Student Portal

Jacobs Douwe Egberts και Hotel & Tourism Management Department του BCA δημιουργούν Baristi Specialists!

Το BCA όχι μόνο συνδέει τις σπουδές με την αγορά εργασίας, αλλά συνεργάζεται με διακεκριμένες εταιρείες για να προσφέρει στους φοιτητές του όσο το δυνατόν πληρέστερη κατάρτιση σε κάθε επί μέρους κατηγορία στον τομέα των σπουδών τους. Έτσι, το Hotel & Tourism Management Department του BCA College συνήψε μια μακροχρόνια σχέση συνεργασίας και χορηγίας με την Jacobs Douwe Egberts για την εκπαίδευση των σπουδαστών στην τέχνη και τα μυστικά του καφέ.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, διεξήχθησαν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στον πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχειακό όροφο του BCA College, τα σεμινάρια “Jacobs – BCA Barista Basic” και “Jacobs – BCA Barista Advance”. Τη συνολική ευθύνη των σεμιναρίων είχε ο κ. Κωνσταντίνος Κουσιούρης, Coffee Expert - Barista Trainer με διεθνή αναγνώριση, κάτοχος πιστοποίησης coffee diploma SCA Specialty Coffee Association of Europe, με πολυετή πείρα σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων και σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Οι φοιτητές του Hotel & Tourism Management Department του BCA μυήθηκαν στην τέχνη, την επιστήμη αλλά και την ιεροτελεστία του καφέ. Γνώρισαν τα διάφορα είδη καφέ, τις μεθόδους επεξεργασίας και ψησίματος, τα χαρμάνια, τις λεπτομέρειες που καθορίζουν τη γεύση του, τη σημασία του γάλατος για το τελικό αποτέλεσμα, τις τεχνικές σωστής δημιουργίας ζεστών και κρύων ροφημάτων, καθώς και τη λειτουργία, τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μηχανών παρασκευής καφέ και των μύλων άλεσης. Εξάσκησαν τις αισθήσεις τους μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν κάθε τύπο καφέ από το άρωμά του και προκλήθηκαν να πειραματιστούν δημιουργώντας τις δικές τους γευστικές προτάσεις. Κάθε φοιτητής στη διάρκεια αυτών των workshops μετατράπηκε σε έναν δεξιοτέχνη Barista.

Το BCA συνδυάζει θεωρητική γνώση και πρακτική εξάσκηση πιστεύοντας πως όσο πιο καλά ξέρει κάποιος τον τομέα που διοικεί, τόσο αποτελεσματικότερος manager γίνεται. Οι απόφοιτοι του κολλεγίου είναι σε θέση να εργασθούν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους ως έμπειροι επαγγελματίες, γι' αυτό και το ποσοστό απορρόφησης αποφοίτων του τμήματος Hotel & Tourism Management του BCA από την αγορά εργασίας πλησιάζει, τον πρώτο κιόλας χρόνο, το 100%.