Master in Marine Engineering

H τεχνική πλευρά της διαχείρισης και της λειτουργίας των πλοίων

Το MSc in Marine Engineering Management είναι ένα μοντέρνο, σύνθετο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη κατάρτισης στελεχών με γνώσεις και ικανότητες, τόσο στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων, όσο και στην τεχνική πλευρά της διαχείρισης και της λειτουργίας των πλοίων.

Το BCA, το πρώτο κολλέγιο που εισήγαγε και καθιέρωσε στην Ελλάδα τις ναυτιλιακές σπουδές και έχει, εδώ και 50 χρόνια εκπαιδεύσει γενιές στελεχών στον ναυτιλιακό χώρο, δημιούργησε αυτό το πρόγραμμα που απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται ήδη στον χώρο της ναυτιλίας και σε πτυχιούχους σχετικών με τη ναυτιλία σπουδών. Το πρόγραμμα συνδυάζει τεχνικές και διοικητικές γνώσεις, διότι στη ναυτιλία δεν υπάρχουν στεγανά ανάμεσα τους. Διοικητικές αποφάσεις μπορούν να έχουν επιπτώσεις στην αξιοπιστία της λειτουργίας ενός πλοίου και, αντιστρόφως, προβλήματα μηχανικής απαιτούν και τη συμμετοχή της διοίκησης για να επιλυθούν. Η συγκεκριμένη ειδικότητα, γεφυρώνοντας αυτούς τους χώρους, συμβάλλει στη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων, προλαμβάνοντας αστοχίες, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης αλλά και την ποιότητα του στόλου. Το MSc in Marine Engineering Management συνδυάζει την γνώση, σε βάθος, των αρχών της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και την εξοικείωση με τεχνικά και πρακτικά θέματα καθημερινής λειτουργίας του πλοίου, στα οποία περιλαμβάνονται οι «παραδοσιακές» μηχανικές γνώσεις, οι σύγχρονες όπως η πληροφορική και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και οι μελλοντικές που θα προκύψουν από την «Fourth Propulsion Revolution», δηλαδή την αντικατάσταση των καυσίμων με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες πρόωσης των πλοίων όπως η αμμωνία, το υδρογόνο, οι περιστρεφόμενοι κυλινδρικοί ιστοί και οι μπαταρίες.

Το MSc in Marine Engineering Management εξασκεί τους φοιτητές στη διαχείριση σύνθετων έργων και στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων παραγόντων με δημιουργικούς τρόπους. Προσφέρεται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξυπηρετώντας διεθνείς φοιτητές και εργαζόμενους. Το BCA ανέπτυξε μια προηγμένη διαδραστική πλατφόρμα elearning που προσομοιώνει την αίθουσα διδασκαλίας και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνεργαστούν και να αλληλεπιδρούν. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από πολλά διαδικτυακά “εργαλεία”: βίντεο, διαφάνειες, σύνδεσμοι σε case studies, εργασίες και άρθρα για περαιτέρω ανάγνωση, υλικό αυτοαξιολόγησης, φόρουμ και δίκτυα συζήτησης, διαδικτυακά σεμινάρια και πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Οι προαιρετικές ενότητες σε διαφορετικές θεματικές περιοχές επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να εστιάσουν στον επιθυμητό τομέα εξειδίκευσης.

Οι απόφοιτοι του MSc in Marine Engineering Management διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ναυτιλιακή αγορά, και μπορούν να εργασθούν σε εταιρείες του ναυτιλιακού χώρου, σε θέσεις ευθύνης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν ήδη εργάζονται, βελτιώνουν πολύ το βιογραφικό τους και «βάζουν πλώρη» για υψηλότερες θέσεις στην ιεραρχία της εταιρείας, με τις ανάλογες αμοιβές.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές να προγραμματίσουν τις σπουδές τους σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ζωής τους, προσφέροντας 3 σημεία εισόδου: Οκτώβριο, Φεβρουάριο και Ιούνιο. Προσφέρεται επίσης με fulltime φοίτηση 12μηνης διάρκειας και parttime φοίτηση 24μηνης διάρκειας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης όχι του συνόλου, αλλά συγκεκριμένων ενοτήτων του προγράμματος.

Το MSc in Marine Engineering Management χορηγείται από το πολυβραβευμένο, για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και τις καινοτομίες του, University of West London (UWL). Αναγνωρίζεται σε όλον τον κόσμο και είναι ισότιμο επαγγελματικά με τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που απονέμουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​