Φάνης Ματσόπουλος

Φάνης Ματσόπουλος

O Φάνης Ματσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce College. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Bachelor) και αριστούχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MSc). Η πτυχιακή του είχε ως θέμα “Ανάλυση της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα και σιδήρου και η δημιουργία οικονομετρικού μοντέλου για τον δείκτη Baltic Capesize Index” και αποτέλεσε την βάση δημοσίευσης σε επιστημονικό συνέδριο. Είναι πιστοποιημένος ναυλομεσίτης από το Institute of Chartered Shipbrokers του Ηνωμένου Βασιλείου με διάκριση στο Shipping Finance.

Έχει εργαστεί στο τμήμα Ανάλυσης χρηματιστηριακών εταιρειών (Beta Securities), από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε Director of Trading Department του ομίλου DCC Bulk με αντικείμενο τις αγοραπωλησίες χύμα ξηρών φορτίων, την οργάνωση της μεταφοράς τους δια θαλάσσης (chartering), την αντιστάθμιση των κινδύνων για τα commodities και για τους ναύλους (hedging/FFAs). Από το 2015 είναι CEO της εταιρείας Universal Carriers SA που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των μεταφορών παρέχοντας καθετοποιημένες υπηρεσίες σε ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2017, μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας από το 2019. Μόνιμος αρθρογράφος της εφημερίδας Dealnews, και συνεργάτης του διεθνούς περιοδικού Forbes International Magazine. Έχει διατελέσει guest speaker σε πολλά πανεπιστήμια.

Διδάσκει στο BCA – Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών από το 2019 αγοραπωλησίες πλοίων (SandP) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link