Τα MICE χρειάζονται managers… γάτες!

Τα MICE χρειάζονται managers… γάτες!

Τα MICE δεν είναι… ποντίκια. Είναι αρκτικόλεξο: Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions (εταιρικές συναντήσεις, ταξίδια κινήτρων, συνέδρια & εκθέσεις). Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία τουριστικού προϊόντος που απευθύνεται σε επαγγελματίες και είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Ο τζίρος της είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και αναμένεται να προσεγγίσει τα 2 δισεκατομμύρια στο τέλος της δεκαετίας. Ο τομέας ανθεί λόγω της υιοθέτησης των ταξιδιών κινήτρων από πολλές εταιρείες ως επιβράβευση των υπαλλήλων τους για την απόδοσή τους, της αύξησης του κατά κεφαλήν διαθέσιμου εισοδήματος, ειδικά στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, και της δυναμικής των εκθέσεων για την ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου. Στο τομέα MICE συγκαταλέγονται και άλλες οργανωμένες εκδηλώσεις, που στοχεύουν στην προσέλκυση τουριστικών ροών, όπως φεστιβάλ, συναυλίες, εορτασμοί και πολιτιστικά δρώμενα. Πολλές πόλεις επίσης διοργανώνουν σύνθετες εορταστικές εκδηλώσεις, ειδικά στη διάρκεια των σχολικών διακοπών (Χριστούγεννα, καλοκαίρι) οι οποίες τονώνουν την τοπική οικονομία. Η βιομηχανία MICE συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρήσεων, πόλεων, και ευρύτερων περιοχών. Η διοργάνωση εκδηλώσεων MICE περιλαμβάνει, πέραν των ταξιδιωτικών, και πολλές άλλες δημιουργικές υπηρεσίες, όπως διαμόρφωση, διακόσμηση και σήμανση των χώρων, κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων, μάρκετινγκ εκδηλώσεων, διαχείριση χορηγιών, φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση, στελέχωση, τροφοδοσία, ασφάλεια και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου.

Έτσι, πολλοί νέοι που σπουδάζουν τουριστικό και ξενοδοχειακό management επιλέγουν να εξειδικευθούν στον τομέα MICE, καθώς προσφέρει ιδιαίτερες προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας, χωρίς σύνορα, με υψηλές αμοιβές και μεγάλη ευελιξία ως προς τη μορφή της εργασιακής σχέσης.

Το BCA, το κολλέγιο που καθιέρωσε τις επιχειρησιακές σπουδές στη χώρα μας, προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Ενταγμένη στο τμήμα Hospitality and Tourism Management είναι η κατεύθυνση MICE Management.

Το πρόγραμμα MICE Management αναλύει κάθε πτυχή του τομέα Συναντήσεων, Κινήτρων, Συνεδρίων και Εκθέσεων: τον προγραμματισμό, τον προϋπολογισμό, τη διοργάνωση, τη διαχείριση των επαφών με τις ρυθμιστικές αρχές, των σχέσεων με τους πελάτες και τους προμηθευτές, τον απολογισμό και την ανατροφοδότηση. Παράλληλα, εξετάζει τη “μεγάλη εικόνα” και παρέχει στους φοιτητές τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία για να κατανοήσουν τη λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας, ολιστικά, και να διερευνήσουν τη σχέση της με τον τομέα MICE.

Τα μαθήματα εμπλουτίζονται με σεμινάρια, διαλέξεις και workshops, με εισηγητές κορυφαία στελέχη της τουριστικής και συνεδριακής αγοράς, που μεταφέρουν τους φοιτητές στο «πεδίο», παρουσιάζοντας πραγματικά projects.

Καινοτομία του BCA είναι η προσομοίωση ενός boutique hotel με όλα του τα τμήματα, μέσα στο City Campus της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για την καθημερινή πρακτική εξάσκηση των φοιτητών. Οι απόφοιτοι του BCA είναι έτοιμοι, την επαύριο της αποφοίτησής τους να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην “τουριστική βιομηχανία”. Αρκετοί έχουν “κλείσει” θέση εργασίας και πριν την αποφοίτησή τους, καθώς το BCA συνεργάζεται με κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους που διαθέτουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, στα οποία οι φοιτητές κάνουν, με αμοιβή, την πρακτική τους εξάσκηση.

Το πτυχίο Bachelors του τμήματος MICE Management χορηγείται από το London Geller College of Hospitality and Tourism που είναι τμήμα του πολυβραβευμένου για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και τις καινοτομίες του, University of West London (UWL). Είναι ακριβώς το ίδιο που παίρνουν και οι φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα στο Λονδίνο και είναι ισότιμο επαγγελματικά με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ.

Στα πρώτα δύο έτη, τα μαθήματα γίνονται είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Η επιλογή είναι του φοιτητή. Κάποιοι που δεν μιλούν Αγγλικά με την επάρκεια που απαιτείται για παρακολούθηση πανεπιστημιακών σπουδών, μπορούν να επιλέξουν το ελληνικό τμήμα και να αξιοποιήσουν αυτό το διάστημα κάνοντας εντατικά Αγγλικά (προσφέρονται από το BCA, χωρίς επιπλέον κόστος) ώστε να είναι σε θέση τα δύο τελευταία έτη να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την Αγγλική γλώσσα, η οποία είναι απολύτως αναγκαία για καριέρα στον χώρο του τουρισμού. Το BCA προσφέρει, επίσης δωρεάν, τη δυνατότητα εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​