Τμήμα Ναυτιλίας, Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

BCA College > Μεταπτυχιακά Προγράμματα > Τμήμα Ναυτιλίας, Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Ένας “ωκεανός” επαγγελματικών ευκαιριών

Το τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών στα Ναυτιλιακά, τις Μεταφορές και τα Logistics προσφέρει υψηλού επιπέδου επιστημονική εξειδίκευση και τεχνογνωσία σε τρεις τομείς που συνδέονται μεταξύ τους και κυριαρχούν στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Το πρόγραμμα διαμορφώνει εξειδικευμένα στελέχη για καριέρα αξιώσεων σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων, στην Ελλάδα και διεθνώς. Οι απόφοιτοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

 • επιχειρήσεις θαλάσσιων μεταφορών
 • τράπεζες, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες θέσεις στα ναυτιλιακά τους τμήματα
 • ναυπηγικές και επισκευαστικές βιομηχανίες
 • ελληνικές και ευρωπαϊκές κρατικές υπηρεσίες που εποπτεύουν την ναυτιλία και τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία
 • διεθνείς οργανισμούς με αντικείμενο τη θάλασσα και τη ναυτιλία
 • ασφαλιστικές επιχειρήσεις με ναυτιλιακό πορτφόλιο
 • ναυτιλιακούς οργανισμούς, όπως νηογνώμονες και Ρ&Ι Clubs
 • επιχειρήσεις εφοπλισμού και προμήθειας πλοίων

Η Ελλάδα, “πύλη” της Ευρώπης στις εμπορικές συναλλαγές με την Ασία και την Αραβία, με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο (το 20% του παγκόσμιου τονάζ είναι ελληνόκτητο) και με ναυτική παράδοση χιλιάδων ετών, είναι η ιδανική αφετηρία για μια καριέρα χωρίς περιορισμούς και χωρίς σύνορα.

Το πρώτο κολλέγιο που προσέφερε εξειδικευμένες ναυτιλιακές σπουδές στη χώρα μας ήταν το BCA. Εδώ και μισό αιώνα, το BCA τροφοδοτεί με στελέχη υψηλών προδιαγραφών την ελληνική αλλά και την παγκόσμια ναυτιλία. Έλληνες εφοπλιστές έχουν εκφράσει πολλές φορές δημοσίως την εκτίμησή τους για το επίπεδο σπουδών του BCA και την εμπιστοσύνη τους στους αποφοίτους του κολλεγίου. Το μεταπτυχιακό τμήμα του BCA συνεργάζεται με το διακεκριμένο σε επιχειρησιακές σπουδές και πολυβραβευμένο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, το οποίο χορηγεί τους τίτλους σπουδών.

Για όσους φοιτητές το επιθυμούν, προσφέρεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες του τμήματος: παραδόσεις, ασκήσεις, εργασίες, διαλέξεις, workshops μέσω του συστήματος Blended Learning και της πρωτοποριακής ψηφιακής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει το BCA γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Τμήμα Ναυτιλίας

MSc Shipping Business
MSc Shipping (Online)
Τμήμα Ναυτιλίας, Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας
MSc Logistics and Supply Chain Management
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
MSc Logistics and Supply Chain Management (Maritime Logistics)
Asset 3
MSc Maritime Cybersecurity
MSc Marine Engineering Management

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τμήμα Ναυτιλίας, Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Γιατί να επιλέξω το BCA

 

 • 50 χρόνια εμπειρία
 • Εξειδίκευση σε επιχειρησιακές σπουδές
 • Διασύνδεση με την αγορά εργασίας
 • Βρετανικό πτυχίο με παγκόσμια αναγνώριση
 • Blended Learning (Online & στο Campus)
0%
Ποσοστό Πλοίων με Ελληνική Σημαία στο Παγκόσμιο Τονάζ (2021)
0%
Ποσοστό Πλοίων με Ελληνική Σημαία στο Ελεγχόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τονάζ (2021)
0
Πλοία με Ελληνική Σημαία (2021)
0εκ.
Τονάζ Πλοίων με Ελληνική Σημαία ( Κ.Ο.Χ. 2021)
apostolos-poulovassilis

Director of Maritime Studies​

Απόστολος Πουλοβασίλης

Ο Κος Απόστολος Πουλοβασίλης πρωτοεργάστηκε στο Lloyd’s Register of Shipping το 1989 στον οποίο διεθνή νηογνώμονα πραγματοποίησε μια πολύ διακεκριμένη 25ετή καριέρα, έχοντας διατελέσει και Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής από το 2009 έως και την αποχωρήσή του από τον οργανισμό το 2015.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει διατελέσει υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος σε κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες και τώρα είναι Γενικός Διευθυντής μιάς σημαντικής Ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας. Αποτελεί ένα εξόχως διαπρεπή και έμπειρο ναυτιλιακό στέλεχος και έχει ενεργή συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων και έργων του κλάδου.

Είναι κάτοχος BEng and MSc από τα Imperial College and University College Λονδίνου, αντίστοιχα.

Ilias Pavlou

Υπεύθυνος Τμήματος​

Ηλίας Παύλου

Ο κύριος Ηλίας Παύλου σπούδασε τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε το πρώτο του πτυχίο στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Wollongong της Αυστραλίας. Συνέχισε τις τριτοβάθμιες σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της NSW της Αυστραλίας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό στη Στατιστική. Αργότερα, ενώ εργαζόταν στην πόλη του Λονδίνου ως αναλυτής, ολοκλήρωσε ένα επιπλέον μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Birkbeck College.

Από το 2009 διδάσκει στο BCA σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι Διευθυντής Προγραμμάτων στους τομείς της Ναυτιλίας και τη Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών.

Πρότερα της διδακτικής του σταδιοδρομίας, ο Κύριος Ηλίας Παύλου εργάστηκε 15 χρόνια ως Research Analyst σε πολυεθνικές εταιρίες στην Αυστραλία και στο City του Λονδίνου.

University of West London​

Το University of West London, the Career University, το Πανεπιστήµιο Καριέρας όπως αποκαλείται, ιδρύθηκε πριν από 150 έτη. Έχει επιτύχει εντυπωσιακές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, υψηλά ακαδηµαϊκά πρότυπα και άλλα επιτεύγµατα…

Αναγνώριση Πτυχίου - graduation hats

Συνεργασίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link