Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ναυτιλιακή εταιρία ELETSON

Με την επίσκεψή μας στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eletson, ξεκίνησαν οι επισκέψεις του τμήματος Shipping αυτό το εξάμηνο. Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στον Πειραιά, οι 25 φοιτητές μας, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μία εταιρεία που έχει μακρά παράδοση στον χώρο, καθώς έχει συμπληρώσει 52 χρόνια ζωής. Η Eletson αποτελεί ένα σπουδαίο σχολείο ναυτοσύνης, το οποίο επενδύει ασταμάτητα στην εκπαίδευση και επιμόρφωση της νέας γενιάς Αξιωματικών που θα στελεχώσουν τα πλοία της.

Τους φοιτητές αρχικά υποδέχτηκε ο DPA της εταιρίας, ο Capt. Νίκος Κατσής και στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Training Manager, Capt. Δημήτρης Ασλάνογλου, ο οποίος έδειξε μία εταιρική παρουσίαση στα παιδιά και παράλληλα τους έκανε ένα μάθημα σημαντικό, για την μετέπειτα πορεία τους και εξέλιξή τους, στον χώρο που έχουν διαλέξει να υπηρετήσουν. Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν την ναυτιλίας.

 

 

Η παρουσίαση του περιείχε τους κυριότερους σταθμούς την Eletson, από το 1966 και την ίδρυση της, μέχρι σήμερα. Περιείχε επίσης, το όραμα και την στρατηγική της εταιρείας. Αλλά και τα κυριότερα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίσει και να διαφέρει. Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν η ανάλυση, γύρο από το κομμάτι της εκπαίδευσης, όπου η Eletson παραδοσιακά δίνει μεγάλη έμφαση και για αυτό είναι και από τις εταιρείας που τα περισσότερα στελέχη της, έχουν χτίσει την καριέρας τους, μέσα σ’ αυτή.

Στην συνέχεια ο Capt. Νίκος Κατσής, στο crisis room, ανέλυσε ορισμένες διαδικασίες που ακολουθούνται, εάν υπάρξει κάποιο έκτακτο συμβάν σε βαπόρι της εταιρείας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σειρά ερωτήσεων από τους φοιτητές, κατά την διάρκεια ενός ελαφρού γεύματος.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link