Student Portal

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία περί οινοποιίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πρωτοετείς φοιτητές του Hospitatliy από τον γνωστό Sommelier, κ. Βασίλη Παπαδόπουλο

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πρωτοετείς σπουδαστές του Hospitality & Tourism Department του BCA. Ο γνωστός Sommelier κ. Βασίλης Παπαδόπουλος HeadSommelier του MonkGrapes & Spirits κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει με έναν εύγλωττο και άκρως κατανοητό τρόπο, τα μυστικά της οινοποιίας, ενώ παράλληλα πέτυχε να μεταδώσει τη βαθιά του αγάπη για το αντικείμενο της οινοποιίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη διαμόρφωση του οίνου, ανέλυσε τις διάφορες ποικιλίες αμπέλου, τη σημασία της τοπογραφίας και του κλίματος μιας περιοχής για τη τελική σύσταση του κρασιού, παρουσίασε τις κυριότερες ελληνικές και ξένες ποικιλίες, διευκρίνισε τι σημασία των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, έκανε κατανοητή την κατηγοριοποίηση των διαφόρων κρασιών, ενώ τέλος μίλησε για τη σημασία της αρμονίας μεταξύ φαγητού και κρασιού.

Το BCA θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο για την κατατοπιστικότατη ομιλία που προσέφερε στους φοιτητές μας και ανανέωσε το εκπαιδευτικό μας ραντεβού για το εγγύς μέλλον.