Student Portal

Η μοναδική συνεργασία της Jacobs Douwe Egberts με το Hotel & Tourism Management Department του BCA μετατρέπει τους φοιτητές σε Baristi Specialists

Με βασικό γνώμονα την αναβάθμιση και προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ολοκληρωμένης επαγγελματικής κατάρτισης των φοιτητών μας, το Hospitality Department του BCA College σύναψε συνεργασία με την Jacobs Douwe Egberts και συνδιοργάνωσαν το σεμινάριο “Jacobs – BCA Barista Basic”.

Στόχος των συγκεκριμένων σεμιναρίων που διεξήχθησαν στις 06 & 14 Μαΐου 2019 ήταν η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων σχετικά με τη δημιουργία ενός σωστού καφέ αλλά και η πρακτική  εφαρμογή των γνώσεων αυτών σε ένα άρτια προσομοιωμένο περιβάλλον. Ο κάθε πρωτοετής φοιτητής  του Hospitability School του BCA μετατράπηκε για δυο ημέρες σε έναν εξαίρετο barista και γνώρισε τον υπέροχο και δημιουργικό χώρο της ξενοδοχειακής εστίασης.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν στο πλήρως εξοπλισμένο showroom της Viniko, με τον διεθνώς αναγνωρισμένο εισηγητή κ. Κωνσταντίνο Κουσιούρη, Coffee Expert - Barista Trainer, κάτοχο πιστοποίησης coffee diploma SCA Specialty Coffee Association of Europe, με εκτενή εμπειρία σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και πολυετή εμπειρία σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους των σεμιναρίων, οι φοιτητές μας διαπίστωσαν ότι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες, η παρασκευή του καφέ είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού τέχνης, επιστήμης και ιεροτελεστίας. Οι σπουδαστές μας γνώρισαν τα διάφορα είδη χαρμανιού, τις λεπτομέρειες που καθορίζουν τη γεύση του καφέ, τη σημασία του γάλατος για το τελικό αποτέλεσμα, τη σωστή παρασκευή ζεστών και κρύων ροφημάτων, καθώς και τη λειτουργία και τον καθαρισμό της μηχανής espresso και των μύλων άλεσης. Τέλος, η ανάλυση των αισθήσεων των συμμετεχόντων και η άσκηση στην αναγνώριση των αρωμάτων καφέ, έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στη βελτίωση των ικανοτήτων των φοιτητών μας.

Μετά το θεωρητικό τμήμα του σεμιναρίου, ακολούθησε το πρακτικό μέρος, όπου η κρέμα, το άρωμα, ο καφές πλημμύρισαν το showroom. Κάθε σπουδαστής είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να εφαρμόσει τα όσα είχε διδαχθεί  και να δοκιμάσει τις ικανότητες του ως barista specialist. Έχοντας εφοδιαστεί με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η βιομηχανία του καφέ, οι φοιτητές μας έλαβαν μια κοινή πιστοποίηση της Jacobs Douwe Egberts και του BCA College.