Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

MSc Marketing (Digital Marketing)

“Master through Experience”
“MSc Marketing (Digital Marketing) σε συνεργασία με την Generation Y

Ακαδημαϊκό υπόβαθρο με πρακτικό πρόσημο

Το BCA College συν-δημιουργεί σε συνεργασία με την Generation Y, International e-Business Hub, ηγέτιδα εταιρία στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού, το νέο καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “MSc Marketing (Digital Marketing)”.

Με στρατηγικό μήνυμα “Master through Experience”, το καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμά μας παντρεύει την ακαδημαϊκή μέθοδο με την εφαρμοσμένη γνώση και την εμπειρία της αγοράς σε real time cases πελατών, συντελώντας καταλυτικά στη εξέλιξη της νέας γενιάς στελεχών μέσα από βιωματικό upskilling και reskilling.

Στόχος του προγράμματος είναι να μεταλαμπαδεύσει στους φοιτητές τη γνώση, την εμπειρία και την πολυδιάστατη επιχειρηματική οπτική του ακαδημαϊκού προσωπικού του BCA College και των έμπειρων στελεχών του Ομίλου της Generation Y, τα οποία έχουν οδηγήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το μέλλον του marketing είναι ψηφιακό

H ψηφιακή οικονομία αναπτύσσεται αλματωδώς, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες λειτουργίας και ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις. Το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο κάθε εταιρείας, είτε παράγει προϊόντα είτε προσφέρει υπηρεσίες. Η στοχευμένη προσέγγιση νέων πελατών, το customer service, η ανάλυση των τάσεων της αγοράς και η διαφήμιση έχουν αποκτήσει ιδαίτερη δυναμική με τη χρήση εργαλείων ψηφιακού μάρκετινγκ, σε βαθμό που το μέλλον των περισσότερων επιχειρήσεων να εξαρτάται από το πόσο καλά κινούνται σ’ αυτό το νέο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Το BCA, πρωτοπόρο και σ΄ αυτόν τον τομέα, συν-δημιούργησε με την Generation Y το νέο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Marketing (Digital Marketing) το οποίο απευθύνεται σε στελέχη του marketing, αλλά και σε κάθε επαγγελματία ή επιχειρηματία που θέλει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της online επικοινωνίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της διαφήμισης μέσω του διαδικτύου, καθώς και των νέων κοινωνικών μέσων. Στην ολοκληρωμένη μελέτη των εφαρμογών του ψηφιακού μάρκετινγκ συμβάλλει η συνεργασία του BCA College με καταξιωμένες εταιρείες του χώρου: Universal Media, Reprise Media και άλλες, καθώς και το δίκτυο των συνεργατών της Generation Y, σε 24 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά του Προγράμματος:

 1. Προσφέρει πρακτική σε real time cases πελατών του Ομίλου της Generation Y, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 2. Παρέχει διδασκαλία τόσο από ακαδημαϊκούς συνεργάτες του BCA College, όσο και από έμπειρα στελέχη της Generation Y, με στόχο το βιωματικό upskilling και reskilling.
 3. Καλύπτει το σύνολο των θεμάτων ψηφιακής επικοινωνίας και ηλεκτρονικού εμπορίου, με συνεχές update της διδακτέας ύλη η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας.
 4. Καταξιωμένοι εισηγητές από εταιρίες – ηγέτες στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ, διδάσκουν σε σεμινάρια υψηλής προστιθέμενης αξίας (social media management, mobile marketing, SEO, SEM, Google Awards, e-mail marketing).
 5. Μεγάλη έμφαση δίδεται στην πρακτική εξάσκηση. Οι σπουδαστές δουλεύουν πάνω σε πραγματικά πλάνα ψηφιακής επικοινωνίας, σε συνεργασία με τις εταιρίες που συνδράμουν το πρόγραμμα.
 6. Το Τμήμα λειτουργεί σε συνεργασία με το κορυφαίο σε σπουδές Business και πολυβραβευμένο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, το οποίο έχει την ευθύνη της ύλης, των εξετάσεων και απονέμει τους τίτλους σπουδών.
MSc Marketing Digital Marketing inner

Όλα τα προγράμματα του BCA δίνουν μεγάλη σημασία στην εφαρμογή των ακαδημαϊκών γνώσεων στην πραγματική οικονομία, ώστε ο απόφοιτος να είναι έτοιμος από την πρώτη στιγμή, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, να αναλάβει υπεύθυνες θέσεις. Γι΄ αυτόν τον λόγο, στο πρόγραμμα σπουδών συμμετέχουν διακεκριμένες εταιρίες με workshops, με διαλέξεις στελεχών τους, αλλά και με εργασίες και στην πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Έναρξη:​

Οκτώβριος – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​ 
Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Τρόπος Διδασκαλίας:​

• On Site
• Online (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)
• Βιντεοσκόπηση Μαθημάτων (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)

Ωράριο φοίτησης:​

Βραδινό καθημερινές​​

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά​

Το πρόγραμμα προσφέρεται και στις 2 γλώσσες, σε διαφορετικές τάξεις, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός εγγραφών για κάθε γλώσσα.

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Καταξιωμένοι καθηγητές, με πείρα και επιτυχημένη διαδρομή στο Marketing, μεταφέρουν στους φοιτητές τον σφυγμό της αγοράς και τους διασυνδέουν με εταιρείες leaders στον χώρο τους.

2

Συνεργασία με το διακεκριμένο και πολυβραβευμένο Πανεπιστήμιο​ του Δυτικού Λονδίνου, το οποίο έχει την εποπτεία του τμήματος και χορηγεί τους τίτλους σπουδών, τους ίδιους ακριβώς που απονέμονται και στους Βρετανούς μεταπτυχιακούς φοιτητές.

3

Δίδεται έμφαση στην ψηφιακή επικοινωνία με ανάλογα μαθήματα και σεμινάρια για την πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακής τεχνολογίας και των social media (social media management, mobile marketing, SEO, SEM, Google adwords, email marketing).

4

Η θεωρητική γνώση συνδυάζεται σε καθημερινή βάση με την πρακτική εξάσκηση, καθώς οι σπουδαστές καλούνται να εκπονήσουν πραγματικά επικοινωνιακά-ψηφιακά προγράμματα, που δίδονται από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

5

Διεξάγονται, συχνά, εξειδικευμένα σεμινάρια ψηφιακής επικοινωνίας από κορυφαία στελέχη της αγοράς.

6

Εξετάζονται διαφορετικά επιχειρηματικά πεδία με εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακού Marketing ώστε οι σπουδαστές να γνωρίζουν σε βάθος την αγορά, τις ιδιαιτερότητες κάθε τομέα και να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

University of West London
Βραβεύσεις​
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, εφόσον διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα:

 • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
 • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
 • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
 • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Για τους υποψηφίους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα αγγλικά αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της αγγλικής γλώσσας, προσφέρονται εντατικά μαθήματα αγγλικών.

Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου
Dr Konstantinidou

Υπεύθυνη Τμήματος​

Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου

Head Τμήματος​
Γενική Διευθύντρια BCA

Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου

H Δρ. Ζωή Αναγνωστίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2004. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bath (UK) με αντικείμενο το Μάνατζμεντ, και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Tμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) στο πεδίο της Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Από το 2008 διδάσκει μαθήματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας και έχει παράλληλα εργαστεί ως ανεξάρτητη ερευνήτρια και σύμβουλος πάνω σε διάφορα project. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη συμπεριφορά και ψυχολογία του καταναλωτή και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.​

Η Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο (DBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University. Είναι κάτοχος MBA με Distinction από το Kingston University και MA με Άριστα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.  Παράλληλα, διαθέτει ένα BA Honours First Class στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University και ένα BH με Άριστα στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και συγκεκριμένα στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με πλήρη υποτροφία από το ΕΑΠ.

Έχει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο. Επί 23 συναπτά χρόνια έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Hydra (4 αστέρων, 300 δωματίων – 700 κλινών) με πολλές βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις.

Επιτέλεσε Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία “Time Share Hellas S.A.” για 3 έτη και συντέλεσε στην ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων/υπηρεσιών.

Για 21 συνεχή έτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας Ακτή Πλέπι που συνέβαλε δραστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας και επί 8 έτη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Διαχειριστική Α.Ε.». Από το 2017 συνεργάζεται με το BCA College ως ακαδημαϊκό στέλεχος. Tο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Hospitality & Tourism Management του BCA, ενώ από το τέλος του 2019 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του BCA College.

Διαθέτει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Υπήρξε Module Leader σε πολλές εκπαιδευτικές θεματικές του BCA College σε συνεργασία με το Plymouth University και το University of West London. Επίσης, έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το AGSM και το «University Degli Studio Guglielmo Marconi».

Υπήρξε κεντρική ομιλήτρια σε συνέδρια και workshops πολλών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχει διεξάγει πολλές ομιλίες και σεμινάρια στο πλαίσιο του project HoReCa Empowered, που υποστηρίζεται από το kariera.gr και χρηματοδοτείται από την 3E-Coca Cola. Ενώ, έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως μέντορας σχετικά με το Youth and Women Empowered υπό τον συντονισμό της 3E-Coca Cola και του kariera.gr Παράλληλα, έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε διάφορα projects που υποστηρίζονται από το Regeneration και χρηματοδοτούνται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στις νέες τάσεις του Hybrid και Blending Learning, στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Μαθήματα Προγράμματος​

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in Marketing
[Digital Marketing]
Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Marketing
[Digital Marketing]
Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MSC MSc Marketing [Digital Marketing] Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​