Δρ. Γιάννης Φίκας

O Γιάννης Φίκας είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Ακαδημίας Φαρσάλων. Εργάζεται ως Director of Humanities στο BCA College. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών, και διδάκτωρ της φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως Director of Corporate Relations & Cooperative Education στο New York College  από το 2012 έως το 2019  και δίδαξε αρχαία ελληνική φιλοσοφία και αρχαίους πολιτισμούς στο State University of New York/ Empire State College. Εργάστηκε ως Executive Director for Learning Technologies στο American College of Greece από το 1995 έως το 2011 και  δίδαξε φιλοσοφία της Αναγέννησης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2001  ως το 2008.

Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό περιεχόμενο: Οι Μύθοι του Αρχαίου κόσμου, Μιχάλης Σιδέρης (2019).  Η πόλη στον χώρο και τον χρόνο, Μιχάλης Σιδέρης (2018).  Philosophy & Leadership, Μιχάλης Σιδέρης (2017).Ο κόσμος, η πόλη και ο άνθρωπος, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε. (2016). Τζιορντάνο  Μπρούνο, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε. (2012). Μονοπάτια Τέχνης και Σοφίας, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε. (2010). Τέχνη και Πολιτισμός του αρχαίου κόσμου, Καρακώτσογλου (2005). Μύθοι και Επικοινωνίες, Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε. (2003). Τζιορντάνο Μπρούνο, Ελληνικά Γράμματα(2000).

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link