Επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Nefeli, της Celestyal Cruises

Σε πλαίσια του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων οι σπουδαστές του BSc in Shipping, επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Nefeli, της Celestyal Cruises. Η Assistant Cruise Director, κα. Βασιλική Γαϊτάνη ανέλαβε την ξενάγηση των σπουδαστών στο ξενοδοχειακό τμήμα του πλοίου και τους έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις, τους επιβάτες καθώς και για τα ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά. 

Στην συνέχεια, οι φοιτητές βρέθηκαν στην Γέφυρα του πλοίου, όπου πραγματοποιήθηκε ένα διαδραστικό «μάθημα» με βασικό «καθηγητή» τον κύριο Κακνή Safety Officer του κρουαζιερόπλοιου.

Κατά τη διάρκεια του «μαθήματος» ο κος Κακνής, μίλησε για το κλάδο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και μετά επικεντρώθηκε σε βασικές παραμέτρους του ISPS code και της εφαρμογή τους, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα της Γέφυρας και τη σημασία της σωστής και ολοκληρωμένης επικοινωνίας μεταξύ του πλοίου και γραφείου.

Στη συνέχεια οι σπουδαστές έμαθαν για τα όργανα της γέφυρας, τα βασικά σημεία για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και την αποφυγή ατυχημάτων καθώς και για τη σημασία του risk assessment. 

Κατά το τελευταίο μέρος της επίσκεψης, οι σπουδαστές επισκέφτηκαν τους κοινόχρηστους χώρους, όπως τα duty free, τις αίθουσες θεαμάτων, και σε ένα από τα καφέ απόλαυσαν δροσερό fruit punch κερασμένο από τον Hotel Manager του πλοίου.

Η ξενάγηση έλαβε τέλος στο εξαιρετικό πρυμιό εξωτερικό Bar, που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρουαζιερόπλοιο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link