παρ’ όλα αυτά, από τον κόσμο λείπουν 3 εκατομμύρια επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

content_cybersecurity_networks

Το πρόγραμμα MSc Applied Cybersecurity, το οποίο προσφέρεται και με παρακολούθηση εξ αποστάσεως, διαμορφώνει ειδικούς επιστήμονες υψηλής ειδίκευσης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Αναπτύσσεται σε μια σειρά από ενότητες, που πραγματεύονται όλες τις πτυχές της προστασίας μιας ψηφιακής κοινωνίας και των δεδομένων της και συνδυάζουν τις θεωρητικές έννοιες της κυβερνοασφάλειας με πρακτικά θέματα και μελέτες περιπτώσεων. Καλύπτουν και τους τέσσερις τομείς της κυβερνοασφάλειας: Διαχείριση, Τεχνολογίες, Ρυθμιστική, Εγκληματολογική Επιστήμη, με τους υποτομείς τους.

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργασθούν ως Διευθυντές Ασφάλειας Πληροφοριών, Ελεγκτές Ασφάλειας Πληροφοριών, Διευθυντές ή Αρχιτέκτονες Ασφάλειας, Ανώτεροι Μηχανικοί Ασφάλειας, Εμπειρογνώμονες Προστασίας Δεδομένων και σε πολλές άλλες θέσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση πτυχίου MPhil ή διδακτορικού.

Έναρξη:​

Οκτώβριος – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Ωράριο φοίτησης:​

Βραδινό καθημερινές​​

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά​

Το πρόγραμμα προσφέρεται και στις 2 γλώσσες, σε διαφορετικές τάξεις, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός εγγραφών για κάθε γλώσσα.

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον πιο δυναμικά εξελισσόμενο χώρο, αυτόν της Πληροφορικής.

2

Δίνει μεγάλη ευελιξία επαγγελματικής απασχόλησης και ως προς τον τομέα και ως προς τη μορφή της εργασιακής σχέσης.

3

Η κυβερνοασφάλεια θα είναι ο πιο νευραλγικός επαγγελματικός τομέας του μέλλοντος και θα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας.

University of West London
Βραβεύσεις​
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, εφόσον διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα:

 • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
 • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
 • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
 • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα στο BCA γίνονται αποκλειστικά στα Αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Άλλα προσόντα αγγλικής γλώσσας μπορούν να ληφθούν υπόψη.

 

Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου

Υπεύθυνη Τμήματος​

Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου

H Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2004. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bath (UK) με αντικείμενο το Μάνατζμεντ, και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Tμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας)

στο πεδίο της Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Από το 2008 διδάσκει μαθήματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας και έχει παράλληλα εργαστεί ως ανεξάρτητη ερευνήτρια και σύμβουλος πάνω σε διάφορα project. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη συμπεριφορά και ψυχολογία του καταναλωτή και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.​

Μαθήματα Προγράμματος

Προπαρασκευαστικό
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in Applied Cyber Security Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Applied Cyber Security Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MSC MSc Applied Cyber Security Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link