Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι σπουδαστές του Hotel & Tourism Department του BCA την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο του μαθήματος Food & Beverages.
Ξεναγήθηκαν στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, μέλος του ομίλου HEINEKEN N.V., με μακρά επιχειρηματική ιστορία που ξεκινά το 1963 με την παραγωγή της μπίρας Άμστελ.
Οι σπουδαστές μας ενημερώθηκαν για τα διάφορα στάδια που ακολουθούνται για την κατασκευή μιας μπίρας, γνώρισαν τα υλικά που χρησιμοποιούνται και παρακολούθησαν τις τεχνικές επεξεργασίας τους.
Μπόρεσαν έτσι να αντιληφθούν τη σημασία της εκσυγχρονισμένης παραγωγικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενός άρτιου ποιοτικά προϊόντος. Είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο μπίρας της εταιρείας και να κάνουν “τεστ γευσιγνωσίας” διαφόρων ποιοτήτων μπίρας.
Οι υπεύθυνοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο συντήρησης και προσφοράς της μπίρας, ενημερώνοντας παράλληλα για την κουλτούρα του προϊόντος, την οικονομική του διάσταση και τη συμβολή του στον κύκλο εργασιών των τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων.