Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Cosmos Maritime Training Center

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων πραγματοποιήσαμε έναν μικρό μαραθώνιο, καθώς μετά την επίσκεψή μας στην Eletson, επισκεφτήκαμε το Cosmos Maritime Training Center στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στον Πειραιά. Αρχικά, οι φοιτητές ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του κέντρου, τον κ. Γ. Νότη, για την εκπαίδευση που προσφέρουν στους Έλληνες και τους Ξένους Αξιωματικούς Γέφυρας και Μηχανής και ορισμένα βασικά για την διεθνή σύμβαση STCW και τις απαιτήσεις της.

Εν συνεχεία και μετά το Full Bridge Simulator του ομίλου Αγγελικούση και Τσάκου, φέτος οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν τα 3 Bridge simulators, αλλά και τα GMDSS, το ECDIS room, τους προσομοιωτές του engine control room καθώς και το liquid cargo handling simulator, του Cosmos.

 

Μάλιστα, έπιασαν ορισμένοι φοιτητές τιμόνι και χειριστήρια, στον Class A προσομοιωτή, πάνω στα σενάρια δύο ασκήσεων!! Η μία ήταν να βγουν μ’ ένα γκαζάδικο από το λιμάνι του Ρότερνταμ και η άλλη μ’ ένα ποστάλι 240m, να κάνουν πλαγιοδέτηση στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης!!!

Στην προσομοίωση αυτή, ήταν δίπλα στα παιδιά δύο Πλοίαρχοι – instructors, που τους απαντούσαν στις αμέτρητες ερωτήσεις τους. Ο ένας εκ των δύο, ένας παλιός και αγαπημένος γνώριμος του BCA και πρώην καθηγητής στο ναυτιλιακό μας τμήμα, ο Capt. Θεμιστοκλής Δασκαλάκης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα δίδακτρα, τις υποτροφίες και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία
close-link