Συμβουλευτική Συνέντευξης

BCA College > Προώθηση Καριέρας > Συμβουλευτική Συνέντευξης

Πώς να δώσεις μια επιτυχημένη συνέντευξη​

Ποτέ δεν έχεις μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια πρώτη εντύπωση. H πρώτη επαφή του υποψήφιου με τον πιθανό αυριανό επαγγελματικό του χώρο είναι καθοριστική. Ξεκινάει από το βιογραφικό, που πρέπει να είναι άψογο. Ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη, “τσαπατσουλιά” ακόμα και στο layout, είναι ενδείξεις μιας γενικότερης έλλειψης προσοχής και ενδιαφέροντος, που λαμβάνεται υπόψη. Αντιθέτως, ένα σωστά δομημένο και «καλόγουστο» βιογραφικό δημιουργεί την πρώτη καλή εντύπωση. Η συνέντευξη δημιουργεί τις επόμενες.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, το BCA οργάνωσε μια ειδική υπηρεσία, τη Συμβουλευτική Συνέντευξης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Career Office, για να παρέχει οδηγίες σε φοιτητές και αποφοίτους. Η Συμβουλευτική Συνέντευξης εκπαιδεύει τους υποψηφίους:

 • Στο πώς να φτιάχνουν ένα άψογο επαγγελματικό βιογραφικό.
 • Σε προσομοιώσεις συνεντεύξεων. Οι φοιτητές μας εξοικειώνονται με τα θέματα που συζητιούνται σε μια συνέντευξη, μαθαίνουν να παρουσιάζουν την προσωπικότητά τους μέσα από αυτά, να σταθμίζουν το ποσοστό γενικών και προσωπικών πληροφοριών που θα δώσουν στην πρώτη επαφή, το μείγμα τυπικότητας και οικειότητας που θα υιοθετήσουν, μαθαίνουν να αξιοποιούν τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε οι απαντήσεις τους να είναι σαφείς και περιεκτικές. Μαθαίνουν πoια πράγματα πρέπει να αποφύγουν να θίξουν, πότε πρέπει να χρησιμοποιήσουν διπλωματική διάλεκτο, πώς θα διαπραγματευθούν την οικονομική παράμετρο της συνεργασίας.

Επιπλέον, το BCA οργανώνει ειδικά workshops με συνεργάτες ψυχολόγους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) με θέματα όπως: 

 • Η Εξωστρέφεια αρχίζει εκ των έσω
 • Εισαγωγή στη Γλώσσα του Σώματος
 • Μικρο-εκφράσεις του προσώπου 
 • Η δύναμη της φωνής σου – Public Speaking 
 • Stepping into the Communication Matrix 
 • Τεχνικές Πειθούς 
 • Εργαστήριο Ενδυνάμωσης 
 • Προετοιμασία για συνέντευξη
 • Διαδικτυακή συνέντευξη – Έκδοση Covid-19

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα “Career Maker” η οποία λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την αγορά εργασίας. Οι υποψήφιοι ανεβάζουν εκεί τα βιογραφικά τους μαζί με τις προτιμήσεις τους και η πλατφόρμα τα συνδυάζει με τις ανάγκες της αγοράς έτσι όπως “κατατίθενται” σ΄ αυτή από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Το Career Office μεριμνά για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του BCA, αλλά και για την απασχόλησή τους στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

BCA College​

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 205,
Τ.Κ. 115 23, Αθήνα​
Τηλ.: 210 7253 783​
E-mail: info@bca.edu.gr​

Social Media

Είπαν για εμάς τα στελέχη της αγοράς

Yποστηρικτές

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link