Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

MA International Hospitality and Tourism Management

Τεχνοκράτες στη Διοίκηση της Φιλοξενίας

Ο κλάδος των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων συνεισφέρει κατά 20,8% στο ΑΕΠ της Ελλάδας, με πλήθος επιχειρήσεων που χρειάζονται υψηλά καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό. Το 21,7% (WTTC) των θέσεων απασχόλησης βρίσκονται στον Τουρισμό. Ο πελάτης ενός ξενοδοχείου, ο τουρίστας, ο συμμετέχων σε συνέδριο, ο επιχειρηματικός ταξιδιώτης, θέλουν συμπυκνωμένη εμπειρία υπηρεσιών εξυπηρέτησης και φιλοξενίας. Και οι τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χρειάζονται τεχνοκράτες με “γερές” σπουδές για να οργανώσουν αυτό το project που είναι από τα πιο απαιτητικά στο επιχειρείν. Προϋποθέτει γνώσεις οικονομικών, διοίκησης, logistics, δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας, ψυχολογίας, ακόμα και εθνολογίας καθώς κάθε λαός έχει τις δικές του συνήθειες και απαιτήσεις, και η τουριστική / ξενοδοχειακή επιχείρηση για να τις ικανοποιήσει θα πρέπει να τις γνωρίζει καλά. Στην Ελλάδα, το πρώτο κολλέγιο που αντιμετώπισε επιστημονικά τον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα προσφέροντας, εδώ και δεκαετίες, τις πρώτες ολοκληρωμένες σπουδές στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων ήταν το BCA. Μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων στελεχών, που κάνουν διευθυντική καριέρα σε ελληνικές και πολυεθνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έχουν σπουδάσει στο BCA. 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA International Hospitality & Tourism Management εκπαιδεύει στελέχη υψηλών προδιαγραφών που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ο τουριστικός κλάδος προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων σταδιοδρομίας και ανάπτυξης, καθώς καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος τομέων, έτσι ώστε κάθε απόφοιτος να βρει τη θέση που τον εμπνέει και τον ικανοποιεί. Οι τουριστικές επιχειρήσεις διαθέτουν θέσεις εργασίας τόσο στο Front of the House όσο και στο Back of the House επιτρέποντας σε άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες και δεξιότητες να σταδιοδρομήσουν σε ανώτατες διοικητικές θέσεις και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. 

Οι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών απονέμονται από το University of West London (UWL) ή τα κορυφαία Ελβετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της  Glion και της Les Roches με τα οποία το BCA College διατηρεί ακαδημαϊκή συνεργασία. 

MA International Hospitality and Tourism Management

Χαρακτηριστικά του Προγράμματος  

  1. Καλλιεργεί τα Soft Skills των φοιτητών, μετατρέποντάς τους σε “ετοιμοπόλεμους” επαγγελματίες, που μπορούν να χειριστούν με άνεση οποιοδήποτε πρόβλημα, όσο σύνθετο κι αν είναι. 
  2. Παρέχει ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή και πρακτική εκπαίδευση με διδάσκοντες και επισκέπτες καθηγητές επιφανείς ακαδημαϊκούς του χώρου και καταξιωμένους επαγγελματίες των μεγαλύτερων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. 
  3. Στο City Campus του BCA έχει δημιουργηθεί η μοναδική στην Ελλάδα προσομοίωση ξενοδοχείου, με ένα boutique hotel πέντε αστέρων με όλα τα τμήματά του σε λειτουργία, ώστε οι φοιτητές να συνδυάζουν θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική κατάρτιση ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο. 
  4. Το BCA προσφέρει στους φοιτητές άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας μέσω ενός δραστήριου δικτύου επαγγελματικών επαφών και αλληλοϋποστήριξης αποφοίτων και φοιτητών, ιδιαίτερα χρήσιμο για την επαγγελματική τους εξέλιξη. 
  5. Διοργανώνονται κάθε χρόνο Career Days με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων του κλάδου, στελέχη των οποίων συναντούν σε προσωπικά ραντεβού, φοιτητές και αποφοίτους του BCA College

Έναρξη:​

Οκτώβριος – Χειμερινό Εξάμηνο ή
Φεβρουάριος – Εαρινό Εξάμηνο​

Διάρκεια:​

Full Time – 1 Έτος Σπουδών ή
Part Time – 2 Έτη Σπουδών​

Τρόπος Διδασκαλίας:​

• On Site
• Online (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)
• Βιντεοσκόπηση Μαθημάτων (Υποστηρικτικά της διδασκαλίας)

Ωράριο φοίτησης:​

Βραδινό καθημερινές​​

Γλώσσα:

Ελληνικά ή Αγγλικά​

Το πρόγραμμα προσφέρεται και στις 2 γλώσσες, σε διαφορετικές τάξεις, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός εγγραφών για κάθε γλώσσα.

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

1

Προσφέρει υψηλού επιπέδου γνώση, ακαδημαϊκά τεκμηριωμένη και επίκαιρη. Το 68% των Καθηγητών του BCA διαθέτει Διδακτορικό τίτλο σπουδών, έχουν πλούσιο χαρτοφυλάκιο δημοσιεύσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, σημαντική πείρα και άριστες σχέσεις με την αγορά εργασίας. Ενώ το 59% των Καθηγητών μας είναι Υψηλόβαθμα Διοικητικά Στελέχη Ελληνικών και Πολυεθνικών Επιχειρήσεων. 

2

Η σπουδαστική εμπειρία εμπλουτίζεται με projects, παρουσιάσεις εργασιών, presentations, προσομοιώσεις πρακτικών λειτουργιών, σεμινάρια, workshops και webinars.

3

Τα μαθήματα γίνονται με την ευελιξία του Blended Learning που συνδυάζει διά ζώσης εκπαίδευση με ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει στη Διαδικτυακή Εκπαίδευση (online sessions, webinars, 3D Virtual Sessions, Ιστότοποι και Πλατφόρμες ειδικά διαμορφωμένοι για την εκπαιδευτική υποστήριξη των φοιτητών, κ.λπ.)

University of West London
Βραβεύσεις
Δράσεις Τμήματος
Προϋποθέσεις Αποδοχής

Σπουδάζοντας στο BCA, ζείτε στην Ελλάδα την ατμόσφαιρα ενός Βρετανικού ή Ελβετικού Πανεπιστημίου υψηλής στάθμης και σας απονέμονται οι τίτλοι σπουδών (Bachelor & Master) οι ίδιοι ακριβώς που χορηγούνται στους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, οι οποίοι αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο (και είναι ισχυροί για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα ακόμα και για διορισμό στο ελληνικό Δημόσιο). Επιπλέον, αξιοποιείτε την ψηφιακή τεχνολογία με τις εξειδικευμένες πλατφόρμες εξ αποστάσεως παρακολούθησης που έχει δημιουργήσει το BCA και έχει εντάξει στη φιλοσοφία του Blended Learning.


Την πετυχημένη πορεία του BCA πιστοποιούν οι πολλαπλές βραβεύσεις που έχει δεχθεί στην πορεία των ετών εκπαιδευτικής του λειτουργίας με ιδιαίτερη σημαντική την ανακήρυξη του ως το «ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Περισσότερες πληροφορίες για τις βραβεύσεις του BCA College μπορείτε να δείτε εδώ.


Στο BCA η σπουδαστική εμπειρία δεν τελειώνει στην αίθουσα διδασκαλίας. Από εκεί ξεκινάει. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην πολύπλευρη μόρφωση των φοιτητών μας ακόμα και σε τομείς που δεν είναι του άμεσου επαγγελματικού ενδιαφέροντός τους, αλλά αφορούν σε κοινωνικά θέματα, σε θέματα περιβάλλοντος, επιστήμης, τεχνολογίας και πολιτισμού, δηλαδή στον ρόλο που θα έχουν ως υπεύθυνοι ακαδημαϊκοί πολίτες. Το BCA Live είναι το σύνολο αυτών των εκδηλώσεων. Συχνά απευθύνεται και στο ευρύ κοινό, διότι πιστεύουμε ότι ένα εκπαιδευτικό κύτταρο θα πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και να βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση μαζί της. Ομιλίες, συναντήσεις, σεμινάρια, workshops, webinars συνθέτουν τη ζωή στο BCA  και αποτελούν οργανικά τμήματα της πανεπιστημιακής λειτουργίας του.

Οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, εφόσον διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα προσόντα:

  • πτυχίο 2nd class honours από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ή
  • πτυχίο από 6.0 και πάνω από ΑΕΙ ή
  • πτυχίο από 7.0 και άνω από Τ.Ε.Ι., ή
  • πτυχίο Αμερικάνικου Πανεπιστημίου με GPA 2.75 και άνω ή ισοδύναμα προσόντα.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα Αγγλικά θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

  • IELTS: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.
  • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Με βαθμό C1 και άνω.
  • Cambridge Advanced Certificate in English (CAE): Με βαθμό C και άνω
  • Cambridge First Certificate in English (FCE): Με βαθμό B και άνω.
  • Examination for the Certificate Proficiency in English (ECPE).
  • Pearson Academic (PTE): Με βαθμό 53, με τουλάχιστον 51 σε κάθε τμήμα του τεστ.
  • BCA IELTS Placement Test: Με βαθμό 6.5 και άνω, με τουλάχιστον 5.5 σε κάθε τμήμα του τεστ.

Για τους υποψηφίους σπουδαστές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στα αγγλικά αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της αγγλικής γλώσσας, προσφέρονται εντατικά μαθήματα αγγλικών.

Dr Konstantinidou 150x150

Υπεύθυνη Τμήματος​
Γενική Διευθύντρια BCA

Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Η Δρ. Χριστίνα Κωνσταντινίδου έχει λάβει το διδακτορικό της τίτλο (DBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University. Είναι κάτοχος MBA με Distinction από το Kingston University και MA με Άριστα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, διαθέτει ένα BA Honours First Class στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University και ένα BH με Άριστα στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και συγκεκριμένα στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό με πλήρη υποτροφία από το ΕΑΠ.

Έχει μακρά επαγγελματική προϋπηρεσία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό χώρο. Επί 23 συναπτά χρόνια έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Hydra (4 αστέρων, 300 δωματίων – 700 κλινών) με πολλές βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις.

Επιτέλεσε Γενική Διευθύντρια στην εταιρεία “Time Share Hellas S.A.” για 3 έτη και συντέλεσε στην ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων/υπηρεσιών.

Για 21 συνεχή έτη ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας Ακτή Πλέπι που συνέβαλε δραστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας και επί 8 έτη Διευθύνουσα Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Διαχειριστική Α.Ε.». Από το 2017 συνεργάζεται με το BCA College ως ακαδημαϊκό στέλεχος. Tο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Hospitality & Tourism Management του BCA, ενώ από το τέλος του 2019 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του BCA College.

Διαθέτει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Υπήρξε Module Leader σε πολλές εκπαιδευτικές θεματικές του BCA College σε συνεργασία με το Plymouth University και το University of West London. Επίσης, έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το AGSM και το «University Degli Studio Guglielmo Marconi».

Υπήρξε κεντρική ομιλήτρια σε συνέδρια και workshops πολλών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχει διεξάγει πολλές ομιλίες και σεμινάρια στο πλαίσιο του project HoReCa Empowered, που υποστηρίζεται από το kariera.gr και χρηματοδοτείται από την 3E-Coca Cola. Ενώ, έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως μέντορας σχετικά με το Youth and Women Empowered υπό τον συντονισμό της 3E-Coca Cola και του kariera.gr Παράλληλα, έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε διάφορα projects που υποστηρίζονται από το Regeneration και χρηματοδοτούνται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στις νέες τάσεις του Hybrid και Blending Learning, στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Μαθήματα Προγράμματος

20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Χειμερινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
20 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Εαρινό Εξάμηνο
60 Ακαδημαϊκές Μονάδες
Ετήσιο
Επίπεδο Τίτλος Πτυχίου Σημειώσεις
PG Cert Postgraduate Certificate in
International Hospitality and Tourism Management
Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 60 ακαδημαϊκές μονάδες
PG Dip Postgraduate Diploma in International Hospitality and Tourism Management Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 120 ακαδημαϊκές μονάδες
MA MA International Hospitality and Tourism Management Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν 180 ακαδημαϊκές μονάδες

Τα προσφερόμενα πτυχία καθώς και τα κριτήρια για την απόκτησή τους:​

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα, πέραν του πτυχίου Master, προσφέρουν και ενδιάμεσους/συμπληρωματικούς μεταπτυχιακούς τίτλους, όπως η Βεβαίωση Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτοί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, οι οποίοι μπορούν επίσης να αποκτηθούν με βαθμό ή τιμητική διάκριση, απονέμονται σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει ένα τμήμα του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Past Events

Sponsors

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter​ για να λαμβάνετε τα νέα του BCA​