LLM Maritime Law

Το μεταπτυχιακό των μεγάλων οικονομικών μεγεθών

Το LLM Maritime Law είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ναυτικό και Ναυτιλιακό Δίκαιο, με ιδιαίτερη έμφαση σε νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικές, ναυτιλιακές και θαλάσσιες επιχειρήσεις στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Απευθύνεται:

α) σε αποφοίτους νομικών σχολών που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση στο θαλάσσιο εμπόριο, στη ναυσιπλοΐα και στη ναυτιλία γενικότερα.
β) σε επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας που επιδιώκουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους αποκτώντας ένα ευρύ νομικό υπόβαθρο σε επιχειρηματικά θέματα στον τομέα της εργασίας τους.

Τέλος, το μάθημα εξασκεί τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο να αναλαμβάνουν νομική έρευνα και ανάλυση, ικανότητα η οποία θα αποτυπωθεί στη διατριβή που θα εκπονήσουν, ως κεντρικό μάθημα, για ένα σημαντικό νομικό ζήτημα.

llm-maritime-law

Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 ενότητες, συν την ενότητα Έρευνας και Διατριβής που είναι και η σημαντικότερη. Κάθε ενότητα συμμετέχει στην τελική βαθμολογία με 20 μονάδες με εξαίρεση την ενότητα Έρευνας και Διατριβής που συμμετέχει με 60 μονάδες.

Οι ενότητες που προσφέρονται είναι: Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, Ναυτικό Δίκαιο, Ναυτική Ασφάλιση, Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών, Μεταφορά Εμπορευμάτων διά Θαλάσσης, Διεθνές Ναυτιλιακό Εταιρικό, Φορολογικό Δίκαιο και Μέθοδοι Έρευνας και Διατριβή.

Το LLM Maritime Law βασίζεται στην ισχύουσα αγγλική νομοθεσία. Περιλαμβάνει επίσης μια προπαρασκευαστική ενότητα με τίτλο General Principles of English Law. Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρέχει επαρκές υπόβαθρο σχετικά με τις γενικές αρχές του Αγγλικού Δικαίου, ώστε οι φοιτητές από άλλες χώρες να μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στο μάθημα.

Χαρακτηριστικά του Προγράμματος

Τρόπος παράδοσης
Κάθε ενότητα παραδίδεται σε ένα εξάμηνο. Όλες οι ενότητες παραδίδονται μέσω ενός σεμιναρίου/διάλεξης/εργαστηρίου διάρκειας 4 ωρών την εβδομάδα για 10 εβδομάδες.

Τόπος Σπουδών
Οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία να σπουδάσουν ναυτικό δίκαιο στο μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ναυτιλιακό cluster στον κόσμο, την Αθήνα/Πειραιά στην Ελλάδα.

Ευελιξία προσέλευσης
Υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής ή διά ζώσης παράδοσης. Για τους διαδικτυακούς φοιτητές γίνεται ειδική παράδοση, ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με τις άλλες τους υποχρεώσεις. Έχουν πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τη ζώνη ώρας και τη διαθεσιμότητα. Στο διαδικτυακό υλικό περιλαβάνονται βίντεο με διαλέξεις και “ζωντανές” εκπαιδευτικές συνεδρίες για αλληλεπίδραση.

Πρόγραμμα πλήρους και μερικής απασχόλησης
Διαφέρουν κατά τη διάρκειά τους και το εβδομαδιαίο ωράριο. Ωστόσο και τα δύο προγράμματα οδηγούν στη λήψη του ίδιου μεταπτυχιακου τίτλου σπουδών και έχουν τα ίδια δίδακτρα.

Είσοδος στο εαρινό εξάμηνο
Οι υποψήφιοι μπορούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους και από το εαρινό εξάμηνο.

Έναρξη:​

Οκτώβριος – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Τρόπος Διδασκαλίας:​

• On Site
• Online (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)
• Βιντεοσκόπηση Μαθημάτων (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)

Ωράριο φοίτησης:​

Βραδινό καθημερινές​​

Γλώσσα:

Αγγλικά​

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ναυτιλιακών λειτουργιών και τομέων γενικού επιχειρηματικού δικαίου, οδηγώντας τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές κατευθείαν “στα βαθιά”, ώστε να είναι σε θέση να χειριστούν πολύπλοκα νομικά και επιχειρηματικά θέματα στον χώρο της ναυτιλίας.

2

Οι απόφοιτοι, έχοντας συνολική εικόνα του νομικού υποβάθρου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, μπορούν, όχι μόνο να επιλύσουν, αλλά και να αποτρέψουν την εμφάνιση ενός νομικού προβλήματος, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό σε έναν κλάδο με τεράστια κόστη αλλά και αποδόσεις ανά ημέρα λειτουργίας.

3

Αναπτύσσει στους φοιτητές δεξιότητες νομικής, ηθικής και κριτικής ανάλυσης επιχειρησιακών υποθέσεων και προβλημάτων ναυτιλίας και μεταφορών υπό το πρίσμα της ιστορικής και πολιτιστικής πολυμορφίας των κρατών.

4

Δίνει μεγάλη έμφαση στη βελτίωση των ευκαιριών απασχολησιμότητας των φοιτητών, αναπτύσσοντας τόσο νομικές όσο και επαγγελματικές ερευνητικές δεξιότητες και ικανότητες. Οι απόφοιτοι πλεονεκτούν στην τοπική και στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

5

Οι παραδόσεις εμπλουτίζονται με παρουσιάσεις & διαλέξεις από επαγγελματίες εμπειρογνώμονες από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Έτσι οι σπουδαστές έρχονται κατευθείαν σε επαφή με το “πεδίο μάχης” και διδάσκονται από τις καλύτερες πρακτικές του χώρου.

6

Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών χορηγείται από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, πρώτο ανάμεσα στα “modern universities” του Λονδίνου και πολυβραβευμένου για τις εξαιρετικές του επιδόσεις.

University of West London
Βραβεύσεις​
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, εφόσον διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα:

 • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
 • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
 • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
 • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα στο BCA γίνονται αποκλειστικά στα Αγγλικά Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Άλλα προσόντα αγγλικής γλώσσας μπορούν να ληφθούν υπόψη.

 

Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου

Υπεύθυνη Τμήματος​

Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου

H Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2004. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bath (UK) με αντικείμενο το Μάνατζμεντ, και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Tμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας)

στο πεδίο της Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Από το 2008 διδάσκει μαθήματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας και έχει παράλληλα εργαστεί ως ανεξάρτητη ερευνήτρια και σύμβουλος πάνω σε διάφορα project. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη συμπεριφορά και ψυχολογία του καταναλωτή και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.​

Μαθήματα Προγράμματος

Προπαρασκευαστικό
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in Maritime Law Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Maritime Law Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
LLM LLM Maritime Law Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​