Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών του BA Logistics στην Trade Logistics του Oμίλου Φουρλή

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, οι σπουδαστές του τμήματος Logistics μαζί με τον Υπεύθυνο του προγράμματος σπουδών κο. Ευάγγελο Ροδόπουλο, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας  των συστημάτων του κέντρου διανομής από τον  Διευθυντή Αυτοματοποίησης  της εταιρείας, κο Ορέστη Ευθυμίου και τους συνεργάτες του. Οι σπουδαστές ακολούθως ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου της TRADE LOGISTICS του ομίλου Φουρλή, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες του κλάδου της.

Εκεί οι σπουδαστές είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά την πλήρως αυτοματοποιημένη και πρότυπη αποθήκη και κέντρο διανομής της ΙΚΕΑ  Hellas και της INTERSPORT (μέλη του ομίλου Φουρλή) όπου απασχολούνται 125 άτομα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεγαλύτερο μέρος της αποθήκης τα ανυψωτικά κινούνται χωρίς οδηγούς, αλλά μέσω επικοινωνίας με επαγωγικά ρεύματα. Η κατανομή των προϊόντων στα ράφια καθώς και ο ποιοτικός έλεγχος των συσκευασιών γίνεται με αυτόματα συστήματα με αισθητήρες που βασίζονται στο τρέχον WMS (warehouse Management System ) σύστημά τους. Λόγω της ύφεσης στις οικονομίες των εξυπηρετούμενων χωρών (Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία), η εταιρεία άλλαξε το στρατηγικό της προσανατολισμό, και μετεξέλιξε το τμήμα της αποθήκης σε αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης καταναλωτικών προϊόντων μικρού μεγέθους και συχνής διακίνησης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link