Τμήμα Ψυχολογίας

Σπουδάζοντας την ανθρώπινη συμπεριφορά

Για κάποιους, η ψυχολογία είναι μια επιστήμη, της οποίας την βοήθεια χρειάζεσαι, όταν “κάτι δεν πάει καλά”. Λάθος. Η ψυχολογία είναι η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των παραγόντων, εξωτερικών και εσωτερικών, που τη διαμορφώνουν. Έχει εφαρμογή σε δεκάδες επαγγελματικούς τομείς. Ένας διευθυντής ανθρωπίνων πόρων πρέπει να έχει γνώσεις ψυχολογίας για να προσλαμβάνει και να αξιοποιεί τους εργαζόμενους της εταιρείας του, για να τους προσφέρει κίνητρα και να διαμορφώνει το περιβάλλον που θα μεγιστοποιήσει την απόδοσή τους. Ένας διαφημιστής πρέπει να έχει γνώσεις ψυχολογίας για να χρησιμοποιεί στην επικοινωνία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας κώδικες αναγνωρίσιμους από το κοινό. Ένας πωλητής πρέπει να έχει γνώσεις ψυχολογίας για να επισημαίνει τις ανάγκες των πελατών του και να τις ικανοποιεί. Δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, επαγγελματική η κοινωνική, η οποία να μην ωφελείται από τη μελέτη της ψυχολογίας.

Μια άλλη παρανόηση είναι ότι οι ψυχολόγοι μιλούν αόριστα, δυσνόητα και κυρίως θεωρητικά. Ούτε αυτό ισχύει. Ο ψυχολόγος, ως σύμβουλος σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, θα καταλήξει σε πρακτικές, κατανοητές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις που βελτιώνουν τη διάθεση, την απόδοση των ανθρώπων και την ποιότητα των σχέσεών τους.

Έτσι, οι σπουδές ψυχολογίας είναι το διαβατήριο για επαγγελματική καριέρα αξιώσεων σε πολλές επαγγελματικές κατηγορίες. Γι΄αυτό, έχει, εδώ και χρόνια, καθιερωθεί ως αντικείμενο που διδάσκεται σε πολλά σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου.

Ένα από αυτά είναι το, πολυβραβευμένο για τις επιδόσεις του, University of West London, με το οποίο συνεργάζεται το BCA College. To ιστορικό κολλέγιο, που έχει συμπληρώσει μισόν αιώνα προσφοράς επιχειρησιακών σπουδών, προσφέρει σπουδές ψυχολογίας, οι οποίες οδηγούν σε απόκτηση πτυχίου Bachelor’s, ακριβώς του ίδιου πτυχίου που απονέμεται στους φοιτητές του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο βάσει των προδιαγραφών της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά, τυπική και άτυπη, σε συνηθισμένες, όσο και σε ακραίες περιπτώσεις: το συναίσθημα, τη σκέψη, τα κίνητρα, τη συμβολή του εγκεφάλου στη συμπεριφορά, την αλληλεπίδραση μεταξύ ατόμου και κοινωνίας, τις διαφορές συμπεριφοράς μεταξύ ατόμων, τις διαταραχές της συμπεριφοράς και την ψυχοπαθολογία.

Οι φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας εξοικειώνονται με την επιστημονική μέθοδο συλλογής και ανάλυσης δεδομένων (εφαρμοσμένη ποσοτική στατιστική), ενώ παράλληλα αποκτούν δεξιότητες κριτικής σκέψης, μελετώντας και εφαρμόζοντας διάφορα ψυχολογικά παραδείγματα για την επίλυση προβλημάτων.

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργασθούν ως ψυχολόγοι αλλά και σε άλλους τομείς της Οικονομίας, όπου απαιτείται κατανόηση ή καθοδήγηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς: συμβουλευτικές ή διοικητικές υπηρεσίες, κοινωνικές υπηρεσίες, μάρκετινγκ, πωλήσεις, διαφήμιση, εκπαίδευση.

Μπορούν επίσης να εξειδικευθούν, συνεχίζοντας μεταπτυχιακές σπουδές σε επιμέρους τομείς της ψυχολογίας, όπως κλινική ψυχολογία, συμβουλευτική ψυχολογία, ιατροδικαστική ψυχολογία, ψυχική υγεία, εκπαιδευτική ψυχολογία, αναπτυξιακή ψυχολογία, επαγγελματικός προσανατολισμός και νευροψυχολογία.

Οι σπουδές γίνονται στο City Campus του BCA στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι φοιτητές, για τα πρώτα 2 έτη σπουδών, μπορούν να επιλέξουν ως γλώσσα τα Ελληνικά ή τα Αγγλικά. Όσοι επιλέξουν τα Ελληνικά κάνουν ταυτόχρονα εντατικά μαθήματα Αγγλικών στο BCA, χωρίς επιπλέον κόστος, διότι κατά τα δύο τελευταία έτη, τα μαθήματα διδάσκονται στα Αγγλικά.

Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στο σύστημα e-learning του BCA με το οποίο παρακολουθούν τα μαθήματα και συμμετέχουν, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας.

Το BCA συνεργάζεται με εταιρείες και οργανισμούς, όπως το Open Psychotherapeutic Centre, το International School of Athens, o Aktios κ.λπ., που προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης και πολύτιμη εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ οι αριστούχοι εξασφαλίζουν θέση εργασίας στο International School of Athens.

Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών

MSc in Psychology (Conversion Programme)
MSc in Child Development and Educational Psychology (Educational Psychology)
MSc in Child Development and Educational Psychology (Child Development)

Μεταπτυχιακα Προγραμματα

Τμήμα Ψυχολογίας

Γιατί να επιλέξω το BCA

  • 50 χρόνια εμπειρία
  • Εξειδίκευση σε επιχειρησιακές σπουδές
  • Διασύνδεση με την αγορά εργασίας
  • Βρετανικό πτυχίο με παγκόσμια αναγνώριση
  • Blended Learning (Online & στο Campus)
  • Επιλογή γλώσσας στα Ελληνικά ή Αγγλικά
0
Επιχειρήσεις στην Ελλάδα με 10+ Εργαζόμενους
0%
Μεγαλύτερο μισθό προσφέρουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις μικρές (< 10 υπαλλήλους)
0%
Επιχειρήσεων Επενδύουν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
0%
Ελληνικές Επιχειρήσεις που Καινοτομούν
Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου

Υπεύθυνη Τμήματος​

Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου

H Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2004. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bath (UK) με αντικείμενο το Μάνατζμεντ, και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Tμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας)

στο πεδίο της Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Από το 2008 διδάσκει μαθήματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας και έχει παράλληλα εργαστεί ως ανεξάρτητη ερευνήτρια και σύμβουλος πάνω σε διάφορα project. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη συμπεριφορά και ψυχολογία του καταναλωτή και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.​

University of West London​

Το University of West London, the Career University, το Πανεπιστήµιο Καριέρας όπως αποκαλείται, ιδρύθηκε πριν από 150 έτη. Έχει επιτύχει εντυπωσιακές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, υψηλά ακαδηµαϊκά πρότυπα και άλλα επιτεύγµατα…

Αναγνώριση Πτυχίου - graduation hats

Συνεργασίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link