Food and Beverages – Project Future powered by Regeneration και με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς (7ος Κύκλος)

BCA College > Executive Education > Food and Beverages – Project Future powered by Regeneration και με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς (7ος Κύκλος)
the-storyteller-agency

Food and Beverages – Project Future powered by Regeneration και με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς

Σε ποιους απευθύνεται

Το Workshop απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το τομέα του Food & Beverage και πιο συγκεκριμένα με τους τομείς του επισιτισμού και της μαγειρικής, εργαζόμενους ή άνεργους, οι οποίοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στον συγκεκριμένο χώρο. 

Γιατί είναι χρήσιμο

Το Workshop θα σας εκπαιδεύσει σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, ενός εστιατορίου ή ακόμα και ενός πλοίου, παρουσιάζοντας τις τεχνικές που δημιουργούν νόστιμα, υγιεινά και καλαίσθητα φαγητά, που συμβάλλουν στην ευεξία και την καλή διάθεση τόσο των πελατών, όσο και των εργαζομένων. Θα διερευνήσουμε επίσης όλα τα σχετικά θέματα με την ασφάλεια και την υγιεινή στον χώρο της Κουζίνας, την οικονομική παραγωγή χωρίς σπατάλες υλικών, και θα εξασκηθείτε στην μεσογειακή αλλά και σε χαρακτηριστικές εθνικές “σχολές” μαγειρικής με τις ανάλογες συνταγές καθώς οι πελάτες ενός ξενοδοχείου, αλλά και το έμψυχο δυναμικό τόσο μιας ξενοδοχειακής μονάδας όσο και ενός πλοίου αποτελείται από προσωπικό πολλών εθνικοτήτων και ανάλογων διατροφικών συνηθειών. 

Certificate:

Food Service Operations

Διάρκεια:​

48 ώρες

Ημερομηνίες:​

Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022

Ωράριο:​

17:30 – 21:30​

Στοιχεία Επικοινωνίας:​​

Τηλ: +30 210 7253 783​​
E-mail: seminars@bca.edu.gr

Food and Beverages

Δομή Σεμιναρίου

 

Instructor

Θέμα

Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

17:30 – 21:30

Παύλος Σιμοτόπουλος

Ενότητα 1 – Υγεία και ασφάλεια

  • Κίνδυνοι για τα τρόφιμα
  • Προσωπική Υγιεινή
  • Ασφάλεια αποθήκευσης

Ενότητα 2 – Καθαρισμός και Απολύμανση

  • Καθαρισμός περιοχής παραγωγής τροφίμων
  • Καθαρισμός και απολύμανση εξοπλισμού
  • Καθαρισμός προϊόντων
  • Η σημασία της καθαριότητας και της υγιεινής
  • Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία της καθαριότητας καθώς και τους σωστούς τρόπους εφαρμογής αυτών με σκοπό την εξάλειψη πιθανότητας μόλυνσης με τη χρήση λανθασμένων εξοπλισμών καθαρισμού.
  • Επιπρόσθετα, θα διδαχθούν τους σωστούς και λανθασμένους τρόπους καθαρισμού και υγιεινής.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας αναφορικά με την παραγωγή τροφίμων

Επιπλέον, θα διδαχθούν τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων και πώς αυτή επηρεάζει τους άλλους

Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

17:30 – 21:30

Παύλος Σιμοτόπουλος

Ενότητα 3 – Παραγωγή τροφίμων

  • Πραγματική παραγωγή καθημερινών συνταγών
    (Πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο)
  • Συνταγές βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα

Ενότητα 4 – Συστατικά μεσογειακής κουζίνας

  • Συστατικά που χρησιμοποιούμε συχνά
  • Πού και πώς χρησιμοποιείται κάθε υλικό
  • Η ιστορία των συστατικών
  • Μεσογειακό – Ελληνικό Πρωινό

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώση για τη μεσογειακή διατροφή, για τις ελληνικές και μεσογειακές βασικές συνταγές που μπορούν να εφαρμοστούν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ακόμη, θα εξοικειωθούν με τα προϊόντα της μεσογειακής κουζίνας και θα επιλέξουν μια συνταγή που θα τους βοηθήσει να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους και την οπτική γωνία για διαφορετικές συνταγές.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

17:30 – 21:30

Σταματία Φοινίτση

Ενότητα 5 – HACCP

  • Τι είναι το HACCP και οι βασικές αρχές του
  • Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου)
  • ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Τι είναι κίνδυνος. Μικροβιακή, Χημική και Φυσική Επιμόλυνση
  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Ατομική υγιεινή και επιμολύνσεις από το σώμα και την ένδυση
  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ: Καθαρισμός και αποθήκευση σκευών, διαχείριση απορριμμάτων
  • ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Ευθύνες και (νομικές) υποχρεώσεις προσωπικού και Διοίκησης
  • ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Παραλαβές πρώτων υλών & υλικών συσκευασίας και θερμοκρασία προϊόντων
  • ΔΙΑΘΕΣΗ (ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ): Διατήρηση πριν το σερβίρισμα και σερβίρισμα
  • ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ

    Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τι είναι η μέθοδος HACCP και πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επίσης θα κατανοήσουν τη σημασία της μεθόδου HACCP εν πλω και τρόπους εφαρμογής

  •  

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

17:30 – 21:30

Παύλος Σιμοτόπουλος

Ενότητα 6 – Βασικές μέθοδοι μαγειρέματος και εξοπλισμός

  • Βασικές μέθοδοι μαγειρέματος
  • Βασικός εξοπλισμός

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν όλες τις πιθανές μεθόδους μαγειρέματος που μπορούν να εφαρμοστούν στην Κουζίνα ενός ξενοδοχείου ή πλοίου αλλά και να αναγνωρίζουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται και να εξοικειωθούν με τη χρήση τους.

Ενότητα 7 – Διαχείριση Κουζίνας

  • Παραγγελίες
  • Αποθήκευση
  • Απόψυξη
  • Διαχείριση υπολειμμάτων

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία της σωστής παραγγελίας και πώς βοηθάει στην καθημερινή εργασία καθώς και τον σωστό τρόπο αποθήκευσης και απόψυξης αγαθών σύμφωνα με το σχεδιασμό μενού.

Τέλος, θα διδαχθούν τρόπους διαχείρισης υπολειμμάτων, οι οποίοι συμβάλουν στην οικονομία της εταιρείας.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

17:30-21:30

Παύλος Σιμοτόπουλος

Ενότητα 8 – Σχεδιασμός Μενού

  • Εβδομαδιαίος σχεδιασμός μενού
  • Τρόπος δημιουργίας ισορροπημένου μενού
  • Τρόποι αποφυγής επανάληψης
  • Τιμολόγηση Menu

Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ετοιμάσουν ένα ισορροπημένο μενού που θα τους βοηθήσει στην εφαρμογή ενός σωστού τρόπου παραγγελίας, αποθήκευσης και χειρισμού υπολειμμάτων.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

17:30-21:30

Παύλος Σιμοτόπουλος

Ενότητα 9- Δεξιότητες παρουσίασης

  • Παρουσίαση φαγητού
  • Στήσιμο μπουφέ
  • Παρουσίαση Κουζίνας- Cantina
  • Δημιουργικότητα και καλλιτεχνική διάθεση στην κουζίνα

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τρόπους παρουσίασης φαγητού στο Food Service και πώς να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

17:30-21:30

Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Ενότητα 10 – Διατροφή και Κοινωνία – Φαγητό σε διαφορετικές χώρες

  • Διαφορετικοί άνθρωποι – διαφορετικές διατροφικές συνήθειες
  • Πώς τρώνε και τι προτιμούν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς
  • Οι διαφορετικές “κουλτούρες” διατροφής και πού βασίζονται

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν και θα μάθουν να σέβονται τις διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις και αντιδράσεις. Επίσης, θα κατανοήσουν τη σημασία των διαφορετικών αναγκών καθώς και τους τρόπους συνδυασμού διαφορετικών επισιτιστικών ιδεών.

Ενότητα 11 – Διατροφή και Ψυχολογία

  • Η σχέση της διατροφής και της ψυχικής υγείας. Πως η διατροφή επηρεάζει τους ανθρώπους
  • Οι τροφές που επηρεάζουν την ψυχολογία και πώς το κάνουν
  • Συναισθηματική διατροφή
  • Η Διατροφή και το Wellbeing

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του καλού φαγητού και πως αυτό μπορεί να συμβάλει στην καλή διάθεση των ανθρώπων.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

17:30-21:30

Λουκάς Κουτσοκώστας

Ενότητα 12 – Food & Beverage Menu Development

  • Κοστολόγηση στο Food & Beverage
  • Τιμολόγηση στο Food & Beverage
  • Έρευνα Αγοράς στο Food & Beverage

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

17:30-21:30

Λουκάς Κουτσοκώστας

Ηλίας Γκιβίσης

 

Ενότητα 13 – Beverages – Perfect Service

  • Cost Control | Inventory & Cost of Goods Sold
  • Finance in F&B | Budget & P&L Statement
  • Industry Standards
  • Σύγχρονες Συνταγές Cocktails
  • Θέσεις Εργασίας, Αναγκαίες Ικανότητες και Δεξιότητες
  • Πως λειτουργούμε πίσω από το Bar
  • Πως επιτυγχάνεται η απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

17:30-21:30

Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Ενότητα 14 – Διαχείριση της Ποιότητας στο Food & Beverage Operation

  • Ιδιαιτερότητες και σημασία των Επισιτιστικών Υπηρεσιών
  • Τι συνιστά ποιότητα, με βάση ποια κριτήρια και για ποιους
  • Προσδιορισμός και κατανόηση των πελατών που επιδιώκουμε να προσελκύσουμε
  • Ανάγκες και επιθυμίες των συγκεκριμένων πελατών ώστε να ικανοποιηθούν από την παρεχόμενη υπηρεσία
  • Σημασία ανάπτυξης των απαραίτητων διαδικασιών που θα διασφαλίσουν την ποιοτική προσφορά των προσφερόμενων υπηρεσιών
  • Σημασία σωστής προσέλκυσης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης του προσωπικού
  • Τρόπος εφαρμογής των διαδικασιών εντοπισμού και έγκαιρης διόρθωσης των όποιων αστοχιών και προβλημάτων

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

17:30-21:30

Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Ενότητα 15 –  Events

  • Τύποι Events
  • Event service και οι διάφορες θέσεις και επαγγελματικοί ρόλοι
  • Οργάνωση, Διαχείριση και συντονισμός Event
  • Εκτός έδρας εκδηλώσεις (outdoor activities)

Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022

17:30-21:30

Δρ Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Ενότητα 16 – Τάσεις εξυπηρέτησης

  • Δεξιότητες εξυπηρέτησης
  • Τάσεις εξυπηρέτησης
  • Διαχείριση Παραπόνων

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βασική ιδέα της σωστής εξυπηρέτησης και να διδαχθούν τις νέες τάσεις έτσι ώστε να κάνουν την καθημερινή παραγωγή λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Γνωρίστε την ομάδα των εισηγητών

Ηλίας Γκιβίσης

Elias Givisis

Bar Manager Nikki Beach Resort & Spa, Head Bartender, Beverage Manager / Consultant
Δείτε Περισσότερα
σταματία φοινίτση

Stamatia Fininitsi

Finitsi IMS General Director, Member of the Chamber of Commerce & Industry
Δείτε Περισσότερα

Newsletter​

Subscribe to our newsletter to receive BCA's news