Student Portal

Workshop Μαγειρικής στο BCA με τον R&D Chef Λάζαρο Ράπτη

To BCA δεν διδάσκει μαγειρική. Όμως, ένα αυριανό στέλεχος στον χώρο των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων οφείλει να ξέρει καλά και σε βάθος τις λειτουργίες όλων των τμημάτων που θα κληθεί να διοικήσει. Έτσι οι φοιτητές του Hotel & Tourism Management Department του BCA College είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γεύσεων και ιδιαίτερα των μπαχαρικών, συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο και ευχάριστο workshop μαγειρικής με τον R&D Chef Λάζαρο Ράπτη.

Ο πολυβραβευμένος σεφ είναι γνωστός για τις καινοτόμες γευστικές του προτάσεις που παντρεύουν τις τεχνικές μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας. Έχει επίσης ασχοληθεί ιδιαίτερα με το κρέας, τα μυστικά της προετοιμασίας και του μαγειρέματός του και τα σκευάσματα που μπορεί να φτιάξει κάποιος με βάση το κρέας. Οι ιδέες του παρουσιάζονται στο βιβλίο του "GourMeat onestep beyond", που αποτελεί την πρώτη έκδοση στο κόσμο που εστιάζει αποκλειστικά στο κρέας και στο ευφάνταστο κρεατοσκεύασμα.

Οι φοιτητές του BCA δημιούργησαν μαζί με τον Λάζαρο Ράπτη "δύσκολα" μενού, εντρυφώντας εκτός από τα μυστικά της γαστρονομίας και στον τρόπο λειτουργίας μιας κουζίνας υψηλών προδιαγραφών. Το workshop μαγειρικής με τον Λάζαρο Ράπτη εντάσσεται σε μια σειρά βιωματικών workshops με γνωστούς και καταξιωμένους Chefs, που θα παρακολουθήσουν οι φοιτητές του Hotel & Tourism Management Department του BCA College, συνδυάζοντας θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εμπειρία και προετοιμαζόμενοι να διακριθούν σε ένα χώρο με πολλές απαιτήσεις ποιότητας, αλλά και εξαιρετικές προοπτικές καριέρας.