Σωτήρης Μπούρος

Σωτήρης Μπούρος

Ο Σωτήρης Μπούρος  γεννήθηκε το έτος 1973 στο Μεσολόγγι.

Σπούδασε νομικές επιστήμες στη Μεγάλη Βρεττανία με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο. Ελαβε περαιτέρω εξειδίκευση στο ναυτικό δίκαιο αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Κάρντιφ. Μιλάει άριστα την Αγγλική γλώσσα.

Εχει λάβει από το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης  Οδικού Μεταφορέα Εμπορευματικών και Επιβατικών εθνικών και διεθνών μεταφορών. Δικηγορεί στην Ελλάδα από το έτος 2000 με κύριο αντικείμενο το Εμπορικό Δίκαιο ( ενδεικτικά, κατάρτιση συμβάσεων και συμβάσεων  ΙΝCOTERMS, ενέγγυες πιστώσεις, σύσταση εταιρειών ημεδαπών και αλλοδαπών, επιμέλεια νομιμοποιητικών εγγράφων νομικών προσώπων, κατοχύρωση σημάτων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, κατάρτιση συμβάσεων εργασίας) και το Ναυτικό Δίκαιο (ενδεικτικά, σύσταση ναυτικών εταιρειών, αγοραπωλησίες πλοίων, αλλαγή σημαιών και/ή μετονομασίες πλοίων , εγκαταστάσεις γραφείων αλλοδαπών εταιρειών στην Ελλάδα, κατάρτιση ναυλοσυμφώνων, επίλυση ναυτεργατικών διαφορών, συμβάσεις δανείων ναυτιλιακών επιχειρήσεων, συστάσεις υποθηκών, ενεχύρων, συμβάσεις εκχωρήσεων ασφαλειών και εισοδημάτων  πλοίων,  συμβάσεις εγγυήσεων, εγγυητικές επιστολές).

Διδάσκει από το έτος 2001 ως καθηγητής Ναυτικού Δικαίου και Αγγλικού Εμπορικού Δικαίου στο Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών BCA. Είναι εισηγητής επιμορφωτικών σεμιναρίων, αρμόδιος για την κατάρτιση του προσωπικού πολλών μεγάλων βιομηχανιών, εταιρειών και τραπεζών. Εχει διατελέσει κύριος εισηγητής του EuroMediterranean Transport System, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με αντικείμενο την εναρμόνιση του δικαίου μεταφορών χωρών που γειτνιάζουν με την Ευρωπαϊκή Ενωση προς το δίκαιο των μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διατηρεί το δικό του Δικηγορικό γραφείο COSMOSLEGAL με πιστοποίηση ISO και ενεργεί ως νομικός σύμβουλος μεγάλων ναυτικών κυρίως εταιρειών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link