Το Workshop απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το τομέα του Food & Beverage και πιο συγκεκριμένα με τους τομείς του επισιτισμού και της μαγειρικής, εργαζόμενους ή άνεργους, οι οποίοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στον συγκεκριμένο χώρο.
Το Workshop θα σας εκπαιδεύσει σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, ενός εστιατορίου ή ακόμα και ενός πλοίου, παρουσιάζοντας τις τεχνικές που δημιουργούν νόστιμα, υγιεινά και καλαίσθητα φαγητά, που συμβάλλουν στην ευεξία και την καλή διάθεση τόσο των πελατών, όσο και των εργαζομένων. Θα διερευνήσουμε επίσης όλα τα σχετικά θέματα με την ασφάλεια και την υγιεινή στον χώρο της Κουζίνας, την οικονομική παραγωγή χωρίς σπατάλες υλικών, και θα εξασκηθείτε στην μεσογειακή αλλά και σε χαρακτηριστικές εθνικές “σχολές” μαγειρικής με τις ανάλογες συνταγές καθώς οι πελάτες ενός ξενοδοχείου, αλλά και το έμψυχο δυναμικό τόσο μιας ξενοδοχειακής μονάδας όσο και ενός πλοίου αποτελείται από προσωπικό πολλών εθνικοτήτων και ανάλογων διατροφικών συνηθειών.
Food Service Operations
48 ώρες
Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022
17:30 – 21:30
Τηλ: +30 210 7253 783
E-mail: seminars@bca.edu.gr
Παύλος Σιμοτόπουλος
Ενότητα 1 – Υγεία και ασφάλεια
Ενότητα 2 – Καθαρισμός και Απολύμανση
Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας αναφορικά με την παραγωγή τροφίμων
Επιπλέον, θα διδαχθούν τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων και πώς αυτή επηρεάζει τους άλλους
Παύλος Σιμοτόπουλος
Ενότητα 3 – Παραγωγή τροφίμων
Ενότητα 4 – Συστατικά μεσογειακής κουζίνας
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώση για τη μεσογειακή διατροφή, για τις ελληνικές και μεσογειακές βασικές συνταγές που μπορούν να εφαρμοστούν στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Ακόμη, θα εξοικειωθούν με τα προϊόντα της μεσογειακής κουζίνας και θα επιλέξουν μια συνταγή που θα τους βοηθήσει να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους και την οπτική γωνία για διαφορετικές συνταγές.
Σταματία Φοινίτση
Ενότητα 5 – HACCP
Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τι είναι η μέθοδος HACCP και πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επίσης θα κατανοήσουν τη σημασία της μεθόδου HACCP εν πλω και τρόπους εφαρμογής
Παύλος Σιμοτόπουλος
Ενότητα 6 – Βασικές μέθοδοι μαγειρέματος και εξοπλισμός
Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν όλες τις πιθανές μεθόδους μαγειρέματος που μπορούν να εφαρμοστούν στην Κουζίνα ενός ξενοδοχείου ή πλοίου αλλά και να αναγνωρίζουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται και να εξοικειωθούν με τη χρήση τους.
Ενότητα 7 – Διαχείριση Κουζίνας
Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία της σωστής παραγγελίας και πώς βοηθάει στην καθημερινή εργασία καθώς και τον σωστό τρόπο αποθήκευσης και απόψυξης αγαθών σύμφωνα με το σχεδιασμό μενού.
Τέλος, θα διδαχθούν τρόπους διαχείρισης υπολειμμάτων, οι οποίοι συμβάλουν στην οικονομία της εταιρείας.
Παύλος Σιμοτόπουλος
Ενότητα 8 – Σχεδιασμός Μενού
Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ετοιμάσουν ένα ισορροπημένο μενού που θα τους βοηθήσει στην εφαρμογή ενός σωστού τρόπου παραγγελίας, αποθήκευσης και χειρισμού υπολειμμάτων.
Παύλος Σιμοτόπουλος
Ενότητα 9- Δεξιότητες παρουσίασης
Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τρόπους παρουσίασης φαγητού στο Food Service και πώς να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.
Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου
Ενότητα 10 – Διατροφή και Κοινωνία – Φαγητό σε διαφορετικές χώρες
Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν και θα μάθουν να σέβονται τις διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις και αντιδράσεις. Επίσης, θα κατανοήσουν τη σημασία των διαφορετικών αναγκών καθώς και τους τρόπους συνδυασμού διαφορετικών επισιτιστικών ιδεών.
Ενότητα 11 – Διατροφή και Ψυχολογία
Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του καλού φαγητού και πως αυτό μπορεί να συμβάλει στην καλή διάθεση των ανθρώπων.
Λουκάς Κουτσοκώστας
Ενότητα 12 – Food & Beverage Menu Development
Λουκάς Κουτσοκώστας
Ηλίας Γκιβίσης
Ενότητα 13 – Beverages – Perfect Service
Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου
Ενότητα 14 – Διαχείριση της Ποιότητας στο Food & Beverage Operation
Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου
Ενότητα 15 – Events
Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου
Ενότητα 16 – Τάσεις εξυπηρέτησης
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βασική ιδέα της σωστής εξυπηρέτησης και να διδαχθούν τις νέες τάσεις έτσι ώστε να κάνουν την καθημερινή παραγωγή λίγο πιο ενδιαφέρουσα.