Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

MBA for Executives

MBA for Executives

Το MBA for Executives μπορούν να το παρακολουθήσουν στελέχη χωρίς πρώτο πτυχίο, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν σημαντική σχετική επαγγελματική εμπειρία σε διοικητικό επίπεδο. Που επιδιώκουν να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, ώστε να γίνουν αποτελεσματικοί managers σε ένα παγκόσμιο πολύπλοκο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Τα μαθήματά του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων: Οικονομικά για Επιχειρήσεις, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά για Στελέχη Επιχειρήσεων, Επιχειρηματική Στρατηγική Μάρκετινγκ σε ένα Ψηφιακό Κόσμο  Εταιρική Στρατηγική και Διοίκηση Αλλαγής, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Λειτουργιών.

Οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές θα παρακολουθήσουν επίσης και 1  μάθημα  επιλογής από τους εξής τομείς: Διαχείριση Έργου και Διαχείριση Πληροφορίας, Διαπραγματεύσεις και Λήψη Αποφάσεων, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, Εταιρική Ηθική και Κοινωνική Ευθύνη, Ηγεσία- Δύναμη- Πολιτική, Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Εμπειρία του Χρήστη.

MSc Marketing inner image

Χαρακτηριστικά του προγράμματος:

  1. Τα μαθήματα γίνονται στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. To MBA for Executives προσφέρει πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά.
  2. Τα μαθήματα διαρκούν 1 έτος ( 2 εξάμηνα) full-time ή 2 έτη (4 εξάμηνα) part-time. Τα μαθήματα διδάσκονται 3 βραδινά Παρασκευής και 3 πρωινά Σαββάτου κάθε μήνα για full-time, ή 3 πρωινά Σαββάτου κάθε μήνα για part-time.
  3. Το πρόγραμμα είναι σε συνεχή επαφή με το παγκόσμιο οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι, μέσω των μαθημάτων αλλά και των projects τα οποία αναλαμβάνουν οι συμμετέχοντες.
  4. Οι συμμετέχοντες στο ΜΒΑ for Executives αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, μεταφέροντας κουλτούρα από διαφορετικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.
  5. Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους τίτλους σπουδών: Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Φοίτησης και Δίπλωμα Μεταπτυχιακής Φοίτησης, που απονέμονται σε όσους σπουδαστές τυχόν αποχωρήσουν από το πρόγραμμα αφού έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού τους κύκλου.
  6. Ο τίτλος σπουδών είναι Master of Business Administration for Executives και απονέμεται από κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο, το οποίο έχει και τη συνολική ευθύνη του προγράμματος σπουδών.

 

Έναρξη:​

Οκτώβριο – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Τρόπος Διδασκαλίας:​

• On Site
• Online (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)
• Βιντεοσκόπηση Μαθημάτων (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)

Ωράριο φοίτησης:​

Παρασκευές βραδινό και Σάββατα πρωινό​​
(2-3 φορές τον μήνα)

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά​

Το πρόγραμμα προσφέρεται και στις 2 γλώσσες, σε διαφορετικές τάξεις, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός εγγραφών για κάθε γλώσσα.

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Το ΜΒΑ for Executives δημιουργεί την επόμενη γενιά επιχειρηματιών και ηγετών της διεθνούς επιχειρηματικότητας.

2

Πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό παγκόσμιων επιχειρήσεων καθώς οι απόφοιτοι προγραμμάτων ΜΒΑ for Executives προάγονται ή εξελίσσονται επαγγελματικά καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις.

3

Επαφή με το παγκόσμιο οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι, μέσω των μαθημάτων αλλά και των project που οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας.

4

Πρακτική ικανότητα διαχείρισης μέσω της εμπλοκής τους με τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ενίσχυση γνώσεων σε διαφορετικά επιχειρηματικά πεδία όπως: Χρηματοοικονομικά – Μάρκετινγκ – Μάνατζμεντ. Σημαντική αλληλεπίδραση, μεταφέροντας κουλτούρα από διαφορετικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

University of West London
Βραβεύσεις​
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Τα προγράμματα σπουδών του BCA College, εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, είτε εφόσον διαθέτουν έναν προπτυχιακό τίτλο σπουδών, είτε εφόσον διαθέτουν μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία με προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης.  

Οι τίτλοι σπουδών που θεωρούνται επαρκείς για την εισαγωγή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

  • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
  • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
  • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
  • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Επιπλέον, απαιτούνται τουλάχιστον 2 έτη σχετικής επαγγελματικής προυπηρεσίας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών, αλλά σημαντική εργασιακή εμπειρία σε θέση ευθύνης, οι αιτήσεις των υποψήφιων αυτών θα αξιολογηθούν με βάση την επαγγελματική εμπειρία.  

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

  • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
  • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
  • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
  • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
  • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
  • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
  • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Για τους υποψηφίους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα αγγλικά αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της αγγλικής γλώσσας, προσφέρονται εντατικά μαθήματα αγγλικών.

Δρ. Σωτήρης Ι. Κονίδης
Dr Konstantinidou

Υπεύθυνος Τμήματος​

Σωτήρης Ι. Κονίδης

Head Τμήματος​
Γενική Διευθύντρια BCA

Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Ο Σωτήρης Ι. Κονίδης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και προπτυχιακού τίτλου Οικονομικών Επιστημών από το York University του Καναδά. Έχει κάνει διδακτορικές σπουδές στην Οικονομική Επιστήμη με έμφαση στη Βιομηχανική Οργάνωση και τη Θεωρία των Παιγνίων.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος της Grecotel S.A. Έχει αναλάβει την εκπόνηση και εφαρμογή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Μελετών επιχειρήσεων του Ιδιωτικού αλλά και του Δημοσίου Τομέα ως Επιστημονικός Υπεύθυνος χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης έχει, ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, καταρτίσει Μελέτες Βιώσιμης Ανάπτυξης για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδας. Παραμένει Οικονομικός Σύμβουλος της εταιρείας Ergoplan S.A., Σύμβουλοι Οργάνωσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΡΓΟΝ ΚΕΚ.

Ξεκίνησε τη διδασκαλία το 1986 από το York University του Καναδά. Ο κος Κονίδης σήμερα είναι Head of Business Administration and Management Department, ενώ διδάσκει μαθήματα Οικονομικών και Στρατηγικής σε Μεταπτυχιακό και Προπτυχιακό επίπεδο.

Η Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο (DBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University. Είναι κάτοχος MBA με Distinction από το Kingston University και MA με Άριστα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.  Παράλληλα, διαθέτει ένα BA Honours First Class στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University και ένα BH με Άριστα στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και συγκεκριμένα στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με πλήρη υποτροφία από το ΕΑΠ.

Έχει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο. Επί 23 συναπτά χρόνια έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Hydra (4 αστέρων, 300 δωματίων – 700 κλινών) με πολλές βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις.

Επιτέλεσε Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία “Time Share Hellas S.A.” για 3 έτη και συντέλεσε στην ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων/υπηρεσιών.

Για 21 συνεχή έτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας Ακτή Πλέπι που συνέβαλε δραστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας και επί 8 έτη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Διαχειριστική Α.Ε.». Από το 2017 συνεργάζεται με το BCA College ως ακαδημαϊκό στέλεχος. Tο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Hospitality & Tourism Management του BCA, ενώ από το τέλος του 2019 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του BCA College.

Διαθέτει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Υπήρξε Module Leader σε πολλές εκπαιδευτικές θεματικές του BCA College σε συνεργασία με το Plymouth University και το University of West London. Επίσης, έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το AGSM και το «University Degli Studio Guglielmo Marconi».

Υπήρξε κεντρική ομιλήτρια σε συνέδρια και workshops πολλών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχει διεξάγει πολλές ομιλίες και σεμινάρια στο πλαίσιο του project HoReCa Empowered, που υποστηρίζεται από το kariera.gr και χρηματοδοτείται από την 3E-Coca Cola. Ενώ, έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως μέντορας σχετικά με το Youth and Women Empowered υπό τον συντονισμό της 3E-Coca Cola και του kariera.gr Παράλληλα, έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε διάφορα projects που υποστηρίζονται από το Regeneration και χρηματοδοτούνται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στις νέες τάσεις του Hybrid και Blending Learning, στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο - Επιλογής
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο - Επιλογής
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο - Επιλογής
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο - Επιλογής
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο - Επιλογής
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο - Επιλογής
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in Business Administration Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in Business
Administration
Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MBA MBA for Executives Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​