Τμήμα Ναυτιλίας, Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

MSc Logistics and Supply Chain Management (Maritime Logistics)

Τροφοδοτώντας τη Ναυτιλία

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να ειδικευθούν στον τομέα της ναυτιλιακής εφοδιαστικής. Όσοι επιλέξουν αυτή την κατεύθυνση θα εκπαιδευθούν στις ναυτιλιακές γραμμές και σε όλους τους τύπους θαλάσσιων μεταφορών, όπως εμπορευματοκιβώτια, δεξαμενόπλοια, χύδην ξηρά φορτία, υγροποιημένο αέριο κ.λπ. Θα μάθουν επίσης για το καθεστώς λειτουργίας των λιμανιών και της βιομηχανίας που σχετίζεται με την ναυτιλία (ναυπήγηση, επισκευές, εφοδιασμός). Το πρόγραμμα προσφέρει ευρεία γνώση των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας και εκπαιδεύει τους φοιτητές στη χρήση ποιοτικών και ποσοτικών μεθόδων έρευνας και ανάλυσης. Θεωρητική κατάρτιση και επαγγελματική πρακτική συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές να ακούν συνεχώς τον σφυγμό της ναυτιλίας και να είναι σε θέση να τον αξιολογούν και να τον αξιοποιούν.

Οι τίτλοι σπουδών απονέμονται από το συνεργαζόμενο πολυβραβευμένο Πανεπιστήμιο του University of West London και είναι ακριβώς οι ίδιοι που δίδονται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

MSc Logistics and Supply Chain Management (Maritime Logistics) inner

Έναρξη:​

Οκτώβριος – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Ωράριο Φοίτησης:​

Παρασκευές βραδινό και Σάββατα πρωινό​​
(2-3 φορές τον μήνα)

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά​​

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Ευρεία και σε βάθος γνώση των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα της ναυτιλίας.

2

Συνδυασμός θεωρητικής γνώσης και πρακτικής εξάσκησης με καθημερινή ανάλυση case studies και επίλυση προτύπων ασκήσεων.

3

Επαφή με την αγορά μέσω συχνών διαλέξεων, σεμιναρίων και workshops από διακεκριμένα διευθυντικά στελέχη των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

4

Εκτεταμένη εφαρμογή της πληροφορικής και ενημέρωση για τις δυνατότητες που οι νέες τεχνολογίες (όπως το 5G) προσφέρουν στην ανάπτυξη των Logistics και στη μείωση του κόστους.

5

Εξάσκηση των ατομικών δεξιοτήτων: αυτονομία, ανεξαρτησία, καινοτομία, δημιουργικότητα, αλλά και των ομαδικών: επικοινωνία, συλλογή δεδομένων, επίλυση προβλημάτων διαχείρισης πληροφοριών, εργασιών και ανθρώπων.

6

Μεθοδολογία δια βίου μάθησης. Σε έναν κλάδο που ενσωματώνει, από τους πρώτους, τις τεχνολογικές εξελίξεις, η ικανότητα της αυτοεκπαίδευσης και της αυτοεξέλιξης είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

University of West London
Βραβεύσεις
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, εφόσον διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα:

 • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
 • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
 • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
 • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Για τους υποψηφίους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα αγγλικά αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της αγγλικής γλώσσας, προσφέρονται εντατικά μαθήματα αγγλικών.

apostolos-poulovassilis

Director of Maritime Studies

Απόστολος Πουλοβασίλης

Ο Κος Απόστολος Πουλοβασίλης πρωτοεργάστηκε στο Lloyd’s Register of Shipping το 1989 στον οποίο διεθνή νηογνώμονα πραγματοποίησε μια πολύ διακεκριμένη 25ετή καριέρα, έχοντας διατελέσει και Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής από το 2009 έως και την αποχωρήσή του από τον οργανισμό το 2015.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει διατελέσει υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος σε κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες και τώρα είναι Γενικός Διευθυντής μιάς σημαντικής Ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας. Αποτελεί ένα εξόχως διαπρεπή και έμπειρο ναυτιλιακό στέλεχος και έχει ενεργή συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων και έργων του κλάδου.

Είναι κάτοχος BEng and MSc από τα Imperial College and University College Λονδίνου, αντίστοιχα.

K_PANAGOPOULOS-150x150-1

Υπεύθυνος Τμήματος​

Κωνσταντίνος Παναγόπουλος

Ο Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. Κωνσταντίνος Παναγόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, του Τμήματος Σημαιοφόρων Οικονομικών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, και της Σχολής Εκτελεστικών Διευθυντών Logistics του Κολλεγίου Logistics Management του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ. Είναι κάτοχος MSc στα Logistics απο το Florida Institute of Technology (FIT/USA), ενός μεταπτυχιακού διπλώματος στις «Αμυντικές και Στρατηγικές Σπουδές» της ΣΕΘΑ, πιστοποιητικών επικεφαλής επιθεωρητού ποιότητας ISO 9000, HACCP, ISO 18000, και άλλων διπλωμάτων και πιστοποιητικών. Εχει ευρεία διοικητική, τακτική και επιχειρησιακή εμπειρία από ενάσκηση επί 36 έτη της επιστήμης των Logistics σε όλο το εύρος και τις πτυχές της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (1987 έως 2014). Φέρει όλα τα παράσημα και μετάλλια του βαθμού του και έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τα παράσημα του Grand Commander of the Order of Phoenix και του Commander of the Order of Honor της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εξαμήνου
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο  Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in Logistics and Supply Chain Management (Maritime Logistics) Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Logistics and Supply Chain Management (Maritime Logistics) Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MSC MSc Logistics and Supply Chain Management (Maritime Logistics) Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link