Foundations of Technical & Procurement Management

Τα κύρια θέματα που θα καλυφθούν σε αυτό το μάθημα είναι τα ακόλουθα:

  1. Καταγραφή και περιγραφή των δραστηριοτήτων του τεχνικού τμήματος, που σχετίζονται με την τεχνική διαχείριση των σκαφών και επίσης των διαφορετικών τρόπων αντιμετώπισης προβλημάτων και ζημιών από τα μέλη του προσωπικού.
  2. Περιγραφή «οργανογράμματος» του τεχνικού τμήματος καθώς και ορισμός των τμημάτων της άλλης εταιρείας με την οποία συνεργάζονται σε καθημερινή βάση.
  3. Καταγραφή και περιγραφή των συνολικών προσόντων των στελεχών του τεχνικού τμήματος,.
  4. Συνοπτική παρουσίαση τυπικών περιγραφών θέσεων εργασίας, του τεχνικού υπευθύνου, του τεχνικού έφορου και του τεχνικού συντονιστή.
  5. Διευκρινίσεις για το Τμήμα Ναυτιλίας, ως «ενδιάμεσο σύνδεσμο» μεταξύ του τεχνικού και του λειτουργικού τμήματος και περιγραφή των δραστηριοτήτων τους που αφορούν: τη συντήρηση καταστρώματος, την προμήθεια καταστημάτων και αναλωσίμων καταστρώματος και την επίβλεψη εργασιών ανατινάξεων και επίστρωσης.
  6. Διαδικασίες προαγωγής των πρώην αρχιμηχανικών (των πιο ικανών) και ενασχόλησής τους στο Τεχνικό Τμήμα μετά από προοδευτική ενημέρωσή τους και μια σειρά εξειδικευμένων μαθημάτων κατάρτισης.
  7. Ο ολοκληρωμένος «κύκλος εντολών αγοράς», από την έκδοση επιταγών (από κάθε σκάφος) έως την ασφαλή παράδοση των εμπορευμάτων στο πλοίο, σε «βολικό λιμάνι».
  8. Λεπτομερής μεθοδολογία και διαδικασίες για παραγγελίες ανταλλακτικών, ειδικών εργαλείων, αναλώσιμων κινητήρων, μηχανικών υπηρεσιών κ.λπ.
  9. Περιγραφή των παρόμοιων διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν για την προμήθεια λιπαντικών, υδραυλικών λαδιών, γράσων, χρωμάτων, χημικών, αερίων, καταστημάτων ανταλλακτικών, αναλωσίμων και κινητήρων, και ανταλλακτικών για την αντικατάσταση κατεστραμμένου εξοπλισμού/συστημάτων.
  10. Ετήσιες εκτιμήσεις προϋπολογισμού για τις διάφορες κατηγορίες κόστους που ανήκουν στο Τεχνικό Τμήμα (ποιος, πότε, πώς) και οι τελικές εγκρίσεις τους από την Ανώτατη Διοίκηση (ή τον Δ.Σ.).
  11. Συνεργασία με το Τμήμα Μηχανής του σκάφους και σύστημα αναφοράς από κάθε διαχειριζόμενο σκάφος σε κανονικά χρονικά διαστήματα, συν την επεξεργασία αναφορών από τους εκχωρημένους S/E.
  12. Συνεργασία με την Class Society για τις προγραμματισμένες και περιστασιακές / έκτακτες επιθεωρήσεις.
  13. Εφαρμόστε με συνέπεια το PMS της εταιρείας και προγραμματίστε τις καθημερινές, εβδομαδιαίες, μηνιαίες εργασίες σε κάθε σκάφος, σε συνδυασμό με την έγκαιρη παράδοση επί του σκάφους ανταλλακτικών και άλλων αναλωσίμων.
  14. Προπαρασκευαστικές εργασίες για την έκδοση τεχνικών προδιαγραφών για δεξαμενισμούς και επισκευές, συν αλληλογραφία με αξιόπιστα ναυπηγεία για λήψη προσφορών, εξομάλυνση τους τεχνικά, συνέχιση συγκρίσεων και λήψης αποφάσεων για το επιλεγμένο ναυπηγείο, καθώς και υπογραφή Σύμβασης.
  15. Περιγραφή των επιθεωρήσεων του σκάφους από τρίτους:
    Σημαία, PSC, Rightship, Oil Majors, P&I Clubs, Charterers και απαραίτητα αρχεία που πρέπει να τηρούνται / αρχειοθετούνται.
  16. Περιγραφή του συστήματος πλήρωσης του Τεχνικού Τμήματος, λίστα φακέλων και ορισμός των περιεχομένων τους (είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπες μορφές) και σωστοί τρόποι ανάκλησης εγγραφών που περιέχονται γρήγορα και με συνέπεια.
  17. Το νομικό πλαίσιο των τεχνικών κανόνων / κανονισμών / προτύπων ποιότητας.
  18. Διαδικασίες και μέθοδοι που πρέπει να εφαρμόζονται για την αυτοεκπαίδευση του Fleet Manager και των Μηχανικών επισκευών (στην ξηρά), καθώς και δραστηριότητες εκπαίδευσης επί του σκάφους για το προσωπικό του Τμήματος Μηχανής, φροντίδα των αρμόδιων S/E, με τη βοήθεια των μηχανικών εξυπηρέτησης των σημαντικών κατασκευαστών εξοπλισμού.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​