Δρ Ερρίκος Βασιλικός

Ο Ερρίκος Βασιλικός είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της εκπόνησής του εστίασε σε ζητήματα σχετικά με την προσλαμβανόμενη διαπροσωπική κυριαρχία εντός ιεραρχικών διαρθρώσεων, ενώ τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν ζητήματα όπως η ισχύς και η εξουσία, οι κοινωνικές νόρμες, οι διομαδικές σχέσεις, και άλλα συναφή εντός του ευρύτερου χώρου της κοινωνικής ψυχολογίας. Η τρέχουσα ερευνητική του δραστηριότητα αφορά τη σύνδεση της προσλαμβανόμενης διαπροσωπικής κυριαρχίας με πιθανές γνωστικές προεκτάσεις της, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα για αποκλίνουσα σκέψη.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει μεταφράσει ένα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο πάνω στην Κοινωνική Ψυχολογία, έχει συνεπιμεληθεί δύο ακόμη, και έχει συνεργαστεί ως κριτής με ακαδημαϊκά περιοδικά.

Είναι καθηγητής ψυχολογίας στο BCA από το 2012, διδάσκοντας μαθήματα κοινωνικής, οργανωσιακής και εφαρμοσμένης ψυχολογίας, και παράλληλα έχει διδάξει στο τμήμα Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης, στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπ/σης του Παν/μίου Πατρών και στο τμήμα του Φ.Π.Ψ. στο Ε.Κ.Π.Α.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​