Αγγελική Γαλανοπούλου

Αγγελική Γαλανοπούλου

Η κα. Αγγελική Γαλανοπούλου είναι ειδική στον τομέα Διοίκησης, Ανάπτυξης και Διαχείρησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Επικεφαλής Ελεγκτής επιχειρήσεων και Λειτουργικής Διαχείρισης πλοίων (ship operations).

Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στη ναυτιλία με έμφαση στην περιβαλλοντική πτυχή της λειτουργίας του πλοίου, της ποιότητας και της ασφάλειας. Είναι εγκεκριμένη επικεφαλής ελεγκτής ISO, επικεφαλής ελεγκτής ISM, επικεφαλής ελεγκτής ISPS και πρώην επιθεωρητής Σημαίας Παναμά. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις όπως ως Ship Operator πλοίων για χύδην πλοία και δεξαμενόπλοια, διεκπεραίωση αξιώσεων (claims) και ναυλώσεων, στη συνέχεια, ως Διευθυντής Ποιότητας και Ασφάλειας με ειδίκευση στα πλοία μεταφοράς πετρελαίου και υγροποιημένου αερίου, DPACSO και σύμβουλος ανάπτυξης και διαχείρισης ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Έχει αναλάβει σημαντικά έργα για ναυτιλιακές επιχειρήσεις (στην εκτίμηση κινδύνου, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την έρευνα & ανάλυση ατυχημάτων / συμβάντων), τον έλεγχο και επιθεωρήσεων (ναυτιλιακές εταιρείες) και την κατάρτιση και επιμόρφωση προσωπικού (επαγγελματικά σεμινάρια, μαθήματα όπως μαθήματα STCW, μαθήματα ISM & ISPS αλλά και ακαδημαϊκά). Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ναυτικά εκπαιδευτικά κέντρα στην Ελλάδα για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός, υπεύθυνη προγραμματισμού και διαθεματικής ανάπτυξης, και υπεύθυνη για τις εγκρίσεις μαθημάτων των κρατών σημαίας. Έχει λάβει αναγνώριση ως προς τα προγράμματα εκπαίδευσης από τους νηογνώμονες Ν.Κ.Κ. και ABS, και από τις σημαίες κρατών Marshall IslandsLiberiaPanama και Cyprus. Μέσω της προστιθέμενης αξίας στην επαγγελματική της εμπειρία, έχει δώσει διαλέξεις για μαθήματα αποστολής BSc και MSc πανεπιστημίων του Ηνεμένου Βασιλείου.

Η συνεργασία της με την QEC Certification UKAS Accredited (UK), της έδωσε τα κίνητρα να ασχοληθεί με τον τομέα της ποιότητας και περιβαλλοντικής επιθεώρησης και πιστοποίησης, ξεκινώντας ως ιδρύτρια και διαχειρίστρια του φορέα πιστοποίησης SQSS Certification Body ο οποίος είναι διαπιστευμένος από τον ESYD αλλά και τη δυνατότητα να επεκτείνει τις υπηρεσίες της εταιρείας στον τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε συμβουλευτικό επίπεδο, ανάπτυξη έργων και παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης προσωπικού.

Η εστίασή της στην ποιότητα και την ασφάλεια στον τομέα της ναυτιλίας έχει αναγνωριστεί  μέσω των άρθρων της σε διάφορα περιοδικά ναυτιλίας και οικονομίας καθώς και σε διάφορες επαγγελματικές ιστοσελίδες.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MSc Maritime Operations από το Liverpool John Moores University (UK) ενώ έχει λάβει το BSc in Shipping and Transport από το London Guildhall University (UK) και είναι μέλος του IQA – AIQAIRCASOLEEEDE και PSC.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link