Δρ. Ιωάννης Μανωλόπουλος

Δρ. Ιωάννης Μανωλόπουλος

Ο Δρ. Ιωάννης Μανωλόπουλος έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στο ερευνητικό πεδίο της μοντελοποίησης δικτύων από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015), υποστηριζόμενο μέσω υποτροφίας τετραετούς συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Συστήματα Επικοινωνιών και Δίκτυα» (με Διάκριση) από το ίδιο Τμήμα και Πανεπιστήμιο (2007) και Πτυχίου του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών (2003).

Από το 2008 έως και σήμερα είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο εργαστήριο «Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα» του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Κατά τα έτη 2012-2014 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης Έρευνας και Ανάπτυξης στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών “Future Intelligence Ltd”, με έδρα στο Τεχνολογικό και Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος». Από το 2008 έως και  σήμερα συμμετέχει ενεργά σε πλήθος Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων. Στο BCA εργάζεται από το 2013 και διδάσκει τα μαθήματα «Εισαγωγή στην Τεχνολογία της Πληροφορίας» και «Ποσοτικές Μέθοδοι».

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές. Υπηρετεί επίσης ως κριτής επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα ασύρματων δικτύων, μοντελοποίησης και ανάλυσης απόδοσης, δικτυακών μετρήσεων, κινητών δικτύων ομότιμων κόμβων, δρομολόγησης βασισμένης σε θέση και κίνηση, εγγύησης ποιότητας υπηρεσίας σε ασύρματα, κινητά κατά περίπτωση δίκτυα, δίκτυα αισθητήρων και κοινωνικά δίκτυα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link