Experience

Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

BCA College > Προπτυχιακά Προγράμματα > Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τουρισμός: μια ανερχόμενη “βιομηχανία” με σχεδόν μηδενική ανεργία 

Ο τζίρος του παγκόσμιου τουρισμού αντιστοιχεί στο 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και στο 20,8 % του Ελληνικού ΑΕΠ για το 2019 (WTTC, 2020), ενώ εκτιμάται ότι η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία θα συνεχίσει να ενδυναμώνεται και αναμένεται να φτάσει στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024 (Euromonitor, 2020). Η Ελλάδα με ετήσιο τουριστικό τζίρο άνω των 21,3 δισ., βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η τουριστική και ξενοδοχειακή αγορά, ελληνική και παγκόσμια, χρειάζεται καταρτισμένα στελέχη, που θέλουν να κάνουν καριέρα σε έναν απαιτητικό, αλλά γοητευτικό και “κοσμοπολίτικο” χώρο. 

Στην Ελλάδα, τις πρώτες ολοκληρωμένες σπουδές στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων τις προσέφερε εδώ και δεκαετίες το BCA. Μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων στελεχών, που κάνουν καριέρα σε ελληνικές και πολυεθνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν σπουδάσει στο BCA. Αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα για τους νέους φοιτητές, διότι ήδη λειτουργεί ένα εκτεταμένο και ισχυρό δίκτυο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης αποφοίτων και φοιτητών του BCA. 

Σήμερα, το πρόγραμμα Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών του BCA  College αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης και έχει την επικύρωση της Βρετανικής Αρχής που εποπτεύει τα ανώτατα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα QAA (Quality Assurance Agency). Επίσης, το BCA έχει συνάψει συμφωνία ακαδημαϊκής συνεργασίας με τις κορυφαίες Ανώτατες Ελβετικές Σχολές Glion και Les Roches (συγκαταλέγονται σταθερά ανάμεσα στις 5 καλύτερες, παγκοσμίως). Έτσι, εκτός από τις πολλές κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν καθηγητές των ελβετικών σχολών, οι φοιτητές του τμήματος Hospitality and Tourism Management έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν τα πρώτα έτη σπουδών τους στο BCA College και να ολοκληρώσουν το τελευταίο έτος σπουδών στην Ελβετία παίρνοντας το πτυχίο Bachelor από τις σχολές Glion ή Les Roches. 

Μια ιδιαίτερη καινοτομία του BCA είναι η προσoμοίωση Smart Hotel 5 αστέρων που δημιούργησε μέσα στο City Campus. Ένα πραγματικό ξενοδοχείο, με τη Reception, τα δωμάτια, το εστιατόριο και το bar του, αποκλειστικά για την εκπαίδευση των σπουδαστών, ώστε κάθε μέρα να συνδυάζουν θεωρητική κατάρτιση με πρακτική άσκηση. 

Ο τουριστικός κλάδος προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων σταδιοδρομίας και ανάπτυξης, καθώς καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος τομέων, έτσι ώστε κάθε απόφοιτος να βρει τη θέση που τον εμπνέει και τον ικανοποιεί. Οι τουριστικές επιχειρήσεις διαθέτουν θέσεις εργασίας τόσο στο Front of the House όσο και στο Back of the House επιτρέποντας σε άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες να σταδιοδρομήσουν σε ανώτατες διοικητικές θέσεις. Αν σας ενδιαφέρει να σταδιοδρομήσετε σε ένα κλάδο με 100% απασχόληση, υψηλές αμοιβές, ευχάριστο περιβάλλον και διεθνείς προοπτικές, ο τουρισμός μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από όσα περιμένετε. 

Asset 2
BA (Hons) Hospitality and Tourism Management

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων

Γιατί να επιλέξω το BCA

 • 50 χρόνια εμπειρία
 • Εξειδίκευση σε επιχειρησιακές σπουδές
 • Διασύνδεση με την αγορά εργασίας
 • Βρετανικό πτυχίο με παγκόσμια αναγνώριση
 • Blended Learning (Online & στο Campus)
 • Επιλογή γλώσσας στα Ελληνικά ή Αγγλικά

 Η Τουριστική Εμπειρία

Τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεωνvideo play button
0%
Συνολική Συμμετοχή στο ΑΕΠ από τον Τουρισμό (WTTC, 2020)
0%
Συνολική Συμμετοχή στην Απασχόληση από τις Τουριστικές Επιχειρήσεις (WTTC, 2020)
0
Αφίξεις Τουριστών (ΣΕΤΕ, 2019)
0
Ξενοδοχεία (ΞΕΕ, 2019)
Προπτυχιακά Προγράμματα

Blended Learning

Στο BCA δίνουμε μεγάλη σημασία στη βιωματική μάθηση και στην πρακτική άσκηση. Οι φοιτητές μας δεν σπουδάζουν μόνο, αλλά ζουν στον επαγγελματικό τομέα που επέλεξαν, από τις πρώτες κιόλας μέρες των σπουδών τους.

  Dr Konstantinidou 150x150

  Υπεύθυνη Τμήματος​
  Γενική Διευθύντρια BCA

  Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου

  Η Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο (DBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University. Είναι κάτοχος MBA με Distinction από το Kingston University και BA Honours First Class στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University. Παράλληλα έχει λάβει το πτυχίο BH Honours First Class Ανθρωπιστικών Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με πλήρη υποτροφία από το ΕΑΠ. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της πάνω στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο ΕΑΠ.

  Έχει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο. Επί 23 συναπτά χρόνια έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Hydra (4 αστέρων, 300 δωματίων – 700 κλινών) με πολλές βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις.

  Επιτέλεσε Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία “Time Share Hellas S.A.” για 3 έτη και συντέλεσε στην ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων/υπηρεσιών.

  Για 21 συνεχή έτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας

  Ακτή Πλέπι που συνέβαλε δραστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας και επί 8 έτη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Διαχειριστική Α.Ε.». Από το 2017 συνεργάζεται με το BCA College ως ακαδημαϊκό στέλεχος. Tο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Hospitality & Tourism Management του BCA, ενώ από το τέλος του 2019 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του BCA College.

  Όσον αφορά το διδακτικό της έργο διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, έχει υπάρξει βασική ομιλήτρια σε συνέδρια και workshops ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το «Univeristy Degli Studio Guglielmo Marconi».

  Έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.

  Επίκεντρο του ενδιαφέροντος της είναι η εκπαίδευση ενηλίκων, οι νέες τάσεις του blended learning καθώς και ο τουριστικός και ξενοδοχειακός κλάδος.

  Αναγνώριση Πτυχίων

  Αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που προέρχονται από τη συνεργασία του BCA με Βρετανικά Πανεπιστήμια.

  Αναγνώριση Πτυχίου - graduation hats

  Συνεργασίες

  Newsletter

  Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

  Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

  Επικοινωνία
  close-link