Εκπαιδευτικό Workshop EURICE – BCA College

eurice συνθεση φωτογραφιων

Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον 

Το BCA College διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία τη Δευτέρα 14 Μαρτίου ένα πρωτότυπο Workshop Μαγειρικής που  διοργανώθηκε στην εξαιρετική προσομοίωση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του.

Οι υπέροχες συνταγές που παρουσιάστηκαν είχαν σαν βάση το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι.

Το συγκεκριμένο Workshop ήταν μια δράση που έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Οι φοιτητές του Hospitality Dept του BCA ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή. Παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, στην αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, στη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Οι γευστικότατες συνταγές που παρουσιάστηκαν από τον πολύ έμπειρο καθηγητή του BCAChef Παύλο Σιμοτόπουλο, ήταν η Κλέφτικο με ψαρονέφρι και αρωματικό ρύζι γλασέ, με μανιτάρια τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, Ρύζι (καρολίνα) παντζαριού με λαχανικά, γαρίδες και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Σφουγγάτο πράσινου ρυζιού γλασέ, με σύγκλινο Μάνης, σπαράγγια και πικάντικη γραβιέρα.

Οι φοιτητές του BCA δεν γνώρισαν μόνο τις γευστικές δυνατότητες του ευρωπαϊκού ρυζιού, αλλά αντελήφθησαν τη σημασία της χρησιμοποίησης του για ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Το BCA College που δραστηριοποιείτε στην εκπαίδευση της νέας γενιάς Διοικητικών Στελεχών του Τουριστικού Κλάδου προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στην επιμόρφωση των φοιτητών του, παρέχοντας τους την ευκαιρία να αποκτούν handson εμπειρίες και γνώσεις από όλους τους επιμέρους τομείς που θα κληθούν στη επαγγελματική τους ζωή να ηγηθούν και διοικήσουν.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link