Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

MBA for Executives of Hospitality and Tourism

Το MBA που οδηγεί στην κορυφή

Ο τζίρος της παγκόσμιας «βιομηχανίας» φιλοξενίας και τουρισμού ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια δολάρια και συνεχώς αυξάνεται, δημιουργώντας μεγάλη ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη. Ένα ΜΒΑ σ΄ αυτό το αντικείμενο προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές καριέρας. Το MBA for Executives of Hospitality and Tourism αφορά στελέχη επιχειρήσεων του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού Τομέα, που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, ώστε να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και να εξελιχθούν στην ιεραρχία της εταιρείας τους ή να διεκδικήσουν καλύτερη θέση στην αγορά. Επειδή απευθύνεται σε ήδη εργαζόμενους, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ανάλογα: τα μαθήματα διαρκούν ή ένα έτος για full time παρακολούθηση ή δύο έτη για part time. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα e-learning.

Το MBA καλύπτει τις βασικές ενότητες: μάρκετινγκ και ψηφιακή τεχνολογία, οικονομικά επιχειρήσεων, λογιστική και χρηματοδότηση, εταιρική στρατηγική και διαχείριση αλλαγών, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και λειτουργιών. Αυτές οι έννοιες αναλύονται με διεθνή οπτική, που ενισχύει την κατανόηση των φοιτητών για το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Επιπλέον, προσφέρει τις προαιρετικές ενότητες: IT και διαχείριση έργων, επιχειρηματική ηθική και CSR, ηγεσία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία, ηλεκτρονικό εμπόριο, διαπραγματεύσεις και λήψη αποφάσεων. Το μάθημα αναπτύσσει ερευνητικές δεξιότητες για την ολοκλήρωση μιας σημαντικής διατριβής ή συμβουλευτικής μελέτης που επιλύει ένα επιχειρηματικό πρόβλημα της επιλογής του φοιτητή.

MBA for Executives of Hospitality and Tourism

Το ΜΒΑ απονέμεται από το το University of West London Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου (UWL) ή τα κορυφαία Ελβετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Glion και Les Roches με τα οποία το BCA διαθέτει προνομιακή συνεργασία.Τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και επαγγελματικά στελέχη, χωρίς πρώτο πτυχίο, αν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις εργασιακής εμπειρίας. (Το βρετανικό σύστημα σπουδών δίνει αυτή τη δυνατότητα, καθώς αναγνωρίζει ότι πάνω από 2 χρόνια εργασίας, από θέση ευθύνης, σε ένα επαγγελματικό αντικείμενο, ισοδυναμούν με αντίστοιχες πανεπιστημιακές σπουδές.)

Χαρακτηριστικά του Προγράμματος

 1. Το πρόγραμμα δίνει μεγάλη σημασία στη σύνδεση ακαδημαϊκής θεωρίας και πράξης με τη μελέτη χαρακτηριστικών περιπτώσεων (case studies). Διακεκριμένα στελέχη της αγοράς δίνουν διαλέξεις και είναι εισηγητές σε σεμινάρια και workshops, μεταδίδοντας την πείρα και την τεχνογνωσία τους.
 2. Προαιρετική εστίαση σε διάφορα θέματα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μία προαιρετική ενότητα από ένα κατάλογο που περιλαμβάνει IT και διαχείριση έργων, επιχειρηματική ηθική και CSR, ηγεσία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία, ηλεκτρονικό εμπόριο, διαπραγματεύσεις και λήψη αποφάσεων.
 3. Εξειδίκευση είτε στον ξενοδοχειακό είτε στον τουριστικό τομέα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικές ενότητες από τον βασικό κορμό μαθημάτων: α) διεθνής τουριστική βιομηχανία & διαχείριση ξενοδοχείων και β) διαχείριση πωλήσεων & διαπραγμάτευση στη βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού.
 4. Είσοδος εαρινού εξαμήνου: Οι υποψήφιοι μπορούν να ξεκινήσουν το ΜΒΑ τους από το εαρινό εξάμηνο.

Έναρξη:​

Οκτώβριο – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Ωράριο Φοίτησης:​

Παρασκευές βραδινό και Σάββατα πρωινό​​
(2-3 φορές τον μήνα)

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά​​

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Ιδανικό μίγμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, υψηλού επιπέδου, που εγγυάται την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

2

Διακεκριμένοι καθηγητές με πλούσιο χαρτοφυλάκιο δημοσιεύσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, σημαντική πείρα και άριστες σχέσεις με την αγορά εργασίας.

3

Αναβαθμισμένη μαθησιακή εμπειρία με συνδυασμό διδασκαλίας εξ αποστάσεως και φυσικής παρουσίας, workshops, σεμινάρια, διαλέξεις, ανάλυση «καλών πρακτικών» και παραδειγμάτων από την αγορά.

4

Μόνιμη σύνδεση με την αγορά εργασίας, που δημιουργεί προοπτικές για άμεση πρόσληψη σε διοικητικές θέσεις ευθύνης, με εξαιρετική προοπτική εξέλιξης σε διεθνές επίπεδο.

5

Πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας του BCA σε ξενοδοχειακές και τουριστικές σπουδές, με «παραγωγή» κορυφαίων στελεχών του χώρου, που αναγνωρίζεται από την αγορά: 1ο Βραβείο στα Tourism Awards το 2015, Κολλέγιο της χρονιάς το 2020.

6

Τίτλοι σπουδών (ΜΒΑ) από το πολυβραβευμένο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, που θεωρείται ειδικό στη δημιουργία διευθυντικών στελεχών και ονομάζεται «Πανεπιστήμιο Καριέρας».

University of West London
Βραβεύσεις
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο BCA η σπουδαστική εμπειρία δεν τελειώνει στην αίθουσα διδασκαλίας. Από εκεί ξεκινάει. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην πολύπλευρη μόρφωση των φοιτητών μας ακόμα και σε τομείς που δεν είναι του άμεσου επαγγελματικού ενδιαφέροντός τους, αλλά αφορούν σε κοινωνικά θέματα, σε θέματα περιβάλλοντος, επιστήμης, τεχνολογίας και πολιτισμού, δηλαδή στον ρόλο που θα έχουν ως υπεύθυνοι ακαδημαϊκοί πολίτες. Το BCA Live είναι το σύνολο αυτών των εκδηλώσεων. Συχνά απευθύνεται και στο ευρύ κοινό, διότι πιστεύουμε ότι ένα εκπαιδευτικό κύτταρο θα πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και να βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση μαζί της. Ομιλίες, συναντήσεις, σεμινάρια, workshops, webinars συνθέτουν τη ζωή στο BCA  και αποτελούν οργανικά τμήματα της πανεπιστημιακής λειτουργίας του.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, είτε εφόσον διαθέτουν έναν προπτυχιακό τίτλο σπουδών, είτε εφόσον διαθέτουν μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία με προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης.  

Οι τίτλοι σπουδών που θεωρούνται επαρκείς για την εισαγωγή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

 • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
 • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
 • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
 • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Επιπλέον, απαιτούνται τουλάχιστον 2 έτη σχετικής επαγγελματικής προυπηρεσίας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών, αλλά σημαντική εργασιακή εμπειρία σε θέση ευθύνης, οι αιτήσεις των υποψήφιων αυτών θα αξιολογηθούν με βάση την επαγγελματική εμπειρία.  

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Για τους υποψηφίους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα αγγλικά αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της αγγλικής γλώσσας, προσφέρονται εντατικά μαθήματα αγγλικών.

Dr Konstantinidou 150x150

Υπεύθυνη Τμήματος​
Γενική Διευθύντρια BCA

Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Η Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο (DBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University. Είναι κάτοχος MBA με Distinction από το Kingston University και BA Honours First Class στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University. Παράλληλα έχει λάβει το πτυχίο BH Honours First Class Ανθρωπιστικών Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με πλήρη υποτροφία από το ΕΑΠ. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της πάνω στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο ΕΑΠ.

Έχει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο. Επί 23 συναπτά χρόνια έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Hydra (4 αστέρων, 300 δωματίων – 700 κλινών) με πολλές βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις. Επιτέλεσε Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία “Time Share Hellas S.A.” για 3 έτη και συντέλεσε στην ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων/υπηρεσιών. 

Για 21 συνεχή έτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας 

Ακτή Πλέπι που συνέβαλε δραστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας και επί 8 έτη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Διαχειριστική Α.Ε.». Από το 2017 συνεργάζεται με το BCA College ως ακαδημαϊκό στέλεχος. Tο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Hospitality & Tourism Management του BCA, ενώ από το τέλος του 2019 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του BCA College.

Όσον αφορά το διδακτικό της έργο διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, έχει υπάρξει βασική ομιλήτρια σε συνέδρια και workshops ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το «Univeristy Degli Studio Guglielmo Marconi».

Έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι η εκπαίδευση ενηλίκων, οι νέες τάσεις του blended learning καθώς και ο τουριστικός και ξενοδοχειακός κλάδος.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in
Business Administration
Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Business Administration Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MBA MBA for Executives of Hospitality and Tourism Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link