Food Service Operations in the Shipping Industry

BCA College > Executive Education > Food Service Operations in the Shipping Industry
food-service-operations

Σε ποιους απευθύνεται

Το Workshop απευθύνεται σε άτομα όλων των τομέων του επισιτισμού και της μαγειρικής, εργαζόμενους ή άνεργους, οι οποίοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στον χώρο της Ναυτιλίας – ως μάγειρες σε εμπορικά πλοία, συνδυάζοντας ταξιδιωτικές εμπειρίες και εργασία.

Γιατί είναι χρήσιμο

Το Workshop θα σας εκπαιδεύσει σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της λειτουργίας των πλοίων, παρουσιάζοντας τις τεχνικές που δημιουργούν νόστιμα, υγιεινά και καλαίσθητα φαγητά, που συμβάλλουν στην ευεξία και την καλή διάθεση των ναυτικών. Θα διερευνήσουμε επίσης όλα τα σχετικά θέματα με την ασφάλεια και την υγιεινή στον χώρο της Κουζίνας, την οικονομική παραγωγή χωρίς σπατάλες υλικών, και θα εξασκηθείτε στην μεσογειακή αλλά και σε χαρακτηριστικές εθνικές “σχολές” μαγειρικής με τις ανάλογες συνταγές καθώς το πλήρωμα ενός πλοίου αποτελείται κατά κανόνα από ναυτικούς πολλών εθνικοτήτων και ανάλογων διατροφικών συνηθειών.

Certificate:

Food Service Operations in the Shipping Industry

Διάρκεια:​

40 ώρες

Στοιχεία Επικοινωνίας:​​

Τηλ: +30 210 7253 783​
E-mail: seminars@bca.edu.gr

shipping-culinary

Δομή Σεμιναρίου

Ενότητα

Στόχοι

Εισαγωγή – Παρουσίαση του μαθήματος

Παρουσίαση του προγράμματος. Ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες για θέματα αιχμής στον τομέα του επισιτισμού.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα οφέλη του προγράμματος και θα εξοικειωθούν με τους χώρους. Συζήτηση με τους συμμετέχοντες για τα προβλήματα και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία.

Ενότητα 1 – Υγεία και ασφάλεια

1.1. Κίνδυνοι για τα τρόφιμα
1.2. Προσωπική Υγιεινή
1.3. Ασφάλεια αποθήκευσης

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας αναφορικά με την παραγωγή τροφίμων

Επιπλέον, θα διδαχθούν τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων και πώς αυτή επηρεάζει τους άλλους

Ενότητα 2 – HACCP

2.1. Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου)

2.2. Πώς ελέγχεται η μέθοδος HACCP

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τι είναι η μέθοδος HACCP και πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επίσης θα κατανοήσουν τη σημασία της μεθόδου HACCP εν πλω και τρόπους εφαρμογής

Ενότητα 3 – Καθαρισμός και Απολύμανση

3.1. Καθαρισμός περιοχής παραγωγής τροφίμων

3.2. Καθαρισμός και απολύμανση εξοπλισμού

3.3. Καθαρισμός προϊόντων

3.4 Η σημασία της καθαριότητας και της υγιεινής

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία της καθαριότητας καθώς και τους σωστούς τρόπους εφαρμογής αυτών με σκοπό την εξάλειψη πιθανότητας μόλυνσης με τη χρήση λανθασμένων εξοπλισμών καθαρισμού.

Επιπρόσθετα, θα διδαχθούν τους σωστούς και λανθασμένους τρόπους καθαρισμού και υγιεινής.

Ενότητα 4 – Παραγωγή τροφίμων

4.1. Πραγματική παραγωγή καθημερινών συνταγών
       (Πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο)

4.2. Συνταγές βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώση για τις ελληνικές και μεσογειακές βασικές συνταγές που μπορούν να εφαρμοστούν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ακόμη, θα εξοικειωθούν με τα προϊόντα της μεσογειακής κουζίνας και θα επιλέξουν μια συνταγή που θα τους βοηθήσει να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους και την οπτική γωνία για διαφορετικές συνταγές.

Ενότητα 5 – Βασικές μέθοδοι μαγειρέματος και εξοπλισμός

5.1. Βασικές μέθοδοι μαγειρέματος

5.2. Βασικός εξοπλισμός

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν όλες τις πιθανές μεθόδους μαγειρέματος που μπορούν να εφαρμοστούν στην Κουζίνα ενός πλοίου αλλά και να αναγνωρίζουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται και να εξοικειωθούν με τη χρήση τους.

Ενότητα 6 – Διαχείριση Κουζίνας

6.1. Παραγγελίες

6.2. Αποθήκευση

6.3. Απόψυξη

6.4. Διαχείριση υπολειμμάτων

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία της σωστής παραγγελίας και πώς βοηθάει στην καθημερινή εργασία καθώς και τον σωστό τρόπο αποθήκευσης και απόψυξης αγαθών σύμφωνα με το σχεδιασμό μενού.

Τέλος, θα διδαχθούν τρόπους διαχείρισης υπολειμμάτων, οι οποίοι συμβάλουν στην οικονομία της εταιρείας.

Ενότητα 7 – Περιβάλλον

7.1. Περιβαλλοντικοί κανόνες λειτουργίας κουζίνας, αποτροπή ρύπανσης

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τον αντίκτυπο που έχει το περιβάλλον στην εργασία τους και πώς μπορούν να αποτρέψουν τη ρύπανση κατά την παραγωγή τροφίμων στο πλοίο.

Ενότητα 8 – Σχεδιασμός Μενού

8.1. Εβδομαδιαίος σχεδιασμός μενού

8.2. Τρόπος δημιουργίας ισορροπημένου μενού

8.3. Τρόποι αποφυγής επανάληψης

Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ετοιμάσουν ένα ισορροπημένο μενού που θα τους βοηθήσει στην εφαρμογή ενός σωστού τρόπου παραγγελίας, αποθήκευσης και χειρισμού υπολειμμάτων.

Ενότητα 9 – Φαγητό σε διαφορετικές χώρες

9.1. Διαφορετικοί άνθρωποι – διαφορετικές διατροφικές συνήθειες

9.2. Πώς τρώνε και τι προτιμούν οι ανθρώπινες φυλές.

9.3. Οι διαφορετικές “κουλτούρες” διατροφής και πού βασίζονται

9.4. Συνδυασμός διαφορετικών ιδεών.

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν και θα μάθουν να σέβονται τις διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις και αντιδράσεις. Επίσης, θα κατανοήσουν τη σημασία των διαφορετικών αναγκών καθώς και τους τρόπους συνδυασμού διαφορετικών ιδεών.

Ενότητα 10 – Διατροφή και Ψυχολογία

10.1. Ποια είναι η ψυχολογία της διατροφής και πώς αυτή επηρεάζει τους ανθρώπους

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του καλού φαγητού και πως αυτό μπορεί να συμβάλει στην καλή διάθεση των ανθρώπων.

Ενότητα 11- Δεξιότητες παρουσίασης

11.1. Παρουσίαση φαγητού

11.2. Στήσιμο μπουφέ

11.3. Παρουσίαση Κουζίνας- Cantina

11.4. Δημιουργικότητα και καλλιτεχνική διάθεση στην κουζίνα

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τρόπους παρουσίασης φαγητού στο Food Service και πώς να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.

Ενότητα 12 – Τάσεις εξυπηρέτησης

12.1. Δεξιότητες εξυπηρέτησης

12.2. Τάσεις εξυπηρέτησης

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βασική ιδέα της σωστής εξυπηρέτησης και να διδαχθούν τις νέες τάσεις έτσι ώστε να κάνουν την καθημερινή παραγωγή λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Ενότητα 13 – Συστατικά μεσογειακής κουζίνας

13.1. Συστατικά που χρησιμοποιούμε συχνά

13.2. Πού και πώς χρησιμοποιείται κάθε υλικό

13.3. Η ιστορία των συστατικών

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώση για τη μεσογειακή διατροφή

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​