Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

BCA College > Μεταπτυχιακά Προγράμματα > Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι Επιστήμη  

Στην Ελλάδα, ο τομέας του τουρισμού υπήρξε, για πολλά χρόνια, “θύμα” της ομορφιάς της χώρας. Ο τουριστικός κλάδος “επαναπαυμένος” στη θάλασσα, τον ήλιο και την ιστορία, δεν εφάρμοζε, στην ανάπτυξη και στην προώθησή του, επαγγελματικούς κανόνες, ούτε αξιοποιούσε τις εξαιρετικές δυνατότητές του. Όμως, σήμερα που η στροφή προς τον ποιοτικό τουρισμό είναι μια πραγματικότητα και που από το 2015 έως το 2019 τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων έχουν αυξηθεί κατά 48%,  όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την αξία του εξειδικευμένου Manager σε μια παγκόσμια οικονομία. Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι τεράστιες και η ανάγκη του χώρου για στελέχη με μεταπτυχιακές σπουδές πολύ μεγάλη. 

Το BCA, εδώ και μισόν αιώνα, προσφέρει κορυφαίες σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές. Ειδικά, το MA International Hospitality and Tourism Management απευθύνεται σε πτυχιούχους πολλών ειδικοτήτων που θέλουν να εξελιχθούν ως εξειδικευμένα στελέχη σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, στην προσφορά φιλοξενίας (ξενοδοχεία, κρουαζιέρα, συνέδρια, εκθέσεις, φεστιβάλ, αθλητικές συναντήσεις) ή στην οργάνωσή της (tour operators, τουριστικά πρακτορεία). 

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών απονέμονται από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου (UWL) ή τα κορυφαία Ελβετικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Glion και Les Roches με τα οποία το BCA διαθέτει ακαδημαϊκή συνεργασία. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA International Hospitality and Tourism Management αναλύει πλήθος παραγόντων που συνδιαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά ενός τουριστικού προϊόντος και εμβαθύνει στην επιστήμη της Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία Ψυχολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Επικοινωνίας. Οι σπουδές μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία, με πλήρως διαδικτυακή παρακολούθηση ή με συνδυασμό τους. 

Μια σημαντική καινοτομία του BCA είναι η δημιουργία ενός boutique hotel, με όλα τα τμήματά του, μέσα στο City Campus του κολλεγίου, που λειτουργεί ως προσομοίωση ξενοδοχείου 5 αστέρων και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνδυάζουν, ταυτόχρονα, θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση. Στόχος μας είναι η δημιουργία στελεχών υψηλού επιπέδου που θα είναι σε θέση αμέσως μετά τη λήψη του μεταπτυχιακού τους τίτλου να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην τουριστική «βιομηχανία» και να προστεθούν στις χιλιάδες αποφοίτων του BCA που το κάνουν ήδη με μεγάλη επιτυχία. 

Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

MA International Hospitality & Tourism Management​
MBA for Executives (Hospitality and Tourism)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

Γιατί να επιλέξω το BCA

  • 50 χρόνια εμπειρία
  • Εξειδίκευση σε επιχειρησιακές σπουδές
  • Διασύνδεση με την αγορά εργασίας
  • Βρετανικό πτυχίο με παγκόσμια αναγνώριση
  • Blended Learning (Online & στο Campus)
  • Επιλογή γλώσσας στα Ελληνικά ή Αγγλικά
0%
Συνολική Συμμετοχή στο ΑΕΠ από τον Τουρισμό (WTTC, 2020)
%
Συνολική Συμμετοχή στην Απασχόληση από τις Τουριστικές Επιχειρήσεις (WTTC, 2020)
0 εκ.
Αφίξεις Τουριστών (ΣΕΤΕ, 2019)
0
Ξενοδοχεία (ΞΕΕ, 2019)
Dr Konstantinidou 150x150

Υπεύθυνη Τμήματος​
Γενική Διευθύντρια BCA

Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Η Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο (DBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University. Είναι κάτοχος MBA με Distinction από το Kingston University και BA Honours First Class στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University. Παράλληλα έχει λάβει το πτυχίο BH Honours First Class Ανθρωπιστικών Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με πλήρη υποτροφία από το ΕΑΠ. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της πάνω στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο ΕΑΠ.

Έχει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο. Επί 23 συναπτά χρόνια έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Hydra (4 αστέρων, 300 δωματίων – 700 κλινών) με πολλές βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις.

Επιτέλεσε Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία “Time Share Hellas S.A.” για 3 έτη και συντέλεσε στην ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων/υπηρεσιών.

Για 21 συνεχή έτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας

Ακτή Πλέπι που συνέβαλε δραστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας και επί 8 έτη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Διαχειριστική Α.Ε.». Από το 2017 συνεργάζεται με το BCA College ως ακαδημαϊκό στέλεχος. Tο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Hospitality & Tourism Management του BCA, ενώ από το τέλος του 2019 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του BCA College.

Όσον αφορά το διδακτικό της έργο διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, έχει υπάρξει βασική ομιλήτρια σε συνέδρια και workshops ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το «Univeristy Degli Studio Guglielmo Marconi».

Έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι η εκπαίδευση ενηλίκων, οι νέες τάσεις του blended learning καθώς και ο τουριστικός και ξενοδοχειακός κλάδος.

University of West London​

Το University of West London, the Career University, το Πανεπιστήµιο Καριέρας όπως αποκαλείται, ιδρύθηκε πριν από 150 έτη. Έχει επιτύχει εντυπωσιακές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, υψηλά ακαδηµαϊκά πρότυπα και άλλα επιτεύγµατα…

Αναγνώριση Πτυχίου - graduation hats

Συνεργασίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link