Student Portal

Συνέντευξη με τον απόφοιτο μας κο Κώστα Καϊμάκη, ο οποίος είναι πλέον σημαντικό στέλεχος και λέκτορας του Rotterdam Business School

Σε μία πρόσφατη επίσκεψη των φοιτητών από την Ολλανδία, είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον απόφοιτό μας κο Κώστα Καϊμάκη, ο οποίος είναι πλέον σημαντικό στέλεχος και λέκτορας του Rotterdam Business School

1. Ποιο πρόγραμμα σπουδών παρακολουθήσατε στο BCA College και ποια χρονιά αποφοιτήσατε;

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Advertising, Marketing Communications & PR. Μετά το τέλος των προπτυχιακών σπουδών μου το 2012, έλαβα μια υποτροφία αριστείας από το κολλέγιο και παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα International Human Resources Management. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου καλοκαίρι του 2013.

2. Σήμερα εργάζεστε ως καθηγητής Digital Marketing στο Rotterdam Business School στην Ολλανδία. Πως εξελίχθηκε η επαγγελματική σας πορεία ύστερα από την αποφοίτηση σας από το κολλέγιο;

Μετά την αποφοίτηση μου δούλεψα στο τμήμα μάρκετινγκ του ΟΤΕ και αργότερα ως σύμβουλος μάρκετινγκ σε μία ελληνική start-up. Εν συνεχεία, μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας αποφάσισα να κάνω ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στον τομέα του Μάρκετινγκ. Για το σκοπό αυτό ήρθα στην Ολλανδία το καλοκαίρι του 2014, όπου παρακολούθησα το μεταπτυχιακό Marketing Management του Rotterdam School of Management. Στη συνέχεια εργάστηκα για ένα χρόνο ως Assistant Brand Manager (Baby Care) στα κεντρικά γραφεία της Unilever στο Rotterdam. Τον Ιανουάριο του 2017, με προσέγγισε το Rotterdam Business School προσφέροντας μου μια θέση λέκτορα Μάρκετινγκ, με εξειδίκευση στο Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ. Την περίοδο αυτή εργάζομαι ως subject leader της ομάδας Μάρκετινγκ του πανεπιστημίου, υπεύθυνος Μάρκετινγκ του τμήματος fast track και μέλος της επιτροπής διαμόρφωσης του νέου προγράμματος σπουδών του πανεπιστημίου, το οποίο και θα υλοποιηθεί το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

3. Ποιες είναι οι ποιο ζωντανές σας αναμνήσεις σας από την φοιτητική σας ζωή στο BCA College;

Υπάρχουν πολλές και ευχάριστες αναμνήσεις από τη φοιτητική μου ζωή στο BCA. Αρχικά θα αναφερθώ στο γεγονός ότι ήμουν ακόμα φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ, όταν ξεκίνησα στο BCA. Μια πρώτη ζωντανή ανάμνηση λοιπόν είναι το άγχος το οποίο με διακατείχε το πρώτο διάστημα σχετικά με το αν έκανα τη σωστή επιλογή σπουδών. Το άγχος αυτό γρήγορα έφυγε καθώς πολύ σύντομα η ποιότητα των καθηγητών και του προγράμματος σπουδών εν γένει με έκανε να πιστέψω στην επιλογή μου.

Εξέχουσα θέση στις αναμνήσεις μου έχει η παρουσίαση του project μου στο τέλος των προπτυχιακών σπουδών μου και φυσικά ο λόγος αποφοίτησης τον οποίο είχα την τιμή να δώσω. Τέλος θα αναφερθώ στις πολύ σημαντικές φιλίες που έκανα στο BCA οι οποίες κρατάνε μέχρι και τώρα και στις όμορφες αναμνήσεις στα θρανία μαζί με τους συμφοιτητές μου. Η εμπειρία του BCA αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή μου.

 

4. Τι θα συμβουλεύατε τους σημερινούς φοιτητές του κολλεγίου;

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα φοιτητικά μου χρόνια και στην καριέρα μου ως τώρα, θα έλεγα ότι υπήρξαν πολλές στιγμές στις οποίες δικαιώθηκα για την επιλογή του BCA. Αρχικά οφείλω να αναφέρω πως το πτυχίο μου είχε αναγνώριση από όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθότι έγινα δεκτός απ’ όλες τις σχολές στις οποίες και έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό. Εκτός αυτού, όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου σε ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάρκετινγκ της Ευρώπης ανάμεσα σε ικανούς και φιλόδοξους φοιτητές από διαφορετικές χώρες, δεν υπήρξε καμία στιγμή που να ένιωσα ανεπαρκής σε επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων. Επιπλέον, οι τίτλοι σπουδών μου από το BCA αξιολογήθηκαν θετικά και από μεγάλες εταιρείες για τις οποίες δούλεψα, αλλά και από το ακαδημαϊκό ίδρυμα για το οποίο εργάζομαι αυτή την περίοδο. Επομένως, μια συμβουλή μου στους σημερινούς φοιτητές του κολλεγίου είναι να αφοσιωθούν στα προγράμματα σπουδών που τους παρέχει το κολλέγιο, καθώς ανεξάρτητα από το θεμα των αναγνωρίσεων στην Ελλάδα, κάθε απόφοιτος της σχολής μας ο οποίος έχει υψηλούς στόχους, παίρνει όλα τα εφόδια να τους πετύχει. Θεωρώ ότι οι φοιτητές πρέπει να είναι φιλόδοξοι και να πιστέψουν στην αξία του προγράμματος σπουδών τους.

Τέλος, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, θα τους συμβούλευα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνει η σχολή να μάθουν από κορυφαίους καθηγητές στα πλαίσια ενός προγράμματος που τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν προσωπική επαφή μαζί τους, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται.

5. Πρόσφατα επισκεφθήκατε το BCA college μαζί με μια ομάδα φοιτητών από το Rotterdam Business School. Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης σας;

Η επίσκεψη μας στο BCA έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Project Management του πανεπιστήμιου μας. Στο τέλος του πρώτου έτους σπουδών οι δευτεροετείς φοιτητές διαλέγουν το project στο οποίο θέλουν να εργαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς. Τα διαθέσιμα project ποικίλουν τόσο σε επίπεδο εστίασης (marketing, entrepreneurship, supply chain, sustainability κ.α.) όσο και σε επίπεδο προορισμού. Αυτή τη στιγμή προσφέρουμε project τα οποία γίνονται σε συνεργασία με πελάτες και πανεπιστήμια σε: Λος Αντζελες, Μαϊάμι, Βανκούβερ, Ταιβάν, Σανγκάη, Βαρκελώνη, Μόσχα, Βερολίνο, Μπορντό, Βελιγράδι, Βρυξέλλες, Κέιπ Τάουν, Αιθιοπία, Σόφια και φυσικά στην Αθήνα.Στα πλαίσια του μαθήματος αυτού, οι φοιτητές που με συνόδεψαν στην Αθήνα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δουλείας τους στην Ignota (project sponsor) και φυσικά να επισκεφθούν το BCA και να συμμετάσχουν σε ένα project management workshop. Το project brief για τον προορισμό της Αθήνας εστιάζει στο digital marketing. Χρησιμοποιείται scrum μεθοδολογία και στα πλαίσια του ταξιδιού οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με φοιτητές και εταιρείες του εξωτερικού.

Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ με το BCA στα πλαίσια αυτού του project.

6. Ποιες οι εντυπώσεις των φοιτητών σας από την επίσκεψη στο κολλέγιο;

Παρά το γεγονός ότι επισκεφθήκαμε το κολλέγιο κατά την περίοδο της εξεταστικής, οι φοιτητές μου έμειναν εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψη μας. Σ' αυτό συνέβαλαν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι δραστηριότητες, η φιλοξενία όλου του προσωπικού και το πραγματικά πολύ ενδιαφέρον workshop που παρακολουθήσαμε. Εύχομαι η συνεργασία μας αυτή να έχει συνέχεια κι ελπίζω πολύ σύντομα να βρεθώ ξανά στην Αθήνα και στο κολλέγιο.