Βικτώρια Λιούτα

Victoria Liouta

Η Βικτώρια Λιούτα είναι δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών.  Είναι επίσης υπεύθυνη για διεθνείς εμπορικές διαιτησίες, συνεργάτιδα του CIArb, και διαπραγματεύτρια. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο. Εργάστηκε στον ναυτιλιακό τομέα ως δικηγόρος τα τελευταία 28 χρόνια με επίκεντρο τη ναυτιλιακή ασφάλιση, το χειρισμό αξιώσεων και το ναυτιλιακό δίκαιο, τις διαπραγματεύσεις και τη διαιτησία και διευθύνει σήμερα μια εταιρεία στον τομέα των θαλάσσιων ασφαλίσεων και απαιτήσεων. Έχει συμβουλεύσει και προετοιμάσει πελάτες για εμπορικές, επιχειρηματικές, ασφαλιστικές και ναυτιλιακές διαμεσολαβήσεις  και διαιτησίες παγκοσμίως.

Έχει διαπιστευτήρια από το CEDR στη διαμεσολάβηση, ολοκλήρωσε επιτυχώς το Πρόγραμμα PON Harvard για «Προχωρημένη και Πολυμερή Διαμεσολάβηση» και έχει πιστοποιηθεί για «Διαπραγματεύσεις», και «Διεθνής Εμπορική Διαιτησία» στο Λονδίνο, και το Παρίσι. Είναι εξειδικευμένη  στις μεθόδους ADR (Alternative Dispute Resolution) και διδάσκει διαμεσολάβηση, διαπραγματεύσεις και διεθνή εμπορική διαιτησία σε διεθνή προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα κολλεγίων και πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Εκπαιδεύει διαμεσολαβητές στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το IMC (Ινστιτούτο Διαμεσολάβησης στον Καναδά), σε βασικά και προχωρημένα προγράμματα εκπαίδευσης διαμεσολάβησης, με έμφαση στις δεξιότητες των διαμεσολαβητών και στην αυτογνωσία στο χώρο εργασίας, στη ναυτιλία, και στην εμπορική και διαπροσωπική διαμεσολάβη. Έχει εκπαιδεύσει καθηγητές στη Σχολική Διαμεσολάβηση σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Είναι μέλος Οργανισμών Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετέχει ως κριτής στο Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης ICC μία φορά το χρόνο και στο IMLAM Moot ως διαιτητής. Γράφει άρθρα για ADR, Mediation, Advocacy Mediation, Mediation in Shipping και για διαπραγματεύσεις και είναι μέλος του LMAA.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link