Student Portal

Εκπαιδευτική Επίσκεψη των φοιτητών του Hotel & Tourism Department του BCA στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι σπουδαστές του Hotel & Tourism Department του BCA την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019.

Ως τμήμα του μαθήματος Food & Beverages, οι φοιτητές του Hospitality επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία που συνιστά τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, μέλος του ομίλου HEINEKEN N.V., και με μακρά επιχειρηματική ιστορία που ξεκινά το 1963 με την παραγωγή της μπίρας Άμστελ.

Οι σπουδαστές μας είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν και να δουν ιδίοις όμμασι τα διάφορα στάδια που ακολουθούνται για την κατασκευή μιας μπίρας, να γνωρίσουν τα υλικά που χρησιμοποιούνται καθώς και τις διαδικασίας επεξεργασίας των υλικών αυτών, και να αντιληφθούν τη συμβολή και τη σημασία της εκσυγχρονισμένης παραγωγικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενός άρτιου και ποιοτικού προϊόντος. 

Παράλληλα οι υπεύθυνοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις για τον τρόπο συντήρησης και προσφοράς της μπίρας, ενώ οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο μπίρας της εταιρείας και να περάσουν από γευσιγνωσία των διαφόρων ποιοτήτων μπίρας.  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τη φιλοξενία που μας προσέφερε καθώς και για την άρτια δομημένη ξενάγηση.