Δρ. Σωτήρης Κ. Γιαννακάκης

Δρ Σωτήρης Κ. Γιαννακάκης

Ο Σωτήρης Κ. Γιαννακάκης έχει γεννηθεί στην Αθήνα το έτος 1960 και είναι Δικηγόρος από το 1985, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Είναι απόφοιτος με άριστα της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ με ειδικότητα στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, Δίκαιο Επενδύσεων σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, Εταιρικό Δίκαιο, Διεθνή Νομικά Προβλήματα και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Έχει διατελέσει Βοηθός διδασκαλίας καθηγητού (teaching assistant) στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (Καθηγητής κ. LOUIS SHON) στο HARVARD LAW SCHOOL(1983-1984). Είναι Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, με θέμα διατριβής «Η Λύση της Σύμβασης Δικαιόχρησης».

Δίδασκε επί πέντε έτη ( 2010-2015) Διεθνές Δίκαιο, Διεθνές Εμπορικό δίκαιο και INTERNATIONAL FRANCHISING στο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY.

Εχει διδαξει ( 1993-1999) και διδασκει και σημερα ( 2014-2021) INTRODUCTION TO SHIPPING, CARRIAGE OF GOODS BY SEA ,BUSINESS LAW, ALTERNATIVE DISPUTES RESOLUTION , INTERNATIONAL LAW OF THE SEA και INTERNATIONAL TRADE LAW στο BCA (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)

Επίσης διεξάγει σεμινάρια από το 1999 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για το franchising στα πλαίσια της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ FRANCHISING KEM και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ FRANCHISE ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . Ασκεί τη δικηγορία μαζί με τους συνεργάτες του στο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Σ.ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ-Α.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στους τομείς του Εμπορικού Δικαίου (Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου), Εταιρικού Δικαίου, Δικαίου Επιχειρήσεων και Επενδύσεων, Δικαιόχρησης (Franchising) Συμβάσεων Διανομής και Αντιπροσώπευσης, Τραπεζικού Δικαίου,

Χρηματοδοτήσεων Πλοίων και Αεροσκαφών, αγοραπωλησιών και μισθώσεων ακινήτων, Συμβάσεων, Σημάτων (Trade Marks), Πνευματικής Ιδιοκτησίας και είσπραξης απαιτήσεων.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Είναι συγγραφέας: (α) σε συνεργασία με την συνάδελφο Υπαπαντή Καλογεροπούλου του κεφαλαίου που αναφέρεται στο FRANCHISE in Greece στην έκδοση του Global Legal Group ‘’The International Comparative Legal Guide to FRANCHISE ’’ (2015) ( β)της μελέτης «ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ FRANCHISING ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ», η οποία δημοσιεύθηκε στο ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 2001, τευχ. 7 (β) της μελέτης ‘’ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ (FRANCHISING) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ’’, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1997, τευχ. 11 (γ) του κεφαλαίου που αναφέρεται στο Ελληνικό Φορολογικό Δίκαιο στην έκδοση του FT Law & Tax ‘’CAPITAL TAXES AND ESTATE PLANNING IN EUROPE’’ (1992) (δ) της μελέτη σχετικά με την ‘’Παραγραφή των αξιώσεων για συνεισφορά σε Γενική Αβαρία’’ (Επιθεώρηση Ναυτικού Δικαίου, Δεκέμβριος 1991) (ε) του κεφαλαίου που αναφέρεται στο Ελληνικό Αεροπορικό Δίκαιο στην έκδοση του FT Law & Tax ‘’AIRCRAFT FINANCING’’ (1989). Έχει συνεχή παρουσία, αρθρογραφώντας, στον ημερήσιο οικονομικό τύπο για θέματα franchising καθώς και σε εξειδικευμένα περιοδικά για το franchising. Έχει συμμετάσχει κατ’επανάληψη ως εισηγητής και σύνεδρος σε ΔΙΕΘΝΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ συνέδρια και ημερίδες για το FRANCHISING ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΌ ΕΜΠΟΡΙΟ .

 

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Είναι Νομικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ FRANCHISE ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Πρ.Υπεύθυνος της Νομικής Γραμματείας του Διεθνούς Συμβουλίου FRANCHISE (WFC), Μέλος της Νομικής Επιτροπής της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ FRANCHISE (EFF), Υπεύθυνος της Νομικής Γραμματείας της ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ FRANCHISE (MFF), μέλος της Ένωσης Αμερικανών Δικηγόρων (AMERICAN BAR ASSOCIATION) και της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων (INTERNATIONAL BAR ASSOCIATION) (μεταξύ άλλων, μέλος στα τμήματα του Franchising και του Δικαίου των Επιχειρήσεων), μέλος της Ένωσης Αποφοίτων του Harvard στην Ευρώπη και μέλος των επιστημονικών ενώσεων ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​