Ιστορικό

BCA College > Το BCA College > Ιστορικό
 • History Asset-24

  2021

  50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

  O Εκπαιδευτικός Όμιλος BCA, κάτω από την ίδια διοίκηση, μετρά 50 έτη ζωής και συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της Παδείας (από τον παιδικό σταθμό έως τις μεταπτυχιακές πανεπιστημιακές σπουδές) σε περίπου 2000 μαθητές και σπουδαστές ετησίως, καθιερώνοντας το όνομα BCA ως ένα από τα πιο έγκυρα στην εκπαίδευση στην Ελλάδα.

 • Asset 22

  2020

  ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Ξεκινάει συνεργασία του BCA µε ένα από τα κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήµια, το University of West London. Την ίδια χρονιά στο BCA, βραβεύεται ως “Κολλέγιο της Χρονιάς 2020” στα Education Leaders Awards.

 • Asset 21 1

  2018

  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ CITY-CAMPUS

  Το BCA διαμορφώνει σε ένα μοντέρνο City-Campus το επιβλητικό βιοκλιµατικό «μπλε κτήριο» που  σχεδίασε ο Αλέξανδρος Τομπάζης στη Λεωφ. Αλεξάνδρας. Το νέο City-Campus, έκτασης 4.100 τετραγωνικών, είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, εξοπλισµένος µε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ GLION ΚΑΙ LES ROCHES

  Το BCA ξεκινάει συνεργασία µε το Ελβετικό ινστιτούτο ανώτατης εκπαίδευσης Glion & την Ελβετική σχολή τουρισµού και φιλοξενίας Les Roches, δύο κορυφαία ιδρύµατα που κατατάσσονται µεταξύ των πέντε καλύτερων στον κόσµο, στον τομέα των τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών.

 • Asset 19

  2015

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

  Το BCA οργανώνει το πρώτο στην Ελλάδα Ταµείο Υποτροφιών, στο οποίο συμβάλλουν 77 κορυφαίες εταιρίες, βοηθώντας νέους με ικανότητες που αντιμετωπίζουν οικονοµικές δυσκολίες να σπουδάσουν µε µερική ή ολική υποτροφία στο BCA.

 • Asset 18 1

  2014

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ MASTER ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ Ε-LEARNING

  Το BCA προσφέρει το πρώτο στον κόσµο Msc Shipping με e-learning. Η παραγωγή γίνεται σε studio με προδιαγραφές τηλεοπτικών μεταδόσεων που εξασφαλίζει κορυφαίο ποιοτικό αποτέλεσµα.

 • Asset 17

  2013

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

  Το BCA δημιουργεί τμήμα και προσφέρει το πρώτο στην Ελλάδα Diploma in Digital Marketing, µε τη συνεργασία πολλών πρωτοπόρων εταιριών πάνω στον τοµέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

 • 2012

  2012

  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  Αναθεωρείται ο νόμος 38/2008 και ψηφίζεται ο νόμος 4073/2012 με τον οποίο η Ελλάδα αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολλεγίων.

 • 2009

  2009

  MELINAS KINDERGARTEN

  Ιδρύεται η αλυσίδα των νηπιαγωγείων MELINA’s KINDERGARTEN στην Κηφισιά.

 • Asset 14 1

  2008

  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

  Eφαρμόζεται ο νόμος 38/2008 περί αναγνώρισης των πτυχίων κολλεγίων. Το BCA είναι το πρώτο κολλέγιο που αδειοδοτείται ως «Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών».

 • Asset 13 1

  2004

  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ I.S.A. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

  Το Διεθνές σχολείο επεκτείνεται στην Λάρισα, όπου με την επωνυμία International School of Larissa (Ι.S.L) παρέχει εκπαίδευση στα παιδιά του προσωπικού του ΝΑΤΟ.

 • Asset 12 1

  2000

  ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ INTERNATIONAL SCHOOL OF ATHENS

  Ιδρύεται το I.S.A. (International School of Athens), το Διεθνές Σχολείο της Αθήνας και εγκαθίσταται στην Κηφισιά. Σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ξενόγλωσσα σχολεία στη χώρα μας.

 • Asset 11 3

  1993

  ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

  Ιδρύεται η DIDASK Εκπαιδευτικά Σύστημα ΕΠΕ, με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση και εμπορία διδακτικών βιβλίων, σχετικών με το περιεχόμενο των σπουδών που προσφέρει ο Όμιλος.

 • Asset 10 4

  1988

  ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

  Το BCA συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας ARCHIMEDE και σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ και άλλες οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών.

 • 1987

  1987

  ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

  Ιδρύονται από τον όμιλο BCA, δύο ΚΕΚ (Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης): το BCA ΚΕΚ για εκπαίδευση ανέργων, και το DIDASK ΚΕΚ για εκπαίδευση μηχανικών βιομηχανικού εξοπλισμού, χρησιμοποιώντας τα προηγμένα εκπαιδευτικά μηχανήματα της γερμανικής εταιρείας FESTO.

 • 1984

  1984

  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

  Συνεχίζεται η ευρωπαϊκή επέκταση με την ίδρυση στην Γενεύη της Ελβετίας του Κολλεγίου Institute for Business Studies, (IBS).

 • 1978

  1978

  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ​

  Ο Βασίλης Δασκαλάκης ιδρύει στη Ρώμη το Κολλέγιο European Centre for Business Studies, (ECBS) στην Via Cimone 110, περιοχή Belle Jardini και έτσι το BCA γίνεται  το πρώτο κολλέγιο της Ελλάδας με παραρτήματα στην Ευρώπη.

 • 1977

  1977

  ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΕ BUSINESS COLLEGE OF ATHENS

  Το BUSINESS CENTRE OF ATHENS μετονομάζεται σε BUSINESS COLLEGE OF ATHENS διατηρώντας τον ίδιο λογότυπο, το γνωστό BCA. Το νέο πλέον BCA εδραιώνει την ευρωπαϊκή του εικόνα. Το κύρος του αναγνωρίζεται από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Μεγ. Βρετανίας με τα οποία συνάπτει πολυετείς συνεργασίες.

 • Asset 4

  1976

  ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

  Το Σ.Ε.Σ  μεταφέρεται στην Πατησίων (απέναντι από το Μινιόν) και το BCA στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Παλαιού Ψυχικού. Επί πολλά χρόνια το κτήριο του BCA ήταν ορόσημο στην περιοχή, γνωστό ως Πράσινο Κτήριο (λόγω του κισσού που το περιέβαλε). Το BCA για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνεργάζεται με εκπαιδευτικό οργανισμό της Ευρώπης, το LONDON CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ανοίγοντας νέους δρόμους για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

 • Asset 2 11

  1971

  BUSINESS CENTRE OF ATHENS

  Ιδρύεται το Business Centre of Athens (BCA) με δύο σχολές:
  α) τη Σχολή Επιχειρησιακών Σπουδών (Σ.Ε.Σ.), μία μέση επαγγελματική σχολή,
  β) το Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών BCA.

  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διδάσκονται το Μάρκετινγκ, οι Δημόσιες Σχέσεις, η Διαφήμιση, οι Πωλήσεις, η Διοίκηση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων και τα Ναυτιλιακά. Το πρώτο BCA τότε εγκαταστάθηκε σε κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε από την αρχή για τις ανάγκες του κολλεγίου στη Διδότου Ι5 και Μασσαλίας στο Κολωνάκι.

 • tm1

  1970

  TO ΞΕΚΙΝΗΜΑ

  Ο Βασίλης Δασκαλάκης ιδρύει το ΕΣΕΜ (Ελεύθερες Σπουδές Εφαρμοσμένης Μηχανογράφησης), το πρώτο εκπαιδευτήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 27).

  Εκεί χρησιμοποιείται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών/σπουδαστών ο μεγαλύτερος τότε ηλεκτρονικός υπολογιστής στην Αθήνα, ιδιοκτησία της εταιρείας  ΕΛΚΟ- ΒΑΓΙΩΝΗΣ.

H πορεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου, κάτω από την ίδια διοίκηση, που μετρά 50 και πλέον έτη ζωής συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της (από νηπιαγωγείο έως Master) σε

περίπου 2000 μαθητές και σπουδαστές ετησίως, καθιερώνοντας έτσι τον τίτλο BCA σαν έναν από τους πιο έγκυρους στην ιδιωτική και όχι μόνο εκπαίδευση στην Ελλάδα.​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link