MSc in Child Development and Educational Psychology (Child Development)

BCA College > Μεταπτυχιακά Προγράμματα > Τμήμα Ψυχολογίας > MSc in Child Development and Educational Psychology (Child Development)

Master’s στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία και την Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Η σωστή διανοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα της εποχής μας. Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι αυτή δεν προκύπτει “αυτόματα”, απλώς και μόνο επειδή ένα παιδί μεγαλώνει. Ενώ, στο παρελθόν, η ιδιότητα του παιδοψυχολόγου συνδεόταν με ψυχικές διαταραχές, σήμερα αναγνωρίζεται ότι αφορά το σύνολο των παιδιών. Έτσι, η παιδοψυχολογία έχει διευρύνει και εμβαθύνει το πεδίο έρευνάς της, δημιουργώντας εξειδικεύσεις και ειδικές κατευθύνσεις.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Child Development and Educational Psychology, που προσφέρει το BCA σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, έχει δύο επιλογές κατευθύνσεων (pathways): Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Child Development) και Εκπαιδευτική Ψυχολογία (Educational Psychology). Προσφέρει μια στέρεη βάση για την εφαρμογή της ψυχολογικής θεωρίας σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, αναλύοντας τους μηχανισμούς με τους οποίους δομείται η παιδική προσωπικότητα, τις ατομικές διαφορές, τη μαθησιακή διαδικασία, τις συμπεριφορικές και συναισθηματικές δυσκολίες. Απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών με θεματική την ψυχολογία, την εκπαίδευση, την ειδική αγωγή, τις υπηρεσίες πρόνοιας, που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Οι απόφοιτοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως επαγγελματίες παιδοψυχολόγοι, ως σύμβουλοι ανάπτυξης και ψυχικής υγείας και ως ειδικοί στον τομέα της Εκπαίδευσης (εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, σχολικοί ψυχολόγοι). Μπορούν να εργασθούν με παιδιά και οικογένειες, γενικώς ή ειδικών κατηγοριών (π.χ. χαρισματικοί μαθητές, μαθητές ειδικής αγωγής, ευάλωτοι, μαθητές σε κίνδυνο), στο σχολείο ή στην κοινότητα, ή με κρατικούς φορείς σε επίπεδο χάραξης πολιτικής. Μπορούν επίσης να εργασθούν σε επιχειρήσεις που αχολούνται με την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού, ως προγραμματιστές σπουδών και ως ερευνητές.

Έναρξη:​

Οκτώβριος – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Τρόπος Διδασκαλίας:​

• On Site
• Online (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)
• Βιντεοσκόπηση Μαθημάτων (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)

Ωράριο φοίτησης:​

Βραδινό καθημερινές​​

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά​

Το πρόγραμμα προσφέρεται και στις 2 γλώσσες, σε διαφορετικές τάξεις, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός εγγραφών για κάθε γλώσσα.

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Συνεργασία του BCA με εταιρείες και οργανισμούς, που προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής και πολύτιμη εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

2

Διαλέξεις από διακεκριμένους αναπτυξιακούς και εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, ειδικούς σε θέματα ανάπτυξης παιδιών, ειδικής αγωγής, χαρισματικής εκπαίδευσης, ένταξης, πρακτικών που σχετίζονται με τραύματα, σχολικούς ψυχολόγους και ερευνητές, υψηλού ακαδημαϊκού και επαγγελματικού επιπέδου.

3

Σεμινάρια σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργαζόμενους φορείς, όπως το Κέντρο Γνωστικής και Συστημικής Ψυχοθεραπείας.

University of West London
Βραβεύσεις​
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, εφόσον διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα:

 • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
 • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
 • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
 • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
 • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
 • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
 • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
 • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
 • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Για τους υποψηφίους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα αγγλικά αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της αγγλικής γλώσσας, προσφέρονται εντατικά μαθήματα αγγλικών.

 

Υπεύθυνη Τμήματος​

Δρ. Άννα Τουλουμάκου

H Δρ. Τουλουμάκου αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ειδίκευση στην Ψυχολογία) και έχει ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό στη Ψυχομετρία (ΜA in Educational Psychology: Psychological Measurement and Evaluation) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ), ως υπότροφος του Κληροδοτήματος Σταμάτη και δεύτερο μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική & τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αφού δούλεψε με Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα η Δρ. Τουλουμάκου επέστρεψε στην εκπαίδευση και ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Κέντρο SKOPE του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Μ. Βρετανία)

ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και του Ιδρύματος Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας (ESRC). Από το 2017-2019 εργάστηκε και ως μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης [ΠΤΔΕ] του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με θέμα τις γλωσσικές δεξιότητες παιδιών που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας. Διδάσκει Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2016 έως και σήμερα. Η Δρ. Τουλουμάκου εξειδικεύεται σε παιδιά με αντίξοες εμπειρίες κατά την παιδική ηλικία (ΑΕΠΗ) και στην εφαρμογή πρακτικών που είναι ευαισθητοποιημένες στο τραύμα.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in Child Development and Educational Psychology (Child Development) Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Child Development and Educational Psychology (Child Development) Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MSC MSc Child Development and Educational Psychology (Child Development) Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​