Δρ. Ιωάννης Νεοκοσμίδης

Ο Δρ. Ιωάννης Νεοκοσμίδης εργάζεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο τα τελευταία έντεκα έτη, με κύρια ενασχόληση τα πεδία της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, Αντιστάθμισης Κινδύνου, Ποσοτικής Έρευνας και Ανάλυσης.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Newcastle University Upon Tyne UK από το 2008, όπου και φέρει τον Μεταπτυχιακό Τίτλο MSc in International Economic and Finance. Η εργασία του στο πεδίο του “Volatility Modelling” βραβεύτηκε από την Barclays την ίδια χρονιά. Το 2009 έγινε δεκτός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Υποψήφιος Διδάκτορας Χρηματοοικονομικής, όπου και ολοκλήρωσε με βαθμό «Άριστα» τις υποχρεώσεις του και χρίστηκε Διδάκτορας Χρηματοοικονομικής το 2016.

Κατά την περίοδο αυτή, ο Δρ. Ιωάννης Νεοκοσμίδης συμμετείχε σε μια πληθώρα ακαδημαϊκών συνεδρίων. Επιπλέον, έχει συντελέσει συντονιστής ερευνητικών ομάδων στα πεδία της αποτίμησης αξιών “Asset Pricing” και διαχείρισης κινδύνου “Risk Management”. Έχει δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές εργασίες στα εν λόγω επιστημονικά πεδία, με την τελευταία εξ’ αυτών, έχοντας ως τίτλο “The Modified Dividend Price Ratio”, να δημοσιεύεται σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα παγκοσμίως επιστημονικά περιοδικά (IRFA) του οίκου Elsevier. Η εν λόγω εργασία έχει τραβήξει το ενδιαφέρον κορυφαίων Hedge Funds της Αμερικής.

Το 2013, ο Δρ. Ιωάννης Νεοκοσμίδης εντάχθηκε στο τμήμα Διαχείρισης Περιουσίας της Euroxx, όπου και έλαβε τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Risk Management και PAM, συμβάλλοντας καθοριστικά ώστε η εταιρία να πετύχει τους στόχους της όσον αφορά την επενδυτική διαχείριση και την ανάπτυξη επενδυτικών προϊόντων και εργαλείων αντιστάθμισης κινδύνου. Το 2017 ανέλαβε την θέση του Επικεφαλής Διακριτικής Διαχείρισης και το 2018 προάχθηκε στην θέση του Επικεφαλής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Το 2017 υπηρέτησε ως εξωτερικός Καθηγητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης  του τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχοντας αυτοδύναμη διδασκαλία στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης. Από το 2019 διδάσκει στο BCA College.  Είναι κάτοχος πιστοποίησης Διαχείρισης  Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Newsletter​

Subscribe to our newsletter to receive BCA's news

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link