Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

BCA College > Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το BCA έχει εντάξει στη λειτουργία του δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς θεωρούμε πως αυτή είναι η ουσία της πραγματικής Παιδείας. Συνεργαζόμαστε με περιβαλλοντικές οργανώσεις και με φιλανθρωπικά ιδρύματα ενισχύοντας σημαντικές

πρωτοβουλίες σε ένα μεγάλο φάσμα έκφρασης της κοινωνικής ευαισθησίας. Συμμετέχουμε, επίσης, σε δραστηριότητες που προστατεύουν και αναδεικνύουν το περιβάλλον, φυσικό ή αστικό. Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες μας.

Υποτροφίες σε πυρόπληκτους

Οι φωτιές σιγά σιγά σβήνουν, αφήνοντας πίσω τους ανθρώπινες τραγωδίες. Αυτή όμως που δεν πρέπει να σβήσει ποτέ είναι η φλόγα στις ψυχές των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο. Και ειδικά των νέων.

Οι πυρόπληκτοι μαθητές είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη. Ας μη γίνουν και τα όνειρά τους. Γι’ αυτό, το κολλέγιο BCA, συμμετέχοντας στην πανεθνική προσπάθεια ανακούφισης των πυροπλήκτων, προσφέρει υποτροφία σε ύψος 60% των διδάκτρων για μαθητές που προέρχονται από πυρόπληκτες περιοχές. Επιπλέον, σε δύο πυρόπληκτους και αριστούχους αποφοίτους Λυκείου, έναν από την Εύβοια και έναν από την Πελοπόννησο, προσφέρει πλήρη υποτροφία δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σπουδάσουν εντελώς δωρεάν. Οι δικαιούχοι ας επικοινωνήσουν στο 2107253783 ή στέλνοντας email στο info@bca.edu.gr.

Οι πληγές αυτής της τραγωδίας πρέπει να κλείσουν με την συμβολή όλων μας.

 

“ΕΛΠΙΔΑ” – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο

Η “ΕΛΠΙΔΑ” ιδρύθηκε από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, με πρωτοπόρο την μέχρι σήμερα πρόεδρο του Συλλόγου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Με όραμα, προγραμματισμό και πολλή μεθοδική δουλειά, τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν πραγματική ελπίδα σε εκατοντάδες παιδιά, βοηθώντας τα να παλέψουν με τον καρκίνο και να τον νικήσουν.

Η “ΕΛΠΙΔΑ” δημιούργησε μια πρότυπη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, έναν ξενώνα που φιλοξενεί παιδιά από την περιφέρεια μαζί με τις οικογένειές τους για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους, και το πρώτο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχει πλούσια επιστημονική πολιτιστική και ανθρωπιστική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει τιμηθεί με ανώτατες διακρίσεις όπως το Βραβείο Εθελοντικής Δράσης από την Ακαδημία Αθηνών (1997) και ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιΐας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο (2002).

Το BCA υπήρξε από την πρώτη στιγμή συμπαραστάτης στο έργο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ως ένας εκ των μόνιμων χρηματοδοτών της δράσης του.

"Equal Society" Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός​

Ο “Equal Society” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει ανθρώπους που υποφέρουν ή βρίσκονται σε ανέχεια. Ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη με μια σειρά δράσεων ανάμεσα στις οποίες σημαντική θέση έχει η δημιουργία ευκαιριών εκπαίδευσης για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Το BCA προσφέρει κάθε χρόνο δύο υποτροφίες βοηθώντας αυτά τα παιδιά να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Δεντροφύτευση στην Πεντέλη​

Οι δεντροφυτεύσεις σε ένα έντονα αστικό περιβάλλον όπως της Αττικής έχουν διπλό όφελος: και για τη φύση και για τον άνθρωπο. Όταν οργανώνονται από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, υπάρχει ακόμα ένα όφελος: οι φοιτητές εντάσσουν στις προτεραιότητές τους την προστασία του περιβάλλοντος, και αυτή η αξία τους συνοδεύει σε όλη την επαγγελματική τους ζωή υπαγορεύοντας τις επιλογές τους.

Το BCA κάθε χρόνο διοργανώνει δεντροφυτεύσεις, με είδη ανθεκτικά που ευδοκιμούν στο κλίμα της Αττικής, σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου. Η πιο πρόσφατη ήταν στην Πεντέλη.

Κάδοι ΑΦΗΣ​

Η εταιρεία “ΑΦΗΣ” ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2004 και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση φορητών μπαταριών προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία. Επιπλέον ενημερώνει τους πολίτες για τη σημασία της κοινωνικής συνείδησης στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τo BCA συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΑΦΗΣ ως ένα από τα σημεία στα οποία γίνεται ανακύκλωση μπαταριών.

Εθελοντική Αιμοδοσία​

Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και υψηλής αίσθησης καθήκοντος που κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Το BCA διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, μία φορά τον χρόνο, στην οποία συμμετέχουν, καθηγητές, φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι.

 

Η ΑΧΑ στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέροντας μία Υποτροφία Σπουδών στο BCA College

H AXA Ασφαλιστική προσέφερε στα Παιδικά Χωριά SOS μία υποτροφία πλήρους φοίτησης με την υποστήριξη του BCA College.

Πιστή στη στρατηγική υπεύθυνης και ανθρωποκεντρικής δράσης της, η ΑΧΑ Ασφαλιστική συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή μία σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη μίας ισότιμης και βιώσιμης κοινωνίας. Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020, έδωσε τη δυνατότητα σε μία νέα κοπέλα που υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, να πραγματοποιήσει τις σπουδές που ονειρεύεται. Στη σημαντική αυτή κίνηση στήριξης και αναγνώρισης του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, συνέδραμε το BCA College, το οποίο αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και ακαδημαϊκό εταίρο της ΑΧΑ.

Η υποτροφία ύψους 21.000 ευρώ δόθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Αξιολόγησης των τριών οργανισμών σε μία νέα ηλικίας 19 ετών, της οποίας η οικογένεια είχε πληγεί από την οικονομική κρίση και είχε χρειαστεί, από το 2015, την αρωγή του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη.

Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής δήλωσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα νέο μέλος της κοινωνίας μας να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια της ζωής του και να χαράξει το μέλλον που ονειρεύεται, ξεκινώντας με μία αξιόλογη ακαδημαϊκή πορεία. Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική συνέργεια, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποστολή της ΑΧΑ να στηρίζει την ανθρώπινη πρόοδο προστατεύοντας όσα αξίζουν. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με δύο σπουδαίους οργανισμούς, τα Παιδικά Χωριά SOS και το BCA College, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ανθρώπινους στόχους.»

Κατά την τελετή απονομής της υποτροφίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του BCA College ο κ. Κωνσταντίνος Σουρίκας, Γενικός Γραμματέας των Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε με αφορμή τη δωρεά: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε στα Παιδικά Χωριά SOS τη σημαντική απόφαση της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, που εδώ και 14 χρόνια στηρίζει το έργο μας, να προσφέρει μία υποτροφία για πλήρη φοίτηση σε έναν από τους κλάδους σπουδών του BCA College για ένα παιδί που προστατεύουμε και υποστηρίζουμε. Με την υποτροφία αυτή η ΑΧΑ Ασφαλιστική δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, που για διάφορους κοινωνικούς λόγους δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους, να σπουδάσουν με στόχο ένα μέλλον πιο ασφαλές και πιο ουσιαστικό τόσο για τα ίδια όσο και για τη χώρα μας.»

Κλείνοντας ο κ. Χάρης Δασκαλάκης , Διευθύνων Σύμβουλος του BCA College δήλωσε: «Η κοινωνία μας αποδεικνύει ότι, παρά τα προβλήματά της, συνεχίζει να καλλιεργεί τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της φροντίδας για τα νέα μέλη της, ειδικά για εκείνα που αντιμετώπισαν περισσότερες δυσκολίες στο ξεκίνημα της ζωής τους. Καλωσορίζουμε τη νέα μας φοιτήτρια στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του BCA και δεσμευόμαστε να της δώσουμε τα εφόδια εκείνα που θα την καταστήσουν ανεξάρτητη, αυτόνομη και επιτυχημένη.»

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​