Εξειδικευμένα Βιωματικά Baristi Workshops του BCA σε συνεργασία με τη JDE-Jacobs-Douwe Egberts – “JDE – BCA Barista Workshops”

barista

Η μοναδική συνεργασία της Jacobs-Douwe Egberts με το Hotel & Tourism Management Department του BCA μετατρέπει τους φοιτητές σε Baristi Specialists 

 Μάρτιος 2022

Με βασικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ολοκληρωμένης επαγγελματικής κατάρτισης των φοιτητών μας, το Hospitality Department του BCA College συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την JDE  – Douwe Egberts  συνδιοργανώντας μια σειρά διαδραστικών βιωματικών Workshops, τα “JDE – BCA Barista Workshops”.

Στόχος όλης της σειράς των Baristi Workshops που διεξήχθησαν στις 23 – 24 Φεβρουαρίου και στις 02 -10 Μαρτίου 2022 ήταν η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων σχετικά με τη δημιουργία ενός σωστού καφέ αλλά και η πρακτική  εφαρμογή των γνώσεων αυτών σε ένα άρτια προσομοιωμένο περιβάλλον. Ο κάθε πρωτοετής φοιτητής  του Hospitability School του BCA μετατράπηκε σε έναν εξαίρετο barista και γνώρισε τον υπέροχο και δημιουργικό χώρο της ξενοδοχειακής εστίασης.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν στην προσομοίωση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου και στο πλήρως εξοπλισμένο Café-Bar που διαθέτει εντός των εγκαταστάσεων του το BCA College, σε συνεγασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο εισηγητή και συνεργάτη της JDE, κ. Κωνσταντίνο ΚουσιούρηCoffee Expert – Barista Trainer, κάτοχο πιστοποίησης coffee diploma SCA Specialty Coffee Association of Europe, με εκτενή εμπειρία σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και πολυετή εμπειρία σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους των σεμιναρίων, οι φοιτητές μας διαπίστωσαν ότι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες, η παρασκευή του καφέ είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού τέχνης, επιστήμης και ιεροτελεστίας. Οι σπουδαστές μας γνώρισαν τα διάφορα είδη χαρμανιού, τις λεπτομέρειες που καθορίζουν τη γεύση του καφέ, τη σημασία του γάλατος για το τελικό αποτέλεσμα, τη σωστή παρασκευή ζεστών και κρύων ροφημάτων, καθώς και τη λειτουργία και τον καθαρισμό της μηχανής espresso και των μύλων άλεσης. Τέλος, η ανάλυση των αισθήσεων των συμμετεχόντων και η άσκηση στην αναγνώριση των αρωμάτων καφέ, έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στη βελτίωση των ικανοτήτων των φοιτητών μας.

Μετά το θεωρητικό τμήμα του σεμιναρίου, ακολούθησε το πρακτικό μέρος, όπου η κρέμα, το άρωμα, ο καφές πλημμύρισαν Hotel School του BCA. Κάθε σπουδαστής είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να εφαρμόσει τα όσα είχε διδαχθεί  και να δοκιμάσει τις ικανότητες του ως barista specialist. Έχοντας εφοδιαστεί με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η βιομηχανία του καφέ, οι φοιτητές μας έλαβαν μια κοινή πιστοποίηση της JDE-Douwe Egberts και του BCA College

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link