Ιωάννης Καπέλης – BSc Shipping (2018-19)

Αποφοίτησα από το Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών τον Νοέμβριο του 2019, όπου και μου απενεμήθει ο τίτλος σπουδών Bachelor of Science in Shipping από το πανεπιστήμιο του Plymouth.
Μέσα απο τη τετραετή αυτή φοίτηση μου στο BCA College, διαπίστωσα την ποιότητα τόσο του ακαδημαϊκού προγράμματος όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού, της διεύθυνσης και των εγκαταστάσεων. Παρακολουθώντας τα μαθήματα του ναυτιλιακού τμήματος κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει στον σπουδαστή μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ναυτιλιακό κλάδο. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος μαθημάτων, τα οποία εκτείνονται από οικονομικής φύσεως μέχρι και νομικού περιεχομένου, από το ποιες είναι οι διαδικασίες ναύλωσης ενός φορτηγού πλοίου μέχρι και το πώς σχεδιάζεται και διεκπεραιώνεται το ταξιδιού του, ένας φοιτητής έχει την δυνατότητα να αποκτήσει ένα σύνολο πρακτικών, κυρίως γνώσεων το οποίο, a posteriori, ως απόφοιτος και έχοντας κάνει πρακτική στο παρελθόν, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Θεωρώ πως το BCA είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο έχει υψηλές απαιτήσεις από τους φοιτητές σε ότι αφορά την επίδοσή τους και αυτό είναι καλό. Μέσω ενός εξίσου υψηλού επίπεδου ακαδημαϊκού τρόπου εξέτασης και αξιολόγησης, ο φοιτητής ωθείται στο να γίνεται καλύτερος, να αποκτά περισσότερες γνώσεις αλλά και να αναπτύξει χρήσιμες και αναγκαίες δεξιότητες. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία ως φοιτητής στο BCA, οι καθηγητές στέκονται αρωγοί και καθοδηγητές στο πλευρό του κάθε σπουδαστή. Είναι γεγονός πως το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της ναυτιλίας, μπορεί και είναι πάντα πρόθυμο και διαθέσιμο στο να βοηθήσει τον φοιτητή σε οποιοδήποτε ζήτημα τον απασχολεί. Μέσα από τα μαθήματα αλλά και από προσωπικές συζητήσεις, οι καθηγητές απομυθοποιούν τις πλάνες που ενδεχομένως κάποιοι φοιτητές να έχουν για το κλάδο, πράγμα που θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό, δίνοντάς τους με αυτόν το τρόπο μια ρεαλιστική εικόνα που στόχο έχει να τους αφυπνίσει και να τους προετοιμάσει κατάλληλα για την επόμενη ημέρα.
Έχοντας ήδη εκπληρώσει τα στρατιωτικά μου καθήκοντα, ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός, το επόμενο μου βήμα και επαγγελματικό πλάνο είναι η απόκτηση ενός τίτλου Master of Science στον τομέα της ναυτιλίας και η ενασχόλησή μου με το Chartering ή το Operations Department, όπου στο δεύτερο έχω και αντίστοιχη προϋπηρεσία.

Ιωάννης Καπέλης

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link