Επίσκεψη στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν.

Ο εκπαιδευτικός, πολύ πρακτικός και γεμάτος ναυτοσύνη «μαραθώνιος» ολοκληρώθηκε στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. Για πρώτη φορά φοιτητές κολλεγίου επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ενώσεως.

Στο γραφείο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ., υποδέχθηκαν τους φοιτητές ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν, Capt. Μανώλης Τσικαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας, Capt. Αντώνης Μαρινάκης.

Ο Πρόεδρος μίλησε στους φοιτητές, για την σημαντικότητα και σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, τόσο της ναυτικής όσο και της ναυτιλιακής. Μάλιστα τόνισε και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ένωση για το κομμάτι της Αναβάθμισης των ΑΕΝ.

Μετέπειτα, ανέλυσε ορισμένα βασικά στους φοιτητές για το αυριανό περιβάλλον εργασίας τους, αναφερόμενος τόσο σε παραδείγματα από την ποντοπόρο ναυτιλία όσο και από την ελληνική ακτοπλοΐα και τόνισε τις δυνατότητες που έχει ένας νέος και μορφωμένος απόφοιτος, ενός καλού ιδρύματος, όπως το BCA, στην αγορά εργασίας,
Στάθηκε πολύ και στο κομμάτι της ορθής επικοινωνίας πλοίου γραφείου και πιο συγκεκριμένα στην ολιστική 

κατανόηση από πλευράς των παιδιών, τα οποία θα στελεχώσουν τα γραφεία, των δυσκολιών που βιώνουν, λόγο της φύσης του επαγγέλματος οι Αξιωματικοί στα πλοία. Καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης απαντούσε στις ερωτήσεις των φοιτητών.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος ανέλυσε πολλά θέματα, τα οποία σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία ενός ποσταλιού, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα σ’ αυτά τα πλοία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα responsibilities του Πλοιάρχου. Τέλος, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του υπέβαλλαν οι φοιτητές, σχετικά με το Operation των πλοίων της ακτοπλοΐας και τα καθήκοντα των Αξιωματικών Γέφυρας.

Πριν την αναχώρηση μας από την Ένωση, στο σαλόνι των γραφείων, βγάλαμε και την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία!

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link