Student Portal

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το BCA ανέκαθεν υπήρξε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με έντονη ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα, εκφράζοντας έτσι την ουσία της πραγματικής παιδείας.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, έχει έρθει σε επαφή με διάφορες περιβαλλοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές φιλανθρωπικές ενέργειες.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ – Οργάνωση Αποτροπής του Εκφοβισμού

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ, ως οργάνωση αποτροπής του εκφοβισμού σε όλες τις μορφές του, ενδοσχολικό, ενδοοικογενειακό, εργασιακό και διαδικτυακό, επιθυμεί, προσφέροντας επιστημονική γνώση, τεχνογνωσία, φιλοσοφική θεώρηση και γόνιμο διάλογο, να συμβάλλει στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής ευημερίας δια της καλλιέργειας σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης, με στόχο την ανάπτυξη μιας πολιτισμένης συμπεριφοράς που θα περιορίσει κάθε μορφή βίας.

Σκοπός της είναι να διαφυλάξει  την ψυχική υγεία και την αξιοπρέπεια εκείνου που αποτελεί στόχο εκφοβιστικής συμπεριφοράς, προωθώντας τις κατάλληλες δράσεις,  τηρώντας το απόρρητο, διευκολύνοντας τους εμπλεκομένους να κατανοήσουν τις απαιτήσεις των καταστάσεων κρίσης    και λειτουργώντας, κατά τη διευθέτηση, με γνώμονα την ισορροπία των κοινωνικών σχέσεων.

Λαμβάνει  υπόψη της πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων των εμπλεκομένων στο πρόβλημα, καθώς και αμφότερα τα δεδομένα, και μεριμνά για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δράσης της  διαβιβάζοντάς τα στα αρμόδια εθνικά και διεθνή όργανα. Με αυτόν τον τρόπο συντελεί, στην επιστημονική  έρευνα στον τομέα της αναγνώρισης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης  του φαινομένου του εκφοβισμού.

http://www.diexodos.org/our-team/our-goal.html

"ΕΛΠΙΔΑ" Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο

Το BCA στηρίζει έμπρακτα πάνω από 12 χρόνια τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", με ετήσιες δωρεές στον πολύ επιτυχημένο αυτόν οργανισμό. Σε  τελετή αποφοίτησης του ΒCA στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το BCA τίμησε τον σύλλογο και την πρόεδρό του κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και προσέφερε 5 υποτροφίες για παιδιά και εργαζόμενους του Συλλόγου.

"Equal Society" Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Το BCA στήριξε το πρόγραμμα συμβουλευτικής καριέρας «ΠΥΞΙΔΑ» που διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Equal Society.

Στον πολυδαίδαλο λαβύρινθο, που ονομάζουμε αγορά εργασίας, εκεί όπου χιλιάδες αναζητούντες απασχόληση καλούνται να πάρουν τα σωστά μονοπάτια, μια «πυξίδα» φαντάζει απαραίτητη. Μια «πυξίδα» όμως διαφορετική από τις συνηθισμένες, που σαν Βορρά και σταθερό σημείο της, να έχει την λέξη πρόσληψη.
Ακολουθώντας αυτή την ιδέα, ο Μη Κυβερνητικός - Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών ολοκλήρωσε τον κύκλο του προγράμματος συμβουλευτικής καριέρας «ΠΥΞΙΔΑ» στις εγκαταστάσεις του BCA College.
Μαζί μας Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού, Στελέχη Εταιρειών Επιλογής Προσωπικού και  Σύμβουλοι Καριέρας όπου μοιράστηκαν, τις γνώσεις και τις τεχνικές τους, δείχνοντας τα… σωστά μονοπάτια σε όσους αναζητούσαν εργασία.
Θέτοντας ως κεντρικό στόχο τον προσανατολισμό, την κατεύθυνση και την ενημέρωση των συμμετεχόντων η Equal Society είχε προγραμματίσει έναν κύκλο δέκα (10) δίωρων  ανοιχτών συναντήσεων όπου κάλυψαν όλα τα καυτά και επίκαιρα θέματα που είχαν να κάνουν με το πώς διαμορφώνεται το τοπίο στην αγορά εργασίας, το βιογραφικό, ο τρόπος αναζήτησης μιας θέσης απασχόλησης μέσω internet, η διαδικασία της συνέντευξης και οι τεχνικές δικτύωσης στην αγορά, ήταν ορισμένες μόνο από τις θεματικές που παρουσιάστηκαν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Special Olympics Αθήνα 2011

BCA και ONIRAMA τιμούν τον εθελοντισμό!

Στο The Mall Athens συγκεντρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16/10 πλήθος κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσει την κλήρωση που πραγματοποίησε το BCA Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών με τη βοήθεια των μελών του μοντέρνου μουσικού συγκροτήματος ONIRAMA.
Το BCA, θέλοντας να τονίσει τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς στις μέρες μας, προσέφερε 2 υποτροφίες για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του σε όσους, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου, συμπλήρωσαν την αίτηση εθελοντισμού για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.
Την κλήρωση πραγματοποίησαν οι ONIRAMA, οι οποίοι εκτός από πολλά αυτόγραφα υπέγραψαν τα μπλουζάκια και τα καπέλα των εθελοντών. Την εκδήλωση ακολούθησε party παρουσία αρκετών επωνύμων.

Επίσης, το BCA υποστήριξε την διοργάνωση τοποθετώντας περίπτερα του Athens 2011 στα κτίρια του ώστε οι σπουδαστές να ενημερωθούν για τα Special Olympics και να ενισχύσουμε όλοι μαζί τη σπουδαία αυτή εθελοντική προσπάθεια.

Δεντροφύτευση στην Πεντέλη

Και το BCA έδωσε το παρόν στην δεντροφύτευση που διοργάνωσε ο ΣΚΑΙ !

Στη νέα αυτή προσπάθεια αποκατάστασης των καμένων που διοργάνωσαν ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) φυτεύτηκαν τελικά 40.000 δέντρα σε μία έκταση 2.000 στρεμμάτων. Συμμετοχή δήλωσαν  συνολικά 102 φορείς, μεταξύ αυτών και ομάδα φοιτητών του Hospitality Department .

"MOm" Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Το BCA έκανε μόδα την προστασία της Μεσογειακής φώκιας ενισχύοντας τις δράσεις της οργάνωσης Mom (Εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας Monachus),μέσω των αναμνηστικών της ειδών.  Παράλληλα προωθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα των Monachus monachus, μαθαίνοντας για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη Μεσογειακή φώκια, καθώς και για τους τρόπους προστασίας και διατήρησής τους!

Κάδοι ΑΦΗΣ

Αναμφισβήτητα ο ρόλος της ανακύκλωσης στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντικός. Με γνώμονα τα παραπάνω τοποθετήθηκαν στο σύνολο των κτιρίων του ΒCA ειδικοί κάδοι ΑΦΗΣ προκειμένου να διευκολύνεται η ανακύκλωση μπαταριών. Η παραπάνω ενέργεια έγινε στα πλαίσια μίας γενικότερης προσπάθειας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάληψη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αποτελεί συμπλήρωμα άλλων προσπαθειών του κολλεγίου όπως η ανακύκλωση χαρτιού και η εξοικονόμηση ενέργειας στα lab των κτηρίων. 

Champions For Charity

Το BCA υποστήριξε το φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα “Champions for Charity”, ανάμεσα στους πιλότους της Formula 1 και σε διασημότητες της χώρας μας. Τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα διατέθηκαν μέσω της Μ.Κ.Ο Αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πυρόπληκτους του Δήμου Ζαχάρως.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Το BCA είναι σύμμαχος της εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Αίμα μπορεί να προσφέρει κανείς στα κέντρα και τους Σταθμούς Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων. Οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας βρίσκονται μεταξύ τους σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να ανταλλάσσουν αίμα για να αντιμετωπιστεί κάθε ανάγκη. Ο εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με ειδική ταυτότητα που τον διακρίνει και τον καταξιώνει κοινωνικά.

Greenpeace

Εδώ και περισσότερο από τριάντα χρόνια, η Greenpeace δίνει έναν πολύπλευρο αγώνα για να προλάβει να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. 
Το BCA συνέβαλε στην προσπάθεια της Greenpeace για ενημέρωση του κοινού και προτροπή του σε ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία με θέμα “Εξοικονόμησης Ενέργειας“.